Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Добриутро :)

Та питам - кажете за безжичните слушалки! Яка ми се струва идеята, че ми е писнало от кабели, ама сигурно си има по некой '-'. Освен тва, ако ми препоръчате марки/модели, нема да се сърдим много :)

Редактирано от Glacierise
Отговорено

Не си струва !

ако не са много скъпи щумят, стигат до 12-15Кхц, имат батерии в тях, по тежки са и общо взето за тези пари можеш да си земеш каде каде по готини слушалки

Отговорено (Редактирано)

Mи аз имам AKG безжични (...К105 или нешо подобно)за слушане на музика стават, ако пренебрегнеш шумовете, които се появяват в ефира от време на време :D

За същите пари, които би дал за безжични можеш да си вземеш много по-хубави с кабел...

Ама с каква цел ти трябва слушалки??? Слушане на музика, свирене, миксиране ....?

EDIT: Forti преди да кажеш, че 105 нямат нищо общо с Hearo - да така е ...ama и с цената им нямат нищо общо ;) А такива слушалки само за едното слушане на музика не мисля да си взимам, а аз с други цели не ги използвам...B);)

Редактирано от synchu
Отговорено
Видях даже и хора,дето правят mastering и Restoration с такива слушалки.Става дума за Германия

Хора всякакви....не съм професионалист, нито много опитен в областа...но при мен не се получава...

Мога да изтъкна един куп аргументи в полза на това, че mastering и mixing на слушалки не става, но не виждам полза от това при положение, че всички (или поне почти всички ;) го твърдят). B)

• 8 months later...
Отговорено

Нещо ме е прихванала лудостта и затова искам да ви питам от къде,какви и на каква цена безжични слушалки могат да се намерят.Аз давам 3 предложения:

1.ТСМ-немски,цена 30-35лв. големи,със задоволително качество и се намират във всеки магазин на ТСМ.Вече са на всяка крачка,но ако някой го интересува-ще кажа.

2.Sennheiser In-Ear-Monitor - специално разработена система за свирене на живо.Цена-около 1600 лв...Предполагам,че може да се намери по музикалните магазини.

3.Sennheiser http://www.sennheiserusa.com/newsite/categ...sp?transid=cat2

цена-неизвестна...

Ще съм благодарен на тези,които се включат и помогнат с каквото могат и знаят.Все пак тази информация може да се окаже много полезна за някои от нас!

Наздраве ;):P

Отговорено (Редактирано)

Чисто технически, качеството на подобни слушалки не е (за мен) достатъчно чисто, с известно изключение при върховите модели, които не струват 30-40 лв. :godbless:

Лично аз ненавиждам безжичната технология за подобни фини и прецизни цели.

Другояче стои въпросът с теорията и откритията на Никола Тесла, свързани с пренасяне на ел. енергия без проводници, но това е извън темичката. B)

Редактирано от Stone
Отговорено (Редактирано)
Видях даже и хора,дето правят mastering и Restoration с такива слушалки.Става дума за Германия.

Ами и аз съм ходил тук-там по студията извън BG....само дето никъде не видях някой да ползва безжични слушалки...още повече за мастеринг....хората за това си ползваха основно монитори (предимно Genelec). B)

@SGEORGE, с TCM може да си слушаш вечер телевизора, докато другите спят. :godbless:

Редактирано от yamaha
Отговорено

Да, прави сте.Ама аз съвсем не искам да правя каквито и да било студийни (пък било и то домашни) обработки.Аз бих ги използвал за монитори по участията.Евентуално.