BWC Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 Ухх тая тема направо ми разби илюзиите . Тъкмо бях решил да се сдобия с едно ленй АС 15 (15 вата изцяло лампа) ама като се зачетох чак се притесних. Да разбирам ли че ако е само за вкъщи (единствено и само ) е по добре някакво моделинг кубенце което спокойно можеш да дрънкаш тихо било то и хибридно като вокс вт серията , тъй като стаята мои е 3/4 метра и може да се получи така че да не мога дори да го включа на 1 тва лени . Друг въпрос имам също утачано ли е лампово кубе да се усили на 0,5 и в лоопа да се пъхне един як дист , или и тогава за да звучи трябва да е по стабилно усилено Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 5W лампа звучи МНОГО силно и става за репетиция с акустичен сет дори (не е 101% сигурно, но може, тествали сме). В къщи усилвам на 2. 15W не е чуваемо по-силно, но пак си е МНОГО за в къщи. Ако пъхнеш какво да е в крайното стъпало няма как да регулираш силата от самия АМР, той винаги работи на 100%, защото контролите са в преамп-а. Някои схемни решения може да не е така, но в почти всички случаи е това положението. Но може от камиончето да се регулира левъла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 Варианта да се вземе още едно моделинг кубе, също заслужава да се обмисли. Минус, ще заема още обем вкъщи. Обаче има различни видове звуци, които е забавно да си ги ползваш за домашни репетиции. И да, поне при мен (Ямаха ДГ) звуците са доста реалистични и близки, до това, което моделират. Естествено, звукът не е точно лампов. Като може да имаш и лампов амп и атенюатор и моделинг комбо. Или пък да избереш някой от посочените 4 варианта. Всеки трябва да си реши сам, какво го устройва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IsoMorPhiC Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 (Редактирано) Power scaling kits от London Power EDIT: намерих и една тема в един друг форум, където пича си е моднал ампа(Fender Champion 600) с SB-2-то, има и по-детайлни снимки на самата схема и компоненти - цък Редактирано Юни 25, 2010 от IsoMorPhiC Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 Схема на Power scaling kits от London Power някъде среща ли се? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chavdar Donchev Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 Аз пък свиря на 60W Peavey Utlra Tube (100% лампа) дори в 3 през нощта и нямам никакви грижи... И то.. усилвателя е усилен на 4 !! Повечето от вас си представят каква гръмотевица е това... За да го постигна, съм си взел един Palmer PDI-03, който е Load Box (power attenuator) + Спийкър симулатор. Как работи: Ламповите усилватели имат такава особеност, че ако им изключиш говорителя, ще изгорят. Усилвателя подава определена можност към говорителя, а той от своя страна Трябва да я изразходи, защото в противен случай усилвателя се претоварва и.. изгаря.. Та, затова са измислени едни неща, които изяждат тази мощност вместо говорителя, но в същото време не възпроизвеждат звук. Тези неща се наричат по-официално Power Attenuator, или за по-кратко - Load Box. Спийкър симулаторите (speaker simulator) от друга страна са филтри, които деформират сигнала, който идва от усилвателя, за да наподобят максимално реалистично реформацията на звука, която прави говорителя в процес на възпроизвеждане. Сигнала, който излиза от спийкър симулатора може да се ползва за директен запис или да се вкара в смесителен пулт за репетиция, живо свирене и т.н. Palmer-а е рак кутия с големина 1U, която съдържа в себе си тези две неща, както и някои настройки за тях. За да включите Palmer-a, изключвате усилвателя (!!), изваждате жака за говорителя (от Speaker Out) и на негово място пъхате единия край на кабел жак-жак. Другия край го пъхате във входа на Palmer-a. След това, в изхода на Palmer-a пъхате втори кабел жак-жак, на който другия край може да пъхнете в звукова карта, пулт, Hi-Fi усилвател или други подобни устройства... Вече може да пуснете усилвателя.. Така получавате Чист, лампов звук, без децибели и странични ефекти.. Получавате и възможност да записвате без микрофон! Ако все пак искате да си слушате китарата през говорителя на усивателя, докато си записвате, Palmer-a има изход за говорител, в който пъхате жака на говорителя. Звука към това видео е записван с Palmer (без микрофон) и впоследствие миксиран с плейбека: http://www.youtube.com/user/chavdardonchev#p/u/0/Y9BWtO9DZ24 Записвано е след 11 вечерта, от 60W лампов усилвател усилен на 3, а съседите ми дори не подозират че си свиря... Същия може да го видите и поставен върху главата на Marshall-a в това видео: За референция отбелязвам, че Palmer се ползва от около 30 години, в много от най-известните студия в света. Той е и любима играчка на Joe Satriani. За повече инфо - Google.. ( и Thomann.de ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Пауър атенюатор/дъми лоад за 5 Ватов усилвател се прави много лесно и евтино с 2-3 резистора по 20 ст.Моя ми излезе 1-2 лв,в кутия от клечки за уши ,три жака,няколко резистора,добавих и Line out ,който се реголира с потенциометър.Има само един коефициент на затихване,но при желание може да се направи да се превключват с един галетен превключвач...... И все пак пуснат на пълна мощност през говорителя и през атенюатора звучи по различен начин.Говорителя оказва не малко влияние върху звука. Усещането за свирене през лампов усилвател се запазва,но ако се гони звук,особено хай -гейн може би не е оправдана инвестицията за лампов усилвател и софтуер/процесор/моделиращо комбо е по-добър вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Тъкмо бях решил да се сдобия с едно ленй АС 15 (15 вата изцяло лампа) ама като се зачетох чак се притесних.Ленито има драйв и може и тихо да свири,и мен ме зарадва като звук,но има лоши отзиви в Хармони централ за него - лесно му гърми трафа при натоварване,нещо бил малък за такъв амп.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Да и аз съм чел тези хави в които много хора му давад оценка за звук 9,8/10 дюрабилити 2/10 . Мислех си даже да пусна отделна тема за тая хава , пишат че нещо като са го конструирали са сгафили и са сложили лампите кофти така че топлината да отива точно където не трябва и си мислех става ли някаква хава с вентилаторче от видео карта да речем която да се вгради някак си и да си работят в симбиоза с кубето . А иначе това лени е извади един от най - яките саундове ( по мои си странни критерий ) от всички които чух, включая суперчемпа блекхарт и пеави ваипер 30 . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tozi Отговорено Юни 27, 2010 Share Отговорено Юни 27, 2010 (Редактирано) Пробвай с ВЕФ или стар лампов черно-бял телевизор. Ако не стане подгрей с печка Лъч лампите - сигурно ще се получи перфектно изкривяване. П.п.: за всеки случай преди да почнеш с експериментите се увери че имаш номера на пожарната и телефона работи и е на една ръка разстояние. П.п.п.: ако все пак не се получи си вземи волюм педал и го вържи през сенд и ретърн. Успех! Редактирано Юни 27, 2010 от Tozi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts