Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел. китара - помощ!


Recommended Posts

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
идеята обаче е същата ;)

 

^^Не е, в тази китара няма потенциал :)

А и няма какво да се вложи за да го получи.

Само за протокола, аз правих направо друга китара. Може да се провери :)

Примера с печката беше метафора (образно казано)

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, ще ти тегля ушите, ей! Ако иска момчето да я прави, да я прави. Какво си се запънал като магаре на мост? Стига, бре! Цените са му казани. Той си знае какво да прави занапред. Остави мечтите на хората да живеят! И аз съм имал абсолютно същата китара. Беше нацепена по точно този начин. И толкова ме кефеше, въпреки че като акустика звучеше тотално зле, а като електроника не я и чух, но дадох пари, за да си я оправя защото така исках. Как ме ядоса, ей! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, като не може да се намери готов кабел, който от едната страна да е петица, а от другата жак 3.5 мм, какъв е проблема да се направи такъв. Всички компоненти ги има по магазините, трябва някой с минимум знания и умения да ти го направи. Предполагам, че е поддържана и ще свирне. Ако има проблеми с електрониката- отново същия човек с някякви познания по електроника, кмойто ще ти направи и кабела би се справил и с този проблем, не е кой знае каква сложнотия! По-важното е след като свирне китарката какво ще правиш с нея- дали ще оползотвориш огромното желание което имаш, като го превърнеш в знания и умения при свиренето или ще подрънкаш малко и ще прецениш, че това не е за тебе. Ако събитията се развият (искрено се надявам) по първия вариант- тогава инвестирай в по-хубава китара, а тази я дай на друг ентусиаст, ако се развият по вариант две- недей да инвестираш, само дай тази на друг ентусиаст :) .

Конкретно за тази китара аз лично освен за нови струни не бих дал пари за нищо друго по нейното разкрасяване. Все пак парите са си твои и ти ще решиш за какво да ги харчиш.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^да, но с половината усилия които ще хвърли по направата ма кабела (колкото и малко да са) ще смени просто жака на китарата със нормален ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак 150 кинта няма да излезе но едно 70-80 има. Ключове-20лв. Потенциометри-15лв. Прагчета 30на лв. (грубо) и ако ги смениш сам е общо зето това .За орфейка не си заслужава да хвърляш пари по лютиери такаче по добре пробвай сам.Относно връзването на електрониката в интернет има схеми с картинки които и най неграмотния човек ще разбере.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е адапторите да работят,защото ако трябват и нови адаптори хич няма да излезе 70-80 лева...аз за моята добре че 1 приятел щеше да ги изьвърля и ми ги даде :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, стига глупости, тези антики вървеше да се стягат 90те примерно- в лето господне 2010 за по 130/140/150 във форума се появяват Скуайъри, които са в пъти по-читави от това чудо на социалистическата иннженерна мисъл. Защо плюете Краси, при положение че е откровен и олеснява младежа- и да я оправи от сантимент или кой знае какво след 2 месеца няма да му се свири на нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Чак 150 кинта няма да излезе но едно 70-80 има. Ключове-20лв. Потенциометри-15лв. Прагчета 30на лв. (грубо) и ако ги смениш сам е общо зето това.

 

A ако не ги смени сам, или пък ако тепърва трябва да си купи инструменти за смяната на прагчетата? :girl_cray2:

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,въпреки всичките коментари които прочете сам си решаваш дали да вложиш пари и да стане хубава китара.Колкото и пари да дадеш важното е на външен вид да ти харесва,на звук да ти допадне(едвали) и както искаше,да и оправиш електрониката което е детска игра.И аз поправих орфей с вложени към 60 кинта и мога да кажа че такава китара никъде няма и няма да има.Моят съвет,ако искаш да я поправиш си направи нещо като план-ценоразпис и се порови в нета кое колко струва, и според мен ще стане

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе щом аз, дето съм правил каво ли не по моите китари, си купувам нови вместо да стягам старите прави сметка колко е изгодно да се реставрират трошляци. Ако е нещо марково и ценно наистина ще има смисъл. Не искам да спирам ентусиазма на хората, но наистина излиза по-скъпо и почти винаги по-зле от новото или употребявано, но съвременно китарче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма лощо разчовъркай я тази китара.Опитай се да я оправиш.Ако стане стане ако не здраве поне ще си научил туй онуй няма да се плашиш.Ако трябва пробвай и прагчета да сменяш.В крайна сметка ще натрупаш знания и нищо не губиш.Най много даскала да ти се разсърди че си я потрошил реликвата:offtopic-001:

Редактирано от Valeri_pj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.