drumline Публикувано Август 14, 2010 Публикувано Август 14, 2010 Здравеите ! Имам един голям проблем и ви моля да ми помогнете Винаги когато свиря малко повечко .. Да кажем около 3 часа с малки почивки докато си казваме коя ще бъде следващата песен на репетивия. А винаги когато се пребера от репетиция ми излизат ужасни мазоли и дори и пришки! Знам че това не е добре .. Някои дали ще може да метне два , три съвета за да ги избягвам тези - мазоли, пришки от които имам супер голяма болка . Ще съм благодарен за два,три съвета И ще съм ви много благодарен И наистина много ме дразнят тези пришки немога да ги търпя Хаиде, от сега съм ви благодарен И много ясно , Много Хеви Поздрави Цитирай
herbari Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Не стискай палките прекалено много. Виж какви са основните постановки на ръцете, коя ти е най-удобна и я практикувай. Цитирай
бобчо Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Колегата е прав,възможно е нещо да ти куца в постановката!От друга страна...,клин,клин избива!В смисъл че ако свириш наистина редовно не би трябвало да имаш такива проблеми,или просто кожата ти е по нежна! Единият вариант е да свириш с ръкавици,доста колеги ги ползват(единият които ползваше е NeonGod,които е супер готин като човек и ако го питаш ще ти даде пълна информация по въпроса,със всички плюсове и минуси)! Вторият вариант е да слагаш лейкопласт предварително на местата на които по принцип ти излизат мазолите,но това ограничава движенията на ръката и палката се плъзга ,абе доста е изнервящо! Третият вариант би ти бил от полза в случай че проблема е от самите ти палки!Просто увий тях с леикопласт което ще омекоти самото усещане! Най добрия вариант за лечение на мазоли(без значение дали са от свирене,щанги или бачкане)е една бабина деветина наречена"маз и невен",хавите по аптеките не са толкова ефикасни ! И не забравяй че палките не са чукове и прекомерното им стискане може само да ти навреди( след мазолите идва тендовагинита)! Умната и ..как беше.......,ХЕВИ Поздрави !!! Цитирай
L.K. Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Зехтинът и той върши чудеса. След репетиция се омазваш и си търкаш ръцете една в друга. За половин час ще е попило и ще имаш бебешки ръчички. Цитирай
peterko Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 1 -Постановка и хват на палките определено... "барабани се свирят с чалъм не със сила" казва баща ми 2- Провери дали не си алергичен към нещо. Ако свириш с кожени ръкавици примерно, лака на палките може да даде реакция, пот и чуствителна кожа... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Аз имам сходен проблем и си купих ръкавици. Не изчезна на 100% проблема, но доста ми помагат! Не е задължително да имаш грешен хват/постановка, за да имаш пришки. Цитирай
drumline Отговорено Август 14, 2010 Автор Отговорено Август 14, 2010 Ще опитам всеки един опит и ще ви кажа резултатите , ако някой знае къде се продават ръкавици да ми каже А и да питам как Ларс Уурих (Барабаниста на Metallica) Си слага биндчета на ръцете и може да си ги движе супер лесно.. Смисъл какви са му биндчетата и как си ги слага и плс някой да прати туториалче ако знае ... Хеви Поздрави Свиря с Виц Фирт , мисля че те са добри.. А и нямам някаква алергия , само към някой антибиотици а и грипа ми е доста добър поне така мисля , отивам на уроци това,онова.. Бих искал да попитам дали ето това чудовище се чупи лесно --- http://www.thomann.de/gb/ahead_5a_sticks.htm Цитирай
vihro Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 На всичките ти въпроси е отговаряно десетки пъти,форума има търсачка! Какво сложно има в увиването на обикновен лейкопласт около определени фаланги на пръстите???Аз също ползвам само на средната фаланга на безименния пръст на лявата ръка/ползвам традиционен захват/ но си купувам обикновени лепенки/бройката е макс. 10ст/Най-добри са тези на "Медика"-червени,защото не оставят лепило при отстраняването им. Цитирай
drumline Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Аз вчера взех и опитах с лепенки , но те буквално след 3тата песен са разпаднаха и отлепиха Цитирай
drumvarna Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 drumline имаш проблем с постановката за да е толкова лошо положението, иначе когато се свири яко е нормално да има мазоли и пришки, но с времето се свиква и не прави такова впечатление, значи шри теб има някъде проблем при захвата и ръкавици и лейкопласт няма да помогнат толкова много! Вихро е прав, ползвайте първо търсачката за да не се повтарят по 100 пъти едни и същи въпроси и да се ядосват хората които повтарят едно и също на различни хора!! Цитирай
drumline Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Не то не беше заради постановката , просто направихме 4 концерта за половин седмица ... Сигурно е заради това Цитирай
NoSoul Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 Ми не пич, просто не свириш от много време. Всеки е протривал, но кожата загрубява и всичко си идва на място. Тва е като в бойните изкувства - след време кокалчетата и местата с които удряш загрубяват. Мислиш че на китаристите не са им почервенявали връхчетата на пръстите като са почвали? Цитирай
Vlad Отговорено Септември 17, 2010 Отговорено Септември 17, 2010 Ми не пич, просто не свириш от много време. Пришки се получават от малко свирене, а не от много. Тоест - ако свириш всеки ден - проблемът ти ще се реши. Но ако свириш през 1-2 седмица ударно - никакъв шанс. Цитирай
bobi123 Отговорено Септември 17, 2010 Отговорено Септември 17, 2010 Две решения!!!! 1. Увии си палките с лекопласт. Не се хлъзгат, удобно е, и не се получават мазоли. 2. Свирене-мазоли, Свирене-мазоли, Свирене-загрубяване на кожата, Свирене-куфеене без болка Аз лично ти препоръчвам втория вариянт Поздрави Боби Цитирай
Boris Malevanov Отговорено Септември 18, 2010 Отговорено Септември 18, 2010 Пич имал съм като твоя проблем и започнах всичко от начало само заради постановката едно ще ти кажа проблема е в нея от точното хващане на палката само една грешка и ще ти коства много иначе с времето ръцете свикват,ако не искаш ръкавици и такива тем подобни. Оправяй постановката Цитирай
Recommended Posts