emovalkov95 Публикувано Август 1, 2010 Share Публикувано Август 1, 2010 (Редактирано) Здравейте. Регистрирах се тук, за да разбера мнението ви за китарата Cort X6. Досега съм свирил само на акустична китара, но вече искам да си закупя електрическа, защото желая да свиря метъл - примерно Металика. Та въпросът ми е тази китара става ли за начинаещ (който се захваща сериозно с нея)... дали с подходящ ефект (distortion), усилвател и умения ще мога да свиря песни на Металика? Благодаря предварително за отговорите на отзовалите се. Редактирано Август 1, 2010 от emovalkov95 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ViciouS Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Един приятел си я взе и е много доволен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 "дали с подходящ ефект (distortion), усилвател и умения ще мога да свиря песни на Металика?" Ми то с почти всяка китара и горе изброените условия ще може. :D:D Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
berki Отговорено Август 1, 2010 Share Отговорено Август 1, 2010 Имам я, да за начинаещ е много добра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pafa7a Отговорено Август 2, 2010 Share Отговорено Август 2, 2010 аз съм с Cort X-6 и съм повече от доволен! Просто Перфектната китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bustard Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Яка китара, ма това Floyd Rose ли е? Ако е(или каквото и да е Floating Tremolo) взимай веднага! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 ^Това не е много препоръчително за начинаещ, а пък ако тремолото е от скапан метал ще си има доста ядове с него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Am-I-Evil Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Хич няма да е грешка да си вземеш китара с Floyd Rose - грешка ще е да не се научиш как се работи с него, как да поддържаш и правиш настройка на такава китара. В случая тремолото е в плюс, просто - пич, потърси из форума информация за Floyd Rose - какво представлява, как работи и т.н. , за да си направиш сметката. Иначе Cort предлагат добри китари на още по-добри цени, а за метъл бих те насочил към тези с пасивни EMG адаптери за малко повече пари отгоре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emovalkov95 Отговорено Август 3, 2010 Автор Share Отговорено Август 3, 2010 (Редактирано) Мерси. Ще потърся инфо за Floyd Rose. И да ви попитам - каква е разликата между X6 и X11? Промяна: Тремолото на Х6 е Double-locking III, а на Х11 е Double locking II. Това добро ли е? Редактирано Август 3, 2010 от emovalkov95 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Am-I-Evil Отговорено Август 4, 2010 Share Отговорено Август 4, 2010 Предполагам, че разликата е в името на модела и не би трябвало да от голямо значение. Като цяло Floyd Rose License тремолата спрямо оригиналните представляват почти едно и също, най-съществената разлика е в използваните за изработката материали - така, че огледай внимателно китарата за дефекти за всеки случай. На Cort X-11 повече върви да жулиш металика (заради адаптерите), а и изработката ми харесва повече от X-6. П.П.: Отзад под капачето на тремолото трябва да имаш монтирани поне 3 пружини - провери това, защото на един авер Cort-а му е само с 1. Поискай си и компелкт с инструменти - шестограми и пр. П.П.П.: Помоли ги да ти сменят струните при закупуването на китарата и ги гледай внимателно как се прави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emovalkov95 Отговорено Август 5, 2010 Автор Share Отговорено Август 5, 2010 А какво представляват тези адаптери, би ли ми обяснил? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nice 2 Митю Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 адаптерите са "микрофоните" под струните - колкото са по-добри, толкова звука е по-добър, но все пак звука не зависи на 100% само от тях, разбира се. относно флойд-а - не мисля че е подходящ за начинаещи, дори смятам, че НИКАКВО тремоло не е подходящо. според мен, най-подходящи за нови китаристи са китари тип лес пол и SG - магаренцето е удобно, за да свикне човек да си държи ръката на него, грифа е по-дебеличък и леко заоблен, с по-естествена и спокойна позиция на китката. лявата ми ръка винаги е леко напрегната, като хвана стратокастър или нещо с тънък гриф. поне това е мое мнение. и аз искам да попитам за тия Cort китарки - интересува ме G-серията, някой има ли впечатления? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GreenZombie Отговорено Август 8, 2010 Share Отговорено Август 8, 2010 (Редактирано) Човече, като за начало ти препоръчвам да си земеш китара без Floyd Rose, зада можеш да си я настройваш по лесно Примерно нещо такова ---------> http://www.cortguitars.com/_webapp_2726522/X-2# . Редактирано Август 8, 2010 от GreenZombie Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emovalkov95 Отговорено Август 8, 2010 Автор Share Отговорено Август 8, 2010 Ми то и Х6 и Х11 са без Floyd rose, а с някакво Double locking. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Август 8, 2010 Share Отговорено Август 8, 2010 Точно флойд е. Ако не се лъжа дабъл локинг = флойд, ама май не винаги е така. Х6 и Х11 са си с Флойд и не е препоръчителе. Вземи си Z42. На външен вид чупи мивки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts