Jump to content
Българският форум за музиканти

Правене на отвори в алуминиева кутия Hammond 1590b

Recommended Posts

Здравейте...

Имам доста сериозни проблеми с врата и не мога да оперирам с тежки машини в следващите няколко месеца, а се нуждая от пробиване на дупки в едно хаммонд-че. Потърсих доста в интернет, но никъде не видях къде могат да ми пробият дупки в кутия. Навсякъде работят само с листове...

1590b2_b.jpg

# External Height:112mm

# External Width:60mm

# External Depth:27mm

Дебелина на стените:4мм

Дупките няма да са на капачето. Ще бъдат кръгли. Няколко бройки само.

Ако можете да ми препоръчате някоя софийска фирма, ще съм ви изключително благодарен.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Нужните инструменти ги имам, вече пробвах да накарам някой да разпробива, но ми трябва по-точно изпълнение. Затова предпочитам да намеря някоя фирма.

Благодаря за съвета все пак =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За по точно изпълнение принтираш центровете на отворите върхо лист хартия , залепваш с хартиено тиксо върху кутията и центроваш със център и чук .

Ако искаш нещо съвсем точно постъпи като колегите лазерно рязна на ламарина и ламарианта върху камиона с 4 болчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^Нали си на ясно, че фирма няма да бъде много изгоден избор?

Ще получиш и документ, но в него ще влезнат: данъци, осигуровки, амортизации, труд, печалба, ток, наем, авторски права за музиката дето се слуша :girl_cray2: , заплатата на секЛетарката и т.н.

Това няма ли да те откаже?

metalhammer: Каква точност е необходима за закрепване на два жака и три потенциометъра? Понякога се чудя аз ли не чета както трябва...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин около теб да няманякой автосервиз да кажем или някакква друга работилница, в която да е съвсем вероятно да има някаква (макар и малка) настолна бормашина. И с достатъчно обикаляне съм сигурен, че ще успееш да нямериш някой, който срещу две бири да ти ги свирне със задоволителна точност.

Успех с ефектчето!

:girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш нещо съвсем точно постъпи като колегите лазерно рязна на ламарина и ламарианта върху камиона с 4 болчета.

Това ще ми свърши чудесна работа. Благодаря за идеята =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като дърт занаятчия само да вметна тук в тая тема:Най-лесно и чисто алуминий се пробива/реже/фрезова като се капва спирт върху режещият инструмент.Стружките не се замазват,става чисто,готино и точно.Разни стругари/фрезисти ми разправят че ставали и с нафта.Ами може и да става,ама си е цапало с нафтата,а спиртът се изпарява на момента!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям с две ръце и три крака мнението на ditronix. При пробиване на алуминий си трябва спиртец. Не позволява залепване на стружките, като по този начин отвора не се разбива още при самото му пробиване. Особено полезно, даже бих казал задължително, е ползването на спирт при нарязване на резби в алуминий.

Също полезно нещо е ползването на ниски обороти, така се получава по-добър контрол върху работата, а и свредлото загрява по малко.

Така че извода - колонна бормашина с ниски обороти и флаконче спирт за горене... и една добра бира, какво му трябва на човек!...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога ли да ви дръпна епсилончето на което градите цяла тема? (Това е математическа шега, няма да я обяснявам сега...)

Материалът на тези кутийки не е алуминий, а сплав, в която има алуминий! Алуминия се маже и разплесква, а този материал е сроден на Дурал-а. Твърд е и не се маже! Разбира се течности със определен състав помагат в обработването на всички метали! И са различни за различните метали или сплави.

Имам обаче чувството, че се задълбочаваме с нещо толкова елементарно, че не мога да си обясня защо изобщо го коментираме.

Да, ако ставаше въпрос за точност от 1 микрометър, като за двигател на STUDER / REVOX, щеше да е смислено разтягането, но както писах по-горе, става въпрос за 5 елементарни отвора с позволен допуск дори 1mm !!! На всичко отгоре тези отвори се закриват при монтажа и няма шанс да се видят изобщо!

За какви настолни бормашини, за какви лазери става въпрос?

Това се прави дори с РЪЧНА ДРЕЛКА, дявол да го вземе! И всичката работа е за 10-15 минути. НА РЪКА! Е, вярно е само едно - КОЙ може да го направи... Но ми се струва твърде елементарно... Остава утре някой да отвори тема "Търся фирма за забиване на пирони", и тогава съвсем ще я втасаме.

Наистина не мога да вдяна, защо човек, който Е оборудван с инструменти, т.е. логично е да се заключи, че ЗНАЕ за какво служат, да не може да си свърши тази ЕЛЕМЕНТАРНА работа! (Вратът не участва, така че няма и да усети нищо.)

Изпуснах парата, сега може да продължите в същия дух!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове