Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз пък не мога да до инсталирам дори. Поне 5 версии дръпнах. Да си го пазарува, на който му трябва, и да се оправя някак си. :blink:

Отговорено

За да не отварям нова тема,ще пиша тук,тъй като имам същия проблем и нещата не се промениха,дори след смяна на Фонт.Молбата ми е някой,който ползва Сибелиус 4 и няма проблеми да види в file-preferences-fonts кой фонт използва програмата в момента и да сподели :D

Естествено всякакви други предложения ще са ми от полза :)

Мерси предварително,

Поздрави:Лили :D

• 6 months later...
Отговорено

Търся регистрационния номер на sibelius 4. Иначе програмата не работи добре - не може да се запише нотния материал. Благодаря!

• 1 year later...
Отговорено

Здравейте,

знае ли някой как мога при набиране на партитура състояща се от няколко инструмента, да сменя арматурата само на един или два инструмента? Ще бъда по-конкретна: набирам партитура в която са включени флейта, обой, кларинет (B строй), фагот, валдхорна (F строй), I и II цигулки, виола, виолончело и контрабас. Творбата е в c moll (с 3 бемола). Тъй като кларинета и валдхорната са в различни строеве, трябва да се транспонират и за да се спази интонацията е необходимо арматурата им да се промени съответно с 1 бемол за кларинета и с 2 бемола за валдхорната. Но ако опитам да сменя арматурата само на едно петолиние, автоматично се сменя арматурата на всички инструменти. Само не ми е ясно защо сибелиус не го прави автоматично :oops: ?

Отговорено (Редактирано)

:oops:

Търсих го в продължение на 1 час и реших да питам, точно след като пуснах темата го намерих, но не я изтрих, а ще отговоря на въпроса, че ако някой има същия проблем да не се мъчи като мен :coolp: . На лентата с иконите (под менютата) има икона представляваща 3 линии с 2 бемола на тях, като го натисна ми преизчислява автоматично нужните знаци в арматурата за различните инструменти. При повторно натискане връща старите знаци. :ph34r:

Редактирано от Валентинка
Отговорено

Четейки първото изречение в темата, най-напред помислих, че нотираш политонална творба. :girl_witch:

Относно втория ти въпрос, виж в менюто Create > Text > Expression. После кликваш под съответната партия и го изписваш. Погледни и менюто Line - от там можеш да слагаш означения за крешендо, педал и т.н.

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

реших да поработя със сибелиус шестица върху една композиция, че звукът на guitar pro ме ограничава (квото и да си говорим, колкото и природно ограничено да ми е мисленето, има още накъде). програмата дълго стоеше в едното кьоше на харда, пуснах я, поразцъках я и й ръгнах папката с 200-те vst-та, дадох rescan и я рестартирах. дъвка ги, дъвка ги героически 15 минути и тъкмо като помислих да пущам тая тема издъхна. ето сега пак я пуснах, ако пак не стане - има лесно, ще си преместя вст-тата някъде другаде колкото да си я пусна. питанката ми е друга - дай боже да я подкарам, всеки път ли като добавя по някое ново вст и ще трябва се мъчи по тоя начин? че чак жал ми става...

Редактирано от Fallenblood
Отговорено (Редактирано)

ох, хвана ги от втория път. ама сега пак нещо се опъва. доколкото разбирам, sibelius player е саунд модул? като се опитам от миксера да наглася цигулките да свирят с него, "there has been an error loading a sample into sibelius player. please check your installation". пък ми се искаше да го чуя тоя сибелиус плеър как звучи, пфу, пак осрах всичко

и още една питанка - едно вст само веднъж ли може да се зареди? значи ако на мен ми трябва да го ползвам на няколко места с няколко бленди пак съм прецакан...

Редактирано от Fallenblood
  • 3 weeks later...
Отговорено

недей да очакваш някакви чудеса от сибелиуса от към звук, програмата е направена за други приложения, напр. предпечат за ноти. Ако искаш просто да свириш с вст-та - естествено кубейс, нуендо или др. вст хостове.

• 3 months later...
Отговорено

Здравейте. Наложи ми се да се заловя с неприятната работа да преписвам ноти на Сибелиус и се натъкнах на един доста неочакван проблем - не мога да премахна временно един инструмент, който в Adagio-то на творбата, която преписвам няма да се използва. Само там не го искам, иначе ми трябва. А не знам как да го махна. За по нагледно - ето screen shot с това, което искам да махна (оградено е в червено).

Трябва ми спешно, по възможност, защото гоня срок...

Sibeliushelpme.jpg

Благодаря предварително за помощта!