Jump to content
Българският форум за музиканти

Гриф?


velit

Recommended Posts

Харесал съм си гриф като не Блекмор и Малмстийн, викам му издълбан не знам как се казва.Някой да знае от къде мога да си взема такъв и колко пари ще ми струва става въпрос за град Пловдив :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм им фен и на двамата, но съм им гледал цели концерти и китарите, с които аз съм ги виждал са Fender Stratocaster*. 99.99% съм сигурен, че си имат т.нар. signature (.1% е затова дали и Ричи има ;) ) модели, демек правени за него, Ингви откаченяка имаше и на Ферари коня даже :wacko:

 

сега, не знам как точно ги виждаш нещата, но тези китари са хиледарчици :) не са евтини. Ти питаш за грифа, гриф на фендер за страт в Ибей върви между 100 и 500$ . Зависи от много неща. Ако само формата те интересува... гриф на Squier Stratocaster в Ибей струва м/у 30 $ и 70 $. В Пловдив не мога да ти кажа. Не съм наясно там къде са магазините, които продават употребявани неща. Аз не съм виждал магазин, в който да продават грифове, затова не мога да ти помогна с нищо повече, но това не значи че няма. Има един магазин, който май в Пловдив го затвориха, дано не бъркам, че майните ще ме изядат жив :) Във форума има една тема, която се казва "......... и народа" потърси и ще разбереш кой е магазина. Ако не се опрваиш 100% на ЛС ще получиш името... аз не ще го споменавам дори.

 

Успех

 

Мисля, че на Ингви беше по-винтидж дебела глава У-форма ли беше, V-форма ли беше модел 60те години, но не съм спец по грифове, моля за извинение ако бъркам хората със стратове по-на сърцето :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Изпадат в Ebay такива некове, но малко по-скъпичко вървят. Наистина е по-добре някой тук да ти го направи от обикновен.

Редактирано от DILETANT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм на китара с такъв гриф.Не успях да установя някакво предимство, даже го намирам за неудобен.

По-добре първо пробвай как ще ти се стори на пипане такава китара и после си купувай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не споменаваме, че трябва да съвпада с типа китара, която имаш. аз имам squier примерно и не мога да сложа гриф от фендер, макар и да са що годе един тип. обратния вариант също не е особено сполучлив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този проблем важи по принцип за слагането на гриф от една китара на друга, без значение от марката.

Често грифа не влиза добре, а когато грифа не е взет от абсолютно същата китара, често не съвпадат и дупките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... да не говорим, че китарите имат няколко стандарта при дължината на мензурата, и това е много определящо, а не винаги може да се компенсира достатъчно от местене на седлото на бриджа ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пипал съм скалоп-нат гриф от наш майстор върху Ibanez RG. Супер прецизна изработка! Според мен също е по-добър вариант да се направи от лютиер върху конкретния гриф.

 

А предимството е, че можеш да свириш с по-дълги нокти. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хммм... бе тая работа "искам гриф като на...."... Полжението е такова ако искаш китара на външен вид като тази на някой идол или просто като китарата, която си харесал - взимаш евтино копие ако нямаш пари, поне на външен вид ще го докараш.

Сега, звукът на големите идва от специфичното им тоноизвличане, което идва от техника, китара, ефекти, усилватели. Всичко накуп не едно по едно. Да подмениш частите на евтина китара с такива, които се използват в signature модела.. резултатът хич няма да е същият.

Мисълта ми е събираш пари и си купуваш модела, който използва твоят човек.

Това излиза много $ обикновено ако въобще се предлага.В твоя случай такива модели се продават. Примерно Gibson скоро изкараха signature модел на Buckethead. Ако имаш 4,000$ го купуваш :girl_witch:

Любимата ми signature китара е на Tom Morello - "Arm the Homeless" - тя например не се продава никъде, защото е поръчкова и както често става с поръчковите китари - пристига и се правят допълнителни модификации, в случая на Tom Morello вуйчото е запазил само тялото от китарата, която са му направили и е сменил всичко останало.

Та ако наистина искаш китари като на Ингви или Ричи събираш за тяхните модели. За модела на Ингви един пичага от София търсеше собственици на китара, за да я изпробва първо. Препоръчвам да направиш същото.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.