Jump to content
Българският форум за музиканти

Покупка на 5-струнен бас Cort - откъде ?


tonibass

Recommended Posts

Здравейте, колеги !

Предстои ми покупка на нов 5-струнен бас/ или 6 струнен / - максимална цена - 1000 лв. , задължително наличие на активна електроника. Спрял съм се на марката Cort, понеже ми се струва с най-приемлива цена , съобразена с качеството на инструмента.

Бихте ли ми препоръчали модел на Cort и посъветвали от къде в София да си го купя. Не бих си купил инструмент от онлайн магазин без да мога реално да изпробвам баса преди да го купя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1000 лв. са грешни пари според мен за Корт. А за качеството то в ниския ценови клас е едно - скапано. Ти си знаеш най-добре какво ти харесва и какво търсиш. Според мен ако имаш приличен учебен бас и вече знаеш какво търсиш като звук (дърво, позиция на адаптерите...) по-добре инвестирай в по-хубав инструмент (питай за лизинг по магазините примерно за да ти стане поносима сумата...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събери още малко пари и си купи Ibanez SR, SRX...или търси втора употреба, дори по-евтино ще ти излезе, а е класи отгоре.Моят SR506 го продадох за 750...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само ще кажа, че за още малко пари нагоре ще се окичиш с един прекрасен бас. А аз все пак да си питам... Какъв стил смяташ да свириш и какъв тон търсиш? Като сме те почнали да го докараме докрай. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм съгласен с горните мнения. За 1000 и малко лева има размазващи Ibanez модели. Корта не е лош изобщо, добър избор са, но примерно в диапазон 300-400 лева ако търсиш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен и трите изброени марки не предлагат коренно различно качество в този ценови клас. Изборът зависи от това какво търсиш ти като звук и удобство.

 

 

На твое място бих пробвал лично всичко налично около 1000 лв, бих сравнил с чувствително по-скъпи/по-евтини инструменти (за да видя какво дава разликата в цената лично за мен) и евентуално след това бих потърсил коментари в интернет за моделите, които са ми харесали. Оглеждай се и за предложения втора ръка, за 1000 лв. би трябвало да можеш да вземеш нещо доста прилично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.