TONY Публикувано Февруари 15, 2006 Публикувано Февруари 15, 2006 по горе се изясни че Дейвид Гилмор, Ричи Блекмор но Ибанез - по испански - Айбаниз - английски - трябва да е испанското фирмата и била испанска, купена сега от японците също така Ван Хален - който на английски става Хейлън ами нека - тук да пишем кое как да се произнася - особенно полезни ще са ни колегите зад граница на англоезични имена ,и не само - защото Ван Хален не е роден в америка, а в Холандия - и трябва да се произнася - не както им е кеф на американците, а както е на Холондски -пример- случая с Ибанез Цитирай
Anakon Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 (Редактирано) Винаги ме е погубвало като чуя някой да произнася Led Zeppelin - Лед Цепелин... ми произнася се Зепълин бе, или го кажи направо Оловен Цепелин като ще го казваш с "Ц" Също така Therion си е Терион, а не Териън, защото думата е латинска (ако не се лъжа) а пичовете са шведи....нищо английско не намирам в тая работа Редактирано Февруари 16, 2006 от Anakon Цитирай
musicman Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 Аз ще съм щастлив ако науча хората, кОпувам се пише с У Даже в "купувам-продавам" съм направил един речник. Ама никой не го чете. Цитирай
hellfire Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 а такаааа .. айде сички на уроци по английски, древни езици и история ... после пак тук ! Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 Аз ще съм щастлив ако науча хората, кОпувам се пише с У Даже в "купувам-продавам" съм направил един речник. Ама никой не го чете. Ами да направим приема във форума по диплома? Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 а такаааа .. айде сички на уроци по английски, древни езици и история ... после пак тук ! Или по български? Цитирай
Elmo Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 С какво ескимосите си режат лед за иглутата??? С лед цепелин естествено! :read: по темата, как се произнася името на бече бившата вокалистка на Найтуиш Tarja? Като таржа лии като тарга Една Tarja с бира ако убичате Цитирай
eXile Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 "Зепълин" ми е доста по-трудно за произнасяне от "Цепелин". Както е "Хейлън" вместо "Хален"... То това е смисълът на побългаряването :think: Е, виж, за МаноВар вече :wall: Цитирай
Свирациус до Побъркациус Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 по темата, как се произнася името на бече бившата вокалистка на Найтуиш Tarja? Като таржа лии като тарга Една Tarja с бира ако убичате Произнася се Таря мисля :think: Цитирай
hellfire Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 @Vlad Стига ва мойту мумче. Защо сега спирати нас , хората от село , дето искат да си го покажат . Хмммммммз . Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Февруари 23, 2006 Отговорено Февруари 23, 2006 Ето как произнасят тук някои от тези неща: DiMarzio-ДиМарзио(не ДиМарцио) Van Halen-Ван Хейлън(но всъщност "а"-то във "Ван" е "блеещо",тъй че повече звучи като "Вен" Sammy Hagar-Сами Хейгър(като "а"-то в Сами е пак "блеещо") D'Addario-Ди'Ъдейрио(знам че е от италианска фамилия идва,но е поамериканчено) Ibanez-тук му викат Айбънез и т.н. Владо Цитирай
hellfire Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 ОФФ -> Охоу, Владо сайтче нещо виждам. Честито да ти е ! Веднага си отива на мястото -> Фейвъритс. ... от таен почитател Цитирай
spotlight_kid Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 на полски/завършил съм славянска филология-профил Полски/ ..ето как звучат имената на некои личности на полски: Ричего Блекмора Бона Джовего МихалАнйоло Бритней Спеарс Цитирай
7thString Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/Zeppelin Ся още някой ако изръси, че не се чете цепелин... Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 24, 2006 Отговорено Февруари 24, 2006 Да, ама за мен въпроса седи така. Когато те са правили групата са искали да се казват Лед Зепелин. както си е на английски. Нещо ме съмнява, че са проверявали българския изговор на думата. Щото по тая логика можем да ги наричаме направо Оловният Цепелин все пак. Какво ще си играем само с едната дума... П.С. Не ми обръщйте толкова внимание, спирам цигарите и нещо съм раздразнителен. Цитирай
Recommended Posts