Unchained Публикувано Август 3, 2010 Share Публикувано Август 3, 2010 Мисля си, че може да е от неправилна настройка или нещо от тремоло системата, но възможно ли да е просто от самите струни? Използвам Elixir 9-46 в стандартен строй Ми на китара Ibanez GRG170DX. Навивам ги със заключване по начин. Винаги се късат от едно и също място - от моста, топченцето и малка част(около 3-4см) от струната. Последния път даже съсвем внимателно направих бенд на втора и струната се скъса от същото място. Под често имам предвид около месец свирене, което не е чак толкова често, но и не е нормално . Всъщност втора струна ми се къса за първи път, а първата вече го е правила три пъти(пак през месец долу-горе), но "симптомът" е един и същ и затова ги слагам под общ знаменател. Можем ли да направим нещо по въпроса? Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Да не би да има някакво ръбче на седлото? Или по-напред се къса струната? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the pick Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Oт струните не е със сигурност.Провери целия път на струните, вероятно има не добре обработено ръбче.При мен , примерно, дупката на единият ключ имаше остро ръбче...След като я изпилих с много малка и фина пила, проблема изчезна.Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Unchained Отговорено Август 3, 2010 Автор Share Отговорено Август 3, 2010 И аз бих си помислил така, ама след като ми се скъса и втората, силно се съмнявам да е от това. Утре все пак ще проверя, но вече ще слагам 10-ки. Струва ми се, че останалите не се късат, просто защото са по-дебели, а не заради това, че едно единствено магаренце ще има проблем с ръбчета. Струната се къса точно оттам, където е леко пречупена от самото седло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Няма нужда да минаваш на по-дебели струни, ако има проблем със седлото, пак ще се скъсат. По добре го провери дали няма ръбче и го изпили и шлайфай, тогава ще се оправи проблема с късането. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Аз като свирех преди време, редовно късах 1-ва струна. И не само на една китара. Накрая даже вече почти спрях да огъвам 1-ва струна. Максимум до полутон огъвах (по нататък се късаше, не знам защо).Когато ми се налагаше да огъвам 1-ва струна, изсвирвах съответния тон по високо на в-ра струна (съответно и подготвителните за него тонове, за да ми е по лесно). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
podmatrix Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 И аз имам подобен проблем (при мен се къса главно 5та и 4та). Определено минаването към по-дебели струни не решава този проблем М момента съм с 12ки и все още се късат въпреки опитите ми да премахна острите части от седлата. Пробва със лютиер, ако не се получи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Unchained Отговорено Август 5, 2010 Автор Share Отговорено Август 5, 2010 Ами проверих ги и... нямаше дефектни ръбчета. Всички седла са едни и същи, сега не знам дали фабрично имат някакъв проблем, но това хич не ми се вярва. Просто е най-вероятно от задкитарното устройство и настройката да идва проблема. Така или иначе щях да минавам към 10-ки и сега вече съм с тях. Малко отпуснах пружините на тремоло системата, бяха максимално стегнати, тъй като ръчката не се използва, и така я карах от съображение да не се разстройва китарата. Но се досетих да ги отпусна, така че мостът пак да си опира на тялото, ама да не са прекалено опънати. И така... други промени не съм правил, освен че барнах малко екшъна, но това едва ли има значение. За хората от предните коментари - доколкото разбрирам, не искам да ви стряскам, но при вас май е доста по-сложен проблемът. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Тва за тия дето много скачат на ръчката..,при Ибанците не знам как е,ма не е зле да се научите да свирите с атака,но не хамалски. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Поради същите проблеми, отдавна всичките ми китари са със следните добавки http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailp...ic_Saddles.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DREAMMIND Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Не знам, аз съм свирил от Орфей през Скуайър до Фендер и никога не съм късал струна, за разлика от повечето ми познати,значение има най-вече хардуера, сетъпа на китарата и начина на свирене и както каза Hillbilly свирете с атака но не хамалски. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Все си мисля, че като свиря, не свиря по хамалски отколкото ситуацията го налага. А и няма начин да направиш бенд от два тона на първа струна, без да я опънеш всъщност. Факт е, че китарите късат струни най вече заради лошото качество на хардуера или неправомерно стари струни. Също е факт, че откакто сложих Графтек, не мога да скъсам струна зорлем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Unchained Отговорено Август 5, 2010 Автор Share Отговорено Август 5, 2010 Е, аз по принцип си я кътам китарката много, рядко изтрещявам до прекалена степен. Последния път се скъса, докато си свирих едвам едно тихо солце, тъкмо взех внимателно да бендвам до цял тон и в този момент струната ме секна! Тези магаренца със сигурност ще вършат работа, ама си заслужава да са върху качествен музикален инструмент, а не на моето евтино полудърво. И явно ще трябва да се примиря с това, което имам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Август 6, 2010 Share Отговорено Август 6, 2010 Все си мисля, че като свиря, не свиря по хамалски отколкото ситуацията го налага. А и няма начин да направиш бенд от два тона на първа струна, без да я опънеш всъщност. Факт е, че китарите късат струни най вече заради лошото качество на хардуера или неправомерно стари струни. Също е факт, че откакто сложих Графтек, не мога да скъсам струна зорлем Е това за мен е правилното мнение по въпроса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts