death^metal Публикувано Август 4, 2010 Публикувано Август 4, 2010 (Редактирано) 30 секунден семпъл 30 секунди демо - 15 секунди с една китара, другите 15 секунди с друга китара. Траковете са с еднакви ефекти и настройки (амплитуба 3), с едно и също перце - различни са само китарите. Имаме полемика с един френд, коя от двете китари звучи по-добре, балансирано и няма/има нужда от подмяна на адаптери - от първите или от вторите 15 секунди. Благодаря предварително за мненията ви. edit......добре де, едната от китарите е Шектър, другата е RGA8, третата е J-Custom Редактирано Август 4, 2010 от death^metal Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 Това което успях да чуя с глухите си уши е, че вторите 15 сек китарата звучи леко по-тихо или може би с по-малко високи. Цитирай
serengeti Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) Имаме съфорумец с RGA 8!!!!! Наистина вторите 15 секунди звучат малко по-тихо,но като че ли по-балансирано и меко.Аз съм за 2-рата част. Редактирано Август 4, 2010 от serengeti Цитирай
рахата Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) Първите 15 секунди са с повече високи и този инструмент звучи повече като за шредене,докато вторите са с по "дебел" звук и с повече баси и ниски среди като за рифове. serengeti,имаме си колега с RGA 8 отдавна П.С. Това ми е 666-ия пост Редактирано Август 4, 2010 от рахата Цитирай
ciriljhonson Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 На мен бичкия №2 ми звучи по-балансирано, а на теб... Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 Не че нещо, ама на толкова дистер и чегъртане ми изглеждат почти еднакви. Нямам под ръка читаво озвучаване, но мисля че пак няма да открия разлика. Няма ли някой семпъл на чисто, да им чуем гласовете на китарите? Цитирай
death^metal Отговорено Август 4, 2010 Автор Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) На тия китари в ръководството им пише, че на тях може да се свири само сеч, а и ще се изненадаш колко малко е дистера, просто аз напичам много Ето семпъл в микс с останалата гмеч, за мен вторите 15 секунди не стават Описание на траковете: Само първите 15 секунди - ляв канал Шектър С-7, десен канал J-Custom, солиране - Шектър, Вторите 15 секунди - САМО RGA8 - сеч и солиране По-късно ще посТна и семпли с още китарки. едит: Като казвам "не стават", имам предвид без да се пудри допълнително сорса, ясно е, че може да се изпържат честоти. Но няма да е същото. Редактирано Август 4, 2010 от death^metal Цитирай
TONY Отговорено Август 4, 2010 Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) N 2. В микса, може би пак N2 но с бустнати високи. За да се изравни. Първото много жужи и евтинее. Редактирано Август 4, 2010 от TONY Цитирай
death^metal Отговорено Август 4, 2010 Автор Отговорено Август 4, 2010 (Редактирано) Май ще е най-добре да изчакам да дойде баба месата и да запиша различните китари с нея, както каза колегата серенгети, че с тоя софтуер, по дифолт евтинее Редактирано Август 4, 2010 от death^metal Цитирай
asen93 Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Може ли таблатура на мелодийката че се зарибих по нея мерси предварително. А колкото по темата мисля че вторите са по тихи. Цитирай
death^metal Отговорено Август 5, 2010 Автор Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) RGA8 записаните китари не са по-тихи, като ниво са същите, просто им липсват честоти. И да ги усилваш - то ги НЯМА Ето я цялата идея, беше доста по-бавно парчето, ама след концерта на Annihilator, който проследих отблизо, нещо се случи и вече не е бавно Включих и RGA8-чката в парчето (само чегрътнята във F#), ама нямам идея какъв бас да и записвам, дори и на седемструнните басове седмата струна е си (каза Басиста), а с дроп не става при тия въжета и ластици Редактирано Август 5, 2010 от death^metal Цитирай
johniebgood Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 Басиста каза, че има вариант и с ниска F#, ама не го кефи Иначе аз съм за 2-та китара, хич да не е, можеш и да гладиш на нея... Цитирай
death^metal Отговорено Август 5, 2010 Автор Отговорено Август 5, 2010 Хахахахах, това нещо е дебело почти колкото мен Цитирай
death^metal Отговорено Август 8, 2010 Автор Отговорено Август 8, 2010 (Редактирано) Ето, първото парче записано с прасето - само чегрътнята де, темичките са с Фендерот Някакси неусетно съм го транспонирал във F# Редактирано Август 8, 2010 от death^metal Цитирай
Recommended Posts