faraferi Публикувано Юни 6, 2010 Share Публикувано Юни 6, 2010 Здравейте , искам да попитам ,да ли може да кажете някакви упражнения , за свиренето на сола , от типа на ACDC примерно. Но пръстите на лявата ми ръка , не са толкова бързи и пъргави , ако може да ме посъветвате , ще ви бъда благодарен . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
berki Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Повтаряно е 1000 пъти, изполвай търсачката. Няма само лява ръка, за да свириш и двете ти ръце трябва да са в синхрон.Пускаш метронома и почваш, ако искаш ми дай email на ЛС, ще ти пратя някои хубави учебници. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Щом си от София трябва да се видиме по градинките, в които съм цяло лято и ще ти покажа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
faraferi Отговорено Юни 6, 2010 Автор Share Отговорено Юни 6, 2010 (Редактирано) Щом си от София трябва да се видиме по градинките, в които съм цяло лято и ще ти покажа! това ще е добре .... щото вече почнах като свиря сола ,да свиря почти само с лявата ръка, доста използвам подчукване с пръсти ,без удар с перцето , което май не е мн добре .. Редактирано Юни 6, 2010 от faraferi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Не е никак добре и става много лош навик. Отбягвай го. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Юни 8, 2010 Share Отговорено Юни 8, 2010 Вика му се легато и защо да не е добре? Това си е вид техника, която помага в много случаи. Сатриани примерно го използва доста. Иначе по темата: Поредицата от видеа в youtube - Lick Library. Има много хубави и полезни неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юни 8, 2010 Share Отговорено Юни 8, 2010 (Редактирано) Всъщност не е точно "легато" ако не се прави както трябва, освен това е по-добре първо да се развие стакатото. След това китаристът при желание ще си минава на споменатото "легато", когато си поиска. "Real true legato lesson" - Редактирано Юни 8, 2010 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TodorTodorov Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 научи перфектно блус скалата освен нея ти трябват пул оф и хамър он Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 Пиши ми ЛС и ще ти пратя книжки с пръстовки в ел.вариант. С тях ще си упражниш техниката с перо и без.Скоростта ще дойде по-късно Един друг поглед върху легатото,който напомня много твоя начин : http://www.youtube.com/user/rahahungel#p/c...C/9/bTI2s4svE2s Тук, освен че има инфо за музиканти, има и споделени идеи за различни упражнения и техники : http://www.guitar9.com/colidxguitartechnique1.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts