Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
:hysterical: Ползвам за ''live'' TC Helicon harmony G

TC Helicon harmony G

Аз преди имах TC Helicon VoiceTone Create и бях много доволен! Изключително класни дилеи, ривърби, както и интересни симулации на мегафон, вокодер и тн.

• 4 weeks later...
Отговорено

Аз използвам следните неща:

1. Лампов микрофонен преамп.

2. Компресор / гейт

3. Digitech Vocalist VR - от него използвам само хармонайзера и то само в определени моменти тъй като reverb- а не ми харесва.

VR-635a4bd002c648334af05662c0f1581b.jpg

4. Alesis Quadroverb - стар ефект но с доста добри семпли.

alesis_quadraverb.gif

Преди използвах един ефект на TC Electronics но Qudraverb-а ми харесва повече. Това е лично мнение.

Важното е да не се прекалява с ефекти но пък изцяло сухото пеене не ми допада особено.

При запис използвам чиста линия (оставяйки само микрофонния преамп) и после добавям нужните ефекти.

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

От няколко месеца се радвам на Роланд Бос. Моделът е тазгодишен и го докопах веднага след като бе достъпен в Бг.

На репетиции му се радвах много, но разбрах какво може и какво е злато едва,когато заработихме заедно на сцена.

Най-си ме изкефи Лупърчето ,за възможностите на хармонайзера да не говорим...ривърби,дилеи,всякакви симулации. Благотворни са и лимитера и компресора вътре. и висчко това просто обезсмисляше каквито и да е корекции в пулта по време на работа.

Въпреки това ,имам набелязана втора 'играчка' ,а именно

http://www.tc-helicon.com/voicelive-touch.asp

Босът е разкошен,но нямам мобилността на сцената с него. Не винаги съм близо до пулта-всяка сцена и всяко участие са различни ,а това чудо на Тс електронокс си го боцвам на стойката,а нея си я мъкна с мен където си поискам, не се спъвам в кабели, има си тъч пад и не танцувам "казачок" върху някакви педали,докато си намеря подходящият саунда

Та стискайте палци да си купя новата 'играчка' скоро :cheers2:)

Редактирано от imagines
Отговорено

Мисля.че е около 400 евро в Томан. Два пъти по-скъпо е от Босът (190евро в Томан ,а в Бг е 210евро) , обаче ,ако си погледнал характеристиките му,ще разбереш,че си заслужава ...

Пускай тото,още не са ударили джакпота :)))

Отговорено

ох, очаквах нещо от рода на 1200 европейчета :bravo: напоследък се чувствам доста паричен (без реално покритие; много особено усещане - чувстваш, че имаш пари, а пък нямаш, обикновено ми е обратното), то сигурно от мечтите и творческия устрем - та ми се струва добра цена за тва, което видях на сайта.

иначе взех билет от извънредния тираж на националната парично-предметна лотария за подкрепа на културата в засегнатите от кризата общини ... стискаме палци :)

Отговорено

Здравейте искам да си взема вокален прцесор но незнам какъв. Насочил съм се към Behrniger заради ниската цена. Колебанието ми е между тези две неща:

1. http://www.behringer.com/EN/Products/FX2000.aspx

2. http://www.behringer.com/EN/Products/DSP2024P.aspx

Първият линк ми е приоритета.

Идеята ми е някой наясно ли е каква точно е разликата между двата модела? Имате ли наблюдения от тези два продукта? Кои от двата си заслужава да се вземе?

Ще прекарвам микрофонен сигнал през тях.

Отворен съм и да чуя други предложения за марки и модели

Отговорено

Според мен е доста по-добре да си вземеш нещо втора употреба което не е Берингер отколкото да купуваш тея дръвца. Намират се TC Electronics за по 200-300 лв. втора ръка и вършат добра работа. Аз лично продадох един за 250 лв. преди няколко месеца.

Отговорено

А някой ползвал ли е (или поне знае ли) софтуерни процесори, аналогични на Guitar Rig и Amplitube?

П.П. Моля без поучителни коментари и спорове за/против това :(

Отговорено

Предполагам, че питаш за вокали...

В интерес на истината няма особена нужда като става дума за софтуер да е 500 в едно и на практика можеш да си наредиш няколко плъгина един след друг.

И все пак вокални "софтуерни процесори":

Voxengo Voxformer

Antares AVOX

Yamaha Vocal Rack

AF Prosoniq VoxCiter

BBE (exciters)

Аз съм обикновен певец, не съм producer/mixing/mastering engineer, но за глас много харесвам компресора на Softube Tube-Tech CL 1B, който е емулация на едноименният компресор на Tube-Tech. За Reverb и Delay не мога да ти препоръчам нещо конкретно, защото не съм такъв разбирач.

Хубаво е преди да влезеш и да обработваш софтуерно, да имаш един хубав preamp и A/D (D/A) интерфейс, за който си прочел добро ревю относно latency и jitter.

Поздрави!

Отговорено

Ако става дума за http://www.tc-helicon.com/voiceworksplus.asp и за http://www.tc-helicon.com/voiceworks.asp ми идват доста "соленички" още повече че не се занимавам професионално с музика. Иначе съм чел че това е "мерцедеса" (въпреки че нехаресвам и некарам мерцедес) по темата и затова се спрях на Behringer - ите.

Благодаря за мнението

Надявам се някой да ми разясни малко повече за възможностите на една такава машинариика

Отговорено (Редактирано)

Не говоря за TC Helicon. Говоря за двупроцесорните ривърби на (напр. M350) TC Electronics като ето ТОЗИ. Такива излизат във форума от време на време за по 200-230 лв. Нов е по-малко от 400 лв.

Иначе и един Digitech Vocal 300 например би ти свършил по-добра работа. Наскоро един се продаде за 200 лв. което не е много.

Но в крайна сметка ти си знаеш най-добре. Само се опитвам да те насоча в правилната посока при по-евтините решения. Behringer си е (твърде голям) компромис.

Аз пък взех един Boss VE-20 за проба. Вчера си наредих набързо едно парче в Reason и му записах вокали с процесора за да видя резултата. По принцип записвам чисти неща и после обработвам в Cubase но в случая не стана зле. ТУК можете да чуете.

Редактирано от Baby Thomas