Jump to content
Българският форум за музиканти

Неизбежен Фактор


Recommended Posts

Здравеите ! Имам един голям проблем и ви моля да ми помогнете :) Винаги когато свиря малко повечко .. Да кажем около 3 часа с малки почивки докато си казваме коя ще бъде следващата песен на репетивия. А винаги когато се пребера от репетиция ми излизат ужасни мазоли и дори и пришки! Знам че това не е добре .. Някои дали ще може да метне два , три съвета за да ги избягвам тези - мазоли, пришки от които имам супер голяма болка . Ще съм благодарен за два,три съвета :) И ще съм ви много благодарен :dance::) И наистина много ме дразнят тези пришки немога да ги търпя <_< Хаиде, от сега съм ви благодарен

 

 

 

 

И много ясно , Много Хеви Поздрави :drummer::cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стискай палките прекалено много. Виж какви са основните постановки на ръцете, коя ти е най-удобна и я практикувай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав,възможно е нещо да ти куца в постановката!От друга страна...,клин,клин избива!В смисъл че ако свириш наистина редовно не би трябвало да имаш такива проблеми,или просто кожата ти е по нежна!

Единият вариант е да свириш с ръкавици,доста колеги ги ползват(единият които ползваше е NeonGod,които е супер готин като човек и ако го питаш ще ти даде пълна информация по въпроса,със всички плюсове и минуси)!

Вторият вариант е да слагаш лейкопласт предварително на местата на които по принцип ти излизат мазолите,но това ограничава движенията на ръката и палката се плъзга ,абе доста е изнервящо!

Третият вариант би ти бил от полза в случай че проблема е от самите ти палки!Просто увий тях с леикопласт което ще омекоти самото усещане!

Най добрия вариант за лечение на мазоли(без значение дали са от свирене,щанги или бачкане)е една бабина деветина наречена"маз и невен",хавите по аптеките не са толкова ефикасни :-( !

И не забравяй че палките не са чукове и прекомерното им стискане може само да ти навреди( след мазолите идва тендовагинита)!

Умната и ..как беше.......,ХЕВИ Поздрави :) !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зехтинът и той върши чудеса. След репетиция се омазваш и си търкаш ръцете една в друга. За половин час ще е попило и ще имаш бебешки ръчички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 -Постановка и хват на палките определено... "барабани се свирят с чалъм не със сила" казва баща ми

 

2- Провери дали не си алергичен към нещо. Ако свириш с кожени ръкавици примерно, лака на палките може да даде реакция, пот и чуствителна кожа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам сходен проблем и си купих ръкавици. Не изчезна на 100% проблема, но доста ми помагат!

 

Не е задължително да имаш грешен хват/постановка, за да имаш пришки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще опитам всеки един опит и ще ви кажа резултатите , ако някой знае къде се продават ръкавици да ми каже :) А и да питам как Ларс Уурих (Барабаниста на Metallica) Си слага биндчета на ръцете и може да си ги движе супер лесно.. Смисъл какви са му биндчетата и как си ги слага и плс някой да прати туториалче ако знае ...

 

Хеви

Поздрави

:punk_guitar::headbang:

 

Свиря с Виц Фирт , мисля че те са добри.. А и нямам някаква алергия , само към някой антибиотици ;):wallbash: а и грипа ми е доста добър поне така мисля , отивам на уроци това,онова..

 

Бих искал да попитам дали ето това чудовище се чупи лесно --- http://www.thomann.de/gb/ahead_5a_sticks.htm :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На всичките ти въпроси е отговаряно десетки пъти,форума има търсачка!

Какво сложно има в увиването на обикновен лейкопласт около определени фаланги на пръстите???Аз също ползвам само на средната фаланга на безименния пръст на лявата ръка/ползвам традиционен захват/ но си купувам обикновени лепенки/бройката е макс. 10ст/Най-добри са тези на "Медика"-червени,защото не оставят лепило при отстраняването им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

drumline имаш проблем с постановката за да е толкова лошо положението, иначе когато се свири яко е нормално да има мазоли и пришки, но с времето се свиква и не прави такова впечатление, значи шри теб има някъде проблем при захвата и ръкавици и лейкопласт няма да помогнат толкова много!

Вихро е прав, ползвайте първо търсачката за да не се повтарят по 100 пъти едни и същи въпроси и да се ядосват хората които повтарят едно и също на различни хора!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не то не беше заради постановката , просто направихме 4 концерта за половин седмица ... Сигурно е заради това :thumbs_up::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ми не пич, просто не свириш от много време. Всеки е протривал, но кожата загрубява и всичко си идва на място. Тва е като в бойните изкувства - след време кокалчетата и местата с които удряш загрубяват. Мислиш че на китаристите не са им почервенявали връхчетата на пръстите като са почвали? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не пич, просто не свириш от много време.

 

Пришки се получават от малко свирене, а не от много. Тоест - ако свириш всеки ден - проблемът ти ще се реши. Но ако свириш през 1-2 седмица ударно - никакъв шанс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две решения!!!!

1. Увии си палките с лекопласт. Не се хлъзгат, удобно е, и не се получават мазоли.

2. Свирене-мазоли, Свирене-мазоли, Свирене-загрубяване на кожата, Свирене-куфеене без болка :cheers2:

 

Аз лично ти препоръчвам втория вариянт :)

Поздрави Боби :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич имал съм като твоя проблем и започнах всичко от начало само заради постановката едно ще ти кажа проблема е в нея от точното хващане на палката само една грешка и ще ти коства много иначе с времето ръцете свикват,ако не искаш ръкавици и такива тем подобни. ;) Оправяй постановката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.