Jump to content
Българският форум за музиканти

ascendendo

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ascendendo

 1. Много хубаво, MISS_SUNSHINE! :)
 2. ЯКОООООООООООООООООООООООООО!
 3. Здравей, Имах много сериозен подобен проблем. Не знам дали е успокоение, но с опита и увереността намалява значително. Не съм почитател на това да си представяш аудиторията като неодушевени предмети. Смятам, че много по - искрено и успокояващо е, ако вникнеш в посланието на произведението и осъзнаеш ролята си като човек, който предава това послание на публиката. Ти имаш роля да свържеш музиката със слушателите. Не си там за да си изсвириш произведението и да се притесняваш кой каква оценка ще ти даде. Преди всичко това е изкуство и ти си там, за да му бъдеш проводник и да го съпреживееш, давайки му частица от своята неповторимост. Да дадеш нещо на публиката, да докоснеш нещо в тях, с което ще ги накараш да спрат за малко да мислят за проблемите си, да замлъкнат умовете им за миг и да отидат на мястото, където искаш да ги заведеш. Те са се предали на теб за този момент. Та мисля, че трябва да се събереш в смисъла на произведението и в осъзнаването на това, че правиш нещо хубаво за всички. Като човек на изкуството ти си посланик на доброто и излизайки с любов на сцената, абстрахирайки се от всички светлини в залата, и забърквайки своята малка музикална магия, слей себе си, изпълнението си и публиката в една обща светлина. Тогава всички ще сте едно и няма да има нещо външно, от което да се притесняваш. :) Колкото повече изгубваш усещането за "себе си", за сметка на емоцията и посланието на произведението, толкова по-голям резултат ще имаш в направлението, с което имаш проблем и толкова по - благодарна и обичаща публика ще имаш. Всяко нещо отнема време, но работейки върху идеи като тази, можеш да достигнеш до по - дълбокия смисъл на това, което вършиш и да го преживееш на друго ниво на разбиране.
 4. Нямам фейсбуук. Дай някакъв мейл.
 5. Според мен - трябва да го усетиш. Как става - с практика. Опасно ли е - да, ако го правиш неразпят и/или стегнат и усещаш напрежение. Бих ти препоръчал да правиш упражнения върху vocal fry като това - или което намериш и ти харесва за vocal fry, както и humming и комбинация между тях ПРЕДИ да пробваш с песнички. След като загрееш добре, репетираш с песни, които са ти най - удобни за дране или дрезгаво пеене, докато се усетиш комфортно и се опитваш да го реализираш в различни регистри.
 6. Пишете ми на лично, ще ви дам координати.
 7. От години ползвам Shure Beta 87А. Нямам никакви проблеми. Повечето изпълнители и озвучители по клубовете, които нямат опит с кондензаторните микрофони, се притесняват от микрофонии. Често след концерт идват и оглеждат микрофона и казват - супер... Микрофониите при микрофоните не зависи само от това дали е кондензаторен или динамичен, но и от полярната схема и поставянето на мониторите. Затова може да се поинтересуваш как да разчиташ полярната схема на микрофоните. За сега, спокойно от опит мога да кажа, що се отнася за Shure Beta 87A (supercardioid) - действайте, за останалот - тествайте. Забележка - понеже ни се налага да пеем по всякакви дупки и художествени самодейности, добре е да се има предвид, че кондензаторните микрофони изискват фантомно захранване - +48V, което стандартно трябва да присъства на всеки средностатистически миксер, но все пак се случва (и то не рядко) по някаква причина да не могат да ви го подсигурят, затова е добре да си носите някаква кутийка (преамп, процесор и т.н.), която да ви захрани микрофона.
 8. Тъкмо записахме едно от по - твърдичките и хахави парчета, Ще бъдем благодарни ако коментирате! :) ViolentorY - Brain Wash Може да ни чуете и тук: Facebook: http://www.facebook.com/ViolentorY Reverbnation: http://www.reverbnation.com/ViolentorY YouTube: http://www.youtube.com/ViolentorYOfficial Сърдечни поздрави! :)
 9. Здравейте, приятели! Пуснахме още едно ново парче - "Over You"! Ето линк: Ще ви бъдем благодарни ако дадете коментари! Ако ни харесвате, може да ни подкрепите като like - нете страницата ни във фейсбуук: http://www.facebook.com/ViolentorY?sk=app_2405167945 и споделите с приятели! Благодарим ви!
 10. Приятели, Нашата група Violentory пусна в мрежата новото ни парче - "Never Fall" Може да го чуете тук: http://www.facebook.com/ViolentorY http://www.reverbnation.com/ViolentorY http://www.myspace.com/ViolentorY ВАШАТА ПОДКРЕПА Е МНОГО ВАЖНА ЗА НАС! Дайте своя коментар! Ако ни харесвате, дайте ни "like" и/или ни добавете като приятели, и споделете парчето с други метъл фенове! С най - добри пожелания! Димитър
 11. Здравейте, колеги! Ще се радвам да чуете и да драснете някой коментар към нашите две нови песни! Благодарим Ви!
 12. Ехххх, Вярчеееее :):):)! (hugs)

 13. Здравейте колеги! Искам да ви поканя да станете члнове на най - голямата общност за певци онлайн. Персонално нямам никаква ангажираност към сайта, но бих се радвал да подкрепя тяхната кауза по събирането на нови членове, защото колкото сме повече, толкова по - добре. Уебсайтът предлага есета и експертни коментари на много известни вокални педагози от цял свят, както и шанса всеки от вас да сподели своята практика, наравно с всички. Дори публикуваха едно мое ! Публикуват се ревюта на последните вокални продукти и хубавото е, че всеки дава своята оценка. Може да се регистрирате директно през:http://themodernvocalist.com, или да ми дадете e-mail, за да ви изпратя покана, което ще чест за мен! Нека има повече българи в международните певчески общности и да държим фронта.
 14. Здравейте! Възнамеряваме с колегите да си вземем по една бройка DBX 286А, защото е на добра цена и комбинира в себе си преамп, де-есер, LF и HF enchancer, компресор и експандер. Ето линк към продукта: http://cachepe.zzounds.com/media/quality,8...57560c39982.jpg Имам обаче следният въпрос. Искам да разбера как да си наглася компресия 4:1 при Threshold на -15 db, като над compressor има само Drive и Density - потенциометри? Потенциометри threshold и ratio има в часта expander. Мога ли да постигна същият ефект използвайки тях? Целта ми е стандартното усилване на сигнала под дадено ниво threshold в съотношение ratio и аналогичното намаляване на по - силният сигнал (което като цяло си е компресия). Благодаря ви!
 15. Една песничка, която записах днес. Ще се радвам да я изслушате цялата. Тя е само 2:18 мин. Драснете по някой коментар, защото за първи път качвам песничка в "музикант.орг". You Are So Beautiful (Joe Cocker cover) Митко
 16. Група Violentory ще свири, както следва: 24.05.2008 - Клуб "Black Night", гр. Русе, 22:00ч. 31.05.2008 - Клуб "Ерол Майк", гр. Плевен, 22:00ч. 07.06.2008 - Клуб "Зона 51", гр. Варна, 20:00ч. 20.06.2008 - Клуб "Тамплиер", гр. Шумен, 23:00ч. Предстоят доуточнения за Разград, Севлиево, Пловдив и София. Репертоара включва авторски песни и кавъри на: Metallica, Iron Maiden, Manowar, Rainbow, Halloween, Hammerfall, Kamelot, Rammstein, Nightwish, Accept, Masterplan, Pain и др. За промени и информация: http://www.ViolentorY.com http://www.MySpace.com/ViolentorY http://www.VampireFreaks.com/ViolentorY
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.