katev Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 (Редактирано) Заслужава ли си да се разделя със моя Ibanez grg170dx и да се сдобия със cort x6 :? Добри ли са тия x6 и за флойда малко ме е страх да го не пре*ба Редактирано Юни 9, 2010 от katev Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Ако може, пробвай Cort-а на място, и ако нещо в него те изкефи повече от Ibanez-а, реши сам ;] x6 едва ли е по-лоша от точно тоя модел Ibanez, даже евентуално може да се окаже, че дървото и изработката са по-добри (но не много ;]). Цитирай
katev Отговорено Юни 9, 2010 Автор Отговорено Юни 9, 2010 (Редактирано) Кое дърво ,на Корта ли ? Редактирано Юни 9, 2010 от katev Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Надали ще се различават много, според мен е безсмислено. Дай още 200-300-400 лв. и си вземи нещо здраво. Цитирай
Slide Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 (Редактирано) Тука след малко ще му предложат да събере още към 1500 върху тия 200-300-400 и да си вземе Gibson... Редактирано Юни 9, 2010 от Slide Цитирай
Valserp Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Събери към 1500 в/у тези 300-400лв и си вземи Гибсън. Цитирай
inqubus Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 И ако може за тея 200-300-5000 да е нещо, което се дели на сингли, иначе ще е много жичка, ама ще е по-добре, поне по-здраво! Нищо, че няма нищо общо. Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Тука след малко ще му предложат да събере още към 1500 върху тия 200-300-400 и да си вземе Gibson... В случая не е както винаги казват от еди какво си на еди какво си, просто китарите реално са в един и същ ценови клас и е безмислено примерно да си продадеш Vintage V100 и да си купиш... Vintage V100. Цитирай
katev Отговорено Юни 10, 2010 Автор Отговорено Юни 10, 2010 Може да са 1 ценови клас,но корта не е надут защото се казва Ибанез,пък и има флойд и адаптерите май са по-добри Цитирай
dean_dime Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 (Редактирано) Тоя флойд само дето се казва флойд. Сглобката на грифа с тялото е еднаква (или почти), а и профилите май също. Все са от липа. За адаптерите на Корта - не знам (но дори и по-добри на дали ще е огромна разликата). Имал съм такъв Айбанез (разбира се - нисък клас е) и изработката му беше супер (абсолютно никакви дефекти). Единственото което е кофти е тремолото (FAT10), което ми беше трудно да сетъпвам но като е както трябва сетъпнато държи удивително добре строя (като се има в предвид евтините материяли и т.н.). Според мен не е особено удачно да сменяш Айбанеза с тоя Корт. Ако пък все пак си решил да я сменяш меже да погледнеш Корт Х-11 - поне е с наистина по-добри адаптери ( понеже съм я пробвал) и като цяло мисля, че е по-добре. Но все пак (както казаха колегите) това са нисък клас китари и няма кой знае каква разлика. П.П. Това е лично мнение, а решението си е твое. Редактирано Юни 10, 2010 от dean_dime Цитирай
ManowarrioR Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Не знам дали е в мен причината, но бих убил за китара Айбанец. Пак казвам , не знам дали е защото съм имал само Кремона и съм пробвал само нисък клас Корт , но не бих разменил Айбанец Това е мое мнение разбира се , решението си е твое. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 Заслужава ли си да се разделя със моя Ibanez grg170dx и да се сдобия със cort x6 :? Добри ли са тия x6 и за флойда малко ме е страх да го не пре*ба Щом се колебаеш дали да не се разделиш с Ibanez-а, значи нещо в него не ти харесва много. Единственото, което остава е да прецениш дали искаш корта(предполагам, пробвал си го). Другото важно нещо е състоянието на корта, понеже дори доста лъскаво изглеждаща китара може да има доста неприятни проблемчета, които да й влошават свиряемостта. Цитирай
bluelemon Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 Аз съм имал X6. Добра китара е. Ако бройката е добра със сигурност бих предпочел него пред ибанец grg170. Този модел ибанец по скоро може да се сравнява с X2 серията на корт. Разни хора дето се подмокрят при вида на надпис ibanez, много поздрави. При евтините китари от всички марки най-важно е бройката. Ако не разбираш трудно ще се ориентираш коя от двете е по добра. Другия момент е до колко изработката позволява сетъп на китарата доближаващ се до истината. Все неща които са дъвкани във форума. Ама така или иначе напоследък само щуротии чета, та да напиша поне нещо. Цитирай
Recommended Posts