superkosta Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 ....Ами ако дай Боже някой ден се взема насериозно и реша да (се пробвам да) свиря блек метъл?... Ако някой ден решиш да се вземеш на сериозно, ще трябва да се пробваш да правиш доста по предизвикателни неща, от това да се опиташ да свириш Блек метъл . Но съдейки от атитюда ти, на дали, тъй че не с епритеснявай То ако някой ден момчето се вземе наистина на сериозно, мисля че сам ще разбере, че понятия като "блек, траш и т.н. метъл", съвсем не са образец и еталон на сериозния китарист. Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 То Батио не е ли пример за човек който е левичар и е почнал на китара за дясна ръка,а после се е научил и с левичарка? Или нещо такова беше. Цитирай
superkosta Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 То Батио не е ли пример за човек който е левичар и е почнал на китара за дясна ръка,а после се е научил и с левичарка?Или нещо такова беше. Не мога да разбера за кой говориш, кой е тоя Батио? Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) ^ За ей този става дума. Като гледам не му пука особено за посоката на постановката при свирене Редактирано Юли 29, 2010 от IsoMorPhiC Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 29, 2010 Автор Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) Аз под сериозно имах предвид да почна да се уча, а не само да си дрънкам от време на време. А крайната ми цел е блек метъла, да, не съм казал, че изисква супер много талант и е супер сложно. Не се виждам като китарист и/или музикант и не смятам да се занимавам професионално с музика. Редактирано Юли 29, 2010 от Петър Стамболов Цитирай
superkosta Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Еее, не се обиждай, имам предвид, че ако се запалиш и започнеш да си свириш по-сериозно и редовно, мисля че Блек метъл-а ще ти стане безинтересен и ще видиш че има много дригу неща, които ще ти станат много по-интересни и приятни за свирене и от които ще научиш много повече неща. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 29, 2010 Автор Отговорено Юли 29, 2010 Еми, дано е така. Но съм запален единствено по блека и той е 50% от музиката, която слушам. Останалото е гръндж, но той не ме привлича за свирене. Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Апетитът идва с яденето, аз бях запален само по Металика и Аксепт, но постепенно фокусът ми се измести към много други неща, без да ме кара да мисля че Металика е кофти разбира се Успехи Цитирай
superkosta Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Да, Хендрикс винаги свири с десни (обикновени) китари, като им обръща струните, не знам защо? Цитирай
Yves Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Ми защото така е започнал и му е станала запазена марка, a и вероятно така си е свикнал Слаш защо свири с коса пред лицето, с цилиндър и слънчеви очила? Гарантирам ти, че не е, защото така му е коМфортно Всички тия маймунджулъци радват народа Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 ^По скоро така е започнал и свикнал Албърт Кинг,който свири със стандартна дясна китара,и без да обръща струните - тоест 1-ва му е отгоре,ако някой си направи упражнение да го чуе ще разбере откъде тръгва Стиви Рей.. Тия стари идиоти предимно са свирели и май не са се интересували могат ли да докарат екшън 0,001 мм на китарата и къф дисторжър да си вземат ..е за тва са големи.. КоМфорта ти е последна грижа,ако можеш да свириш..,Слаш малко преиграва с позите/имиджа според мен,но ми харесва свиренето му,малко хора наблягат на мажорната пентатоник.. Цитирай
superkosta Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Ми защото така е започнал и му е станала запазена марка, a и вероятно така си е свикнал Слаш защо свири с коса пред лицето, с цилиндър и слънчеви очила? Гарантирам ти, че не е, защото така му е конфортно Всички тия маймунджулъци радват народа Може и да си прав, но Слаш на репетициИ,или на записи не свири със слънчеви очила , с цилиндър и коса пред лицето, а Хендрикс винаги свири с десни китари с обърнати струни. Абе не съм на 100% сигурен, но доколкото знам е така. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Aйде като сме на ... Аз някъде бях чувал, че тогава не се правели китари за левичари, затова му се наложило да обръща китарата. Защо не е обърнал струните наобратно не знам, но знам, че по - късно Фендер са били първата фирма, която е почнала да прави и китари за левичари. А може и да се бъркам, ако някой знае нещо по въпроса да казва Цитирай
superkosta Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Ми защото така е започнал и му е станала запазена марка... Отклонихме се бая от темата, но тук ми стана любопитно. Виждам, че имаш мнение по въпроса, та искам да те попитам, защо китарата на Джими винаги е настроена с един (или половин беше) тон по ниско??? Не си спомням точно, защото съм вадил Хендрикс преди 17-десет години (от тогава всъщност и не свиря на китара). Но никога не съм знаел точната причина да си настройва китарата така? Aйде като сме на ... Ми той сигурно ги е обърнал в началото(сам), но вероятно китарата леко е започнала да фалшиви по този начин и си ги е върнал обратно. То тогава майсторите най-вероятно не са се занимавали с обръщане на струните на китарите, като за левичари. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Избирането на левичарска стойка силно намалява избора на китари. В началото неможеш да свириш както право така и обратно ... според мен дилема няма. Но всеки решава за себеси. Това с Батио много ми хареса ако си талантлив и упорит може и с крака да се научиш да свириш. Цитирай
Recommended Posts