rdg_design Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 А това е бас китарата от тази серия Ще видиш как е освежен Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) идеята обаче е същата ^^Не е, в тази китара няма потенциал А и няма какво да се вложи за да го получи. Само за протокола, аз правих направо друга китара. Може да се провери Примера с печката беше метафора (образно казано) Редактирано Юли 3, 2010 от EAmechaniX Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Краси, ще ти тегля ушите, ей! Ако иска момчето да я прави, да я прави. Какво си се запънал като магаре на мост? Стига, бре! Цените са му казани. Той си знае какво да прави занапред. Остави мечтите на хората да живеят! И аз съм имал абсолютно същата китара. Беше нацепена по точно този начин. И толкова ме кефеше, въпреки че като акустика звучеше тотално зле, а като електроника не я и чух, но дадох пари, за да си я оправя защото така исках. Как ме ядоса, ей! Цитирай
Linchpin Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Добре де, като не може да се намери готов кабел, който от едната страна да е петица, а от другата жак 3.5 мм, какъв е проблема да се направи такъв. Всички компоненти ги има по магазините, трябва някой с минимум знания и умения да ти го направи. Предполагам, че е поддържана и ще свирне. Ако има проблеми с електрониката- отново същия човек с някякви познания по електроника, кмойто ще ти направи и кабела би се справил и с този проблем, не е кой знае каква сложнотия! По-важното е след като свирне китарката какво ще правиш с нея- дали ще оползотвориш огромното желание което имаш, като го превърнеш в знания и умения при свиренето или ще подрънкаш малко и ще прецениш, че това не е за тебе. Ако събитията се развият (искрено се надявам) по първия вариант- тогава инвестирай в по-хубава китара, а тази я дай на друг ентусиаст, ако се развият по вариант две- недей да инвестираш, само дай тази на друг ентусиаст . Конкретно за тази китара аз лично освен за нови струни не бих дал пари за нищо друго по нейното разкрасяване. Все пак парите са си твои и ти ще решиш за какво да ги харчиш. Успех. Цитирай
noflip Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 ^да, но с половината усилия които ще хвърли по направата ма кабела (колкото и малко да са) ще смени просто жака на китарата със нормален Цитирай
Valserp Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Не бих строшил >150лв. по тази китара. Ако са ти джобните за един ден - давай. Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Чак 150 кинта няма да излезе но едно 70-80 има. Ключове-20лв. Потенциометри-15лв. Прагчета 30на лв. (грубо) и ако ги смениш сам е общо зето това .За орфейка не си заслужава да хвърляш пари по лютиери такаче по добре пробвай сам.Относно връзването на електрониката в интернет има схеми с картинки които и най неграмотния човек ще разбере. Цитирай
vaxo Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Въпросът е адапторите да работят,защото ако трябват и нови адаптори хич няма да излезе 70-80 лева...аз за моята добре че 1 приятел щеше да ги изьвърля и ми ги даде Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Виждал съм къде къде по зле изглеждащи адаптери дето си работеха без проблем Цитирай
Viper-X Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Какви са тея скъпите потове, един потенциометър стува 1-2 лева Цитирай
cecob Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Момчета, стига глупости, тези антики вървеше да се стягат 90те примерно- в лето господне 2010 за по 130/140/150 във форума се появяват Скуайъри, които са в пъти по-читави от това чудо на социалистическата иннженерна мисъл. Защо плюете Краси, при положение че е откровен и олеснява младежа- и да я оправи от сантимент или кой знае какво след 2 месеца няма да му се свири на нея. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 (Редактирано) Чак 150 кинта няма да излезе но едно 70-80 има. Ключове-20лв. Потенциометри-15лв. Прагчета 30на лв. (грубо) и ако ги смениш сам е общо зето това. A ако не ги смени сам, или пък ако тепърва трябва да си купи инструменти за смяната на прагчетата? Редактирано Юли 7, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
никс Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Колега,въпреки всичките коментари които прочете сам си решаваш дали да вложиш пари и да стане хубава китара.Колкото и пари да дадеш важното е на външен вид да ти харесва,на звук да ти допадне(едвали) и както искаше,да и оправиш електрониката което е детска игра.И аз поправих орфей с вложени към 60 кинта и мога да кажа че такава китара никъде няма и няма да има.Моят съвет,ако искаш да я поправиш си направи нещо като план-ценоразпис и се порови в нета кое колко струва, и според мен ще стане Успех! Цитирай
L.K. Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Абе щом аз, дето съм правил каво ли не по моите китари, си купувам нови вместо да стягам старите прави сметка колко е изгодно да се реставрират трошляци. Ако е нещо марково и ценно наистина ще има смисъл. Не искам да спирам ентусиазма на хората, но наистина излиза по-скъпо и почти винаги по-зле от новото или употребявано, но съвременно китарче. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юли 9, 2010 Отговорено Юли 9, 2010 (Редактирано) Няма лощо разчовъркай я тази китара.Опитай се да я оправиш.Ако стане стане ако не здраве поне ще си научил туй онуй няма да се плашиш.Ако трябва пробвай и прагчета да сменяш.В крайна сметка ще натрупаш знания и нищо не губиш.Най много даскала да ти се разсърди че си я потрошил реликвата Редактирано Юли 9, 2010 от Valeri_pj Цитирай
Recommended Posts