mitaka Отговорено Юли 18, 2010 Отговорено Юли 18, 2010 ...аз лично бих избрал вокалистката. хе-хе ... съвсем случайно я познвам лично ... казва се .... Sheena Loza действай .... http://www.facebook.com/pages/Sheena-Loza/103546934805 Цитирай
bulby Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Ползвам за ''live'' TC Helicon harmony G TC Helicon harmony G Аз преди имах TC Helicon VoiceTone Create и бях много доволен! Изключително класни дилеи, ривърби, както и интересни симулации на мегафон, вокодер и тн. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Списание Про-Техника, брой Август: http://www.protechnica.bg/pdf/PT_No26_Aug_10_V2.pdf Има интересна статия за вокалните процесори "TC Electronic". Цитирай
anomandrus Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Аз използвам следните неща: 1. Лампов микрофонен преамп. 2. Компресор / гейт 3. Digitech Vocalist VR - от него използвам само хармонайзера и то само в определени моменти тъй като reverb- а не ми харесва. 4. Alesis Quadroverb - стар ефект но с доста добри семпли. Преди използвах един ефект на TC Electronics но Qudraverb-а ми харесва повече. Това е лично мнение. Важното е да не се прекалява с ефекти но пък изцяло сухото пеене не ми допада особено. При запис използвам чиста линия (оставяйки само микрофонния преамп) и после добавям нужните ефекти. Цитирай
imagines Отговорено Септември 7, 2010 Отговорено Септември 7, 2010 (Редактирано) От няколко месеца се радвам на Роланд Бос. Моделът е тазгодишен и го докопах веднага след като бе достъпен в Бг. На репетиции му се радвах много, но разбрах какво може и какво е злато едва,когато заработихме заедно на сцена. Най-си ме изкефи Лупърчето ,за възможностите на хармонайзера да не говорим...ривърби,дилеи,всякакви симулации. Благотворни са и лимитера и компресора вътре. и висчко това просто обезсмисляше каквито и да е корекции в пулта по време на работа. Въпреки това ,имам набелязана втора 'играчка' ,а именно http://www.tc-helicon.com/voicelive-touch.asp Босът е разкошен,но нямам мобилността на сцената с него. Не винаги съм близо до пулта-всяка сцена и всяко участие са различни ,а това чудо на Тс електронокс си го боцвам на стойката,а нея си я мъкна с мен където си поискам, не се спъвам в кабели, има си тъч пад и не танцувам "казачок" върху някакви педали,докато си намеря подходящият саунда Та стискайте палци да си купя новата 'играчка' скоро ) Редактирано Септември 7, 2010 от imagines Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 ^tc-то имаш ли представа какви пари ще е? щото ще ми влезе в употреба една такава благинка... Цитирай
imagines Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 Мисля.че е около 400 евро в Томан. Два пъти по-скъпо е от Босът (190евро в Томан ,а в Бг е 210евро) , обаче ,ако си погледнал характеристиките му,ще разбереш,че си заслужава ... Пускай тото,още не са ударили джакпота )) Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 ох, очаквах нещо от рода на 1200 европейчета напоследък се чувствам доста паричен (без реално покритие; много особено усещане - чувстваш, че имаш пари, а пък нямаш, обикновено ми е обратното), то сигурно от мечтите и творческия устрем - та ми се струва добра цена за тва, което видях на сайта. иначе взех билет от извънредния тираж на националната парично-предметна лотария за подкрепа на културата в засегнатите от кризата общини ... стискаме палци Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 8, 2010 Отговорено Септември 8, 2010 Джаджата е много яка. Влюбих се от пръв поглед. В USA се намира за 430 USD. Цитирай
m.mihailov Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 Здравейте искам да си взема вокален прцесор но незнам какъв. Насочил съм се към Behrniger заради ниската цена. Колебанието ми е между тези две неща: 1. http://www.behringer.com/EN/Products/FX2000.aspx 2. http://www.behringer.com/EN/Products/DSP2024P.aspx Първият линк ми е приоритета. Идеята ми е някой наясно ли е каква точно е разликата между двата модела? Имате ли наблюдения от тези два продукта? Кои от двата си заслужава да се вземе? Ще прекарвам микрофонен сигнал през тях. Отворен съм и да чуя други предложения за марки и модели Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Според мен е доста по-добре да си вземеш нещо втора употреба което не е Берингер отколкото да купуваш тея дръвца. Намират се TC Electronics за по 200-300 лв. втора ръка и вършат добра работа. Аз лично продадох един за 250 лв. преди няколко месеца. Цитирай
7thString Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 А някой ползвал ли е (или поне знае ли) софтуерни процесори, аналогични на Guitar Rig и Amplitube? П.П. Моля без поучителни коментари и спорове за/против това Цитирай
ascendendo Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Предполагам, че питаш за вокали... В интерес на истината няма особена нужда като става дума за софтуер да е 500 в едно и на практика можеш да си наредиш няколко плъгина един след друг. И все пак вокални "софтуерни процесори": Voxengo Voxformer Antares AVOX Yamaha Vocal Rack AF Prosoniq VoxCiter BBE (exciters) Аз съм обикновен певец, не съм producer/mixing/mastering engineer, но за глас много харесвам компресора на Softube Tube-Tech CL 1B, който е емулация на едноименният компресор на Tube-Tech. За Reverb и Delay не мога да ти препоръчам нещо конкретно, защото не съм такъв разбирач. Хубаво е преди да влезеш и да обработваш софтуерно, да имаш един хубав preamp и A/D (D/A) интерфейс, за който си прочел добро ревю относно latency и jitter. Поздрави! Цитирай
m.mihailov Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Ако става дума за http://www.tc-helicon.com/voiceworksplus.asp и за http://www.tc-helicon.com/voiceworks.asp ми идват доста "соленички" още повече че не се занимавам професионално с музика. Иначе съм чел че това е "мерцедеса" (въпреки че нехаресвам и некарам мерцедес) по темата и затова се спрях на Behringer - ите. Благодаря за мнението Надявам се някой да ми разясни малко повече за възможностите на една такава машинариика Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 (Редактирано) Не говоря за TC Helicon. Говоря за двупроцесорните ривърби на (напр. M350) TC Electronics като ето ТОЗИ. Такива излизат във форума от време на време за по 200-230 лв. Нов е по-малко от 400 лв. Иначе и един Digitech Vocal 300 например би ти свършил по-добра работа. Наскоро един се продаде за 200 лв. което не е много. Но в крайна сметка ти си знаеш най-добре. Само се опитвам да те насоча в правилната посока при по-евтините решения. Behringer си е (твърде голям) компромис. Аз пък взех един Boss VE-20 за проба. Вчера си наредих набързо едно парче в Reason и му записах вокали с процесора за да видя резултата. По принцип записвам чисти неща и после обработвам в Cubase но в случая не стана зле. ТУК можете да чуете. Редактирано Септември 15, 2010 от Baby Thomas Цитирай
Recommended Posts