Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здр реших се и аз да си направя китара.

За момента етапа е такъв: една доста масивна талпа. zmcump.jpg2arf9k.jpg

Tалпата е доста масивна.

Размерите и са 80см на 50 см на 5,5 см

Дървесината е Явор. Май ще почупя няколко зегета докато изрежа формата.

Очаквайте продължение.

Редактирано от Baby Thomas
Отговорено (Редактирано)

Не. спецялно ми я ореди приятел.Но наистина е адски масивна.малко чворове има на места но е идеална.

Цената 140. до колкото знам.Мястото не знам от къде е.

Редактирано от mybata
Отговорено

може ли снимки в по-близък план и фронт и гръб и странични

ако не е нееудобно разбира се че ме заинтригува

:punk_guitar:

поздрави Б.Миланов

Отговорено
Май ще почупя няколко зегета докато изрежа формата
Ти остави почупването,ама зегето посуква/криви и ще стане че режеш по една линия,а отзад не е така,по добре го дай в някой дърводелски цех да резнат формата.
Отговорено (Редактирано)

mybata не знам под масивно какво разбираш,но както казаха Baby Thomas и patzo тая талпа в никакъв случей и на мен не ми се струва масивна.На снимки 1 и 2 изброявам слепвания от поне 6 парчета.Ясно си личат жилите на дървото.Може и да не съм прав а да е от снимките но лично на мен така ми се вижда.Това може и да не е проблем,но тук вече думата имат специалистите.

Редактирано от Valeri_pj
Отговорено (Редактирано)

Под масивно имам в предвид доста дежко и да наистина са слепвани но доста добре и финно .Това за мене няма значение.

За колегата Wanted по късно при вечер ще метна снимка от от близо.

Редактирано от mybata
Отговорено

Здравей, колега!

Някак си ми се струва, че още отначало си започнал с погрешните инвестиции. Преди няколко месеца тук форума един колега продаде цяла, масивна дъска от Явор (с флейм), на размери идеални за тяло на Страт и май дори покриваше и ЛП, за сумата от 100лв. Сега, като гледам тая сборна формация от летвички, направо ми се променят усещанията/разбиранията за приятелство, като цяло.

К. Димитров

Отговорено
Май ще почупя няколко зегета докато изрежа формата
Ти остави почупването,ама зегето посуква/криви и ще стане че режеш по една линия,а отзад не е така,по добре го дай в някой дърводелски цех да резнат формата.

Е, то така или иначе със зегето е хубаво да се реже така че, да има надмярка няколко милиметра и после да се оформи с фреза по шаблон.А ако е добро зегето няма да криви .

Отговорено

Извинявам се за грешната информация.Талпата е подарък.И толкос ми се счу че струва, не съм сигорен.Но да не пълним темата с глупости,каквато е талпата такава.

За колегата който ми поиска снимка утре ще метна една тъй като фотоапарата не ми работи,а с уеб камера става кофти снимка.

Отговорено (Редактирано)
...Но да не пълним темата с глупости...

Надявам усилията да са взаимни.

П.П. Към Модераторите! По-горният ми пост без цитата е доста неясен. Умишлено ползвах цитата, за да се направи видимо сравнение м/у цените. По същият начин постъпвам и в настоящият ми пост. Както и да е...

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
  • 4 weeks later...
Отговорено

Здравейте отново.Тъй като в момента не съм си в България и проекта е в застой, и ми остават само вапроси да задавам .Та искам да попитам в София от къде мога да си взема бридж за китарата нещо подобна на това http://chasesraceplace.com/bs3b.jpg.

Или пък хората които са живали в Кипар ако знаят тука място от където да си взема ще съм много благодарен.Мерси предварително.

Поздрави,Иво.