SlipFly Публикувано Май 31, 2010 Публикувано Май 31, 2010 (Редактирано) Здрасти на всички Ситуацията е следната : в момента с бандата ми записваме първият ни албум и искаме всичко да е както трябва все пак може да се окаже и последния ...та почти сме готови с микса на всички парчета и не искаме да "пикаем" на свършеното досега.студието на което се спряхме е : http://mastervargas.com/ Не желая да ме упътвате към други студия защото само в това цените са по джоба ни и то след дълги преговори. ..така стигнахме до там че ние си направихме мастеринг на една от песните и пратихме същата тази песен зад океана първия линк е към нашия опит за мастеринг : http://www.4shared.com/audio/AN_XuoRG/black1.html ето го и този на варгас : http://www.4shared.com/audio/ybqo5vYz/black2.html Питането ми е дали разликата е толкова чуваема или това ще е само загуба на пари ?? Предварително благодаря на тези от вас които ще отделят 10 минути за да ни помогнат да направим правилния избор ! Цецо Редактирано Май 31, 2010 от SlipFly Цитирай
sw1tched Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Ниските в техния мастер са значително по-стегнати (във вашия това е най-големият проблем), но ми се струва, че са се престарали леко и се усеща липса в тази област. Покрай тази манипулация и вокалите са станали малко по-среднисти от желателното. Целия мастер като че ли е "изтеглен" по-нагоре честотно, средите и високите са по-ясни, но и малко в повече за мен. Не ми допада динамиката му...леко е плосък и липсва живина. Имайте предвид, че повечето мастъринг инжинери правят втори, евентуално трети вариант с цел клиента да е максимално доволен. Тоест нещата които споменах, могат да бъдат оправени в по-късен вариант. Дали е загуба на пари вие трябва да си прецените. Ако цената е приемлива и човека е склонен да поработи още върху мастера то си струва. Ако това ви е представено като краен вариант неподлежащ на промени, не бих казал. По-скоро си поизчистете микса. Цитирай
Acei Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 (Редактирано) определено няма да е загуба на пари втория ми звучи по-добре имам чувстовото, че са добавили някакъв ефект, от който цялостно зазвучават нещата по приятно поне тове е моето мнение надявам се да ви е от полза поздрави и успех с първия албум Редактирано Май 31, 2010 от Acei Цитирай
SlipFly Отговорено Май 31, 2010 Автор Отговорено Май 31, 2010 Мерси за бързите отговори, това което каза switched за стягането на ниските и от там липсата на такива най-много ни тревожи на този етап.Но щом казваш че практиката е да се правят 1,2,3 опита може и да стигнем до общо мнение Цитирай
sw1tched Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Много важно е да има добра комуникация между групата и инженера, за да се получи добър резултат и да не се стига до кофти ситуации. Говорете с човека, обсъдете вариантите, споделете мнения. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Не съм турбо разбирател, нито слушам такава точно музика, но все пак ги чух вариантите и ще си кажа мнението. На хамериканеца варианта ми звучи по-кашонесто и неприятно. Не ме кефи. Вашият може да се пипне още, но като отправна точка е по-близо до моя вкус. Все пак имайте много повече предвид мнението на sw1tched, говори много вярно и има опит! Моето е фенско само. Поздрави и успех! Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Колко пари ще ви иска този американец... да не правя реклама на Налбантов, но за рок той си разбира най-добре във форума, свържете се с него скайп : mitkofen Сигорно ще ви вземе по малко от американеца, за това ви го предлагам Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Верно,Налбантов няма да си остави магарето в калта,пробвайте. Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Аз щях да предложа Nathan от The Vault, но групата изрично е писала, че не иска да им препоръчваме други варианти. Честно казано малко ме озадачава това, особено след като не е спомената цената. Само искам да ви напомня за добър мастъринг има и в Америка и в Германия и на много други места, не бих се учудил чак толкова и в Зимбабве да се намери, затова пък ви гарантирам, че лош мастъринг има абсолютно навсякъде. В този ред на мисли вярвайте на ушите си, а не на табелка Made in USA. С което не искам да каза, че трябва да го отпишете. Различните хора имат различни търсения и вкусове, но професионалистите могат да се приближат до тези на клиента. Междудругото, ако имате интерес бих направил един пробен мастер безплатно. Не мога да претендирам, че съм мастеринг инженер в истинския смисъл на думата, но тази сфера на звукообработването винаги ми е била интересна, правил съм го и преди и не бих отказал малко допълнителен опит. Плюс това и аз като вас съм гаден метъл Цитирай
SlipFly Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 @yellow nEuphoria може да ти се стори странно но немога да ти кажа цена защото както споменах в първия пост сме се договаряли. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Ами ти пробвай едно демо и при Митко потърси го в скайп Цитирай
fire_garden Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Добре, че се поотвориха нещата в последно време, че може да се пробват и прочутите западни мастеринг инженери! Има няколко човека и в БГ, които са добри в мастеринга, но не се рекламират много по нашите земи и основно работят за външни (чужди продукции), колкото и странно може би да звучи на някои хора. Както и да е. По принцип за такъв стил е за предпочитане да се мастерира на подгрупи - т.н. "Stem Mastering". В този стил това е обичайна, да не кажа почти задължителна практика и дава много добри резултати! Има много предимства, особено в този стил! Подозирам, че не е мастерирано така, а и щом сте навеждали цената, вероятно инженерО няма да е много навит на още работа - не знам де! Редактирано Юни 1, 2010 от fire_garden Цитирай
Valserp Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) Хамериканския мастър хич не ми хареса. Все едно се е мъчил да постигне звук тип Megadeth през 80-те. А това май хич не е приложимо в случая Редактирано Юни 3, 2010 от Valserp Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Моето скромно слушателско мнение е да действате при американеца. Вашия опит звучи глухо и неопределено. На пича звука е по- стегнат, и с повече стерео. Може да има кусури, тук по- разбиращите дискутират, но на мен като слушател второто по- ви прилича на мастеринг. Парчето е много добро ! Цитирай
Stivy_k Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Варгас правят техно мастери и са наистина добри там. За метал и рок музика не им се получава на макс. Преди година мастерирахме при тях платихме си и в крайна сметка избрахме друг мастер (този на дими да е жив и здрав). Според мен Микса е по-важната част. От кофти микс хубав мастер не става, докато обратното е възможно. Успех с албума. Цитирай
Recommended Posts