Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Мариане, ползвай линка, който "постнах" с предишния си отговор. Пишеш на търсачката определен термин и тя ти дава множество отговори и все един от тях ще е този който търсиш. Освен това погледни в меню Help на Sibelius. Мисля, че там трябва да има някакво ръководство във формат PDF.

Отговорено

Аз днес си сложих Sibelius 5, но не вади никакъв звук :((( работи си, може да се въвеждат ноти, но като му дам "Play" линийката си върви, но нотите не се чуват изобщо :((( Някои да е имал същия проблем и евентуално да ме посъветва какво да опитам , за да се чува нещо ще съм му много благодарен :)))

Отговорено (Редактирано)

Не намирам "редактирай" бутон никъде и няма друг начин освен да напише ново мнение ...

Това което искам да кажа е, че докато гледах help клиповете забелязах, че във Play>Playback Devices нямам KontaktPlayer2 , за които се говори в Help-а на програмата ... как мога да го сложа там , защото мисля, че от него идва липсата на звук ?

edit: :) На горното мнение нямах , а на това ми излезе опцията за редакция на мнението ... странна работа.

Редактирано от BPEMETO
Отговорено

На същото място /Play>Playback and Imput Devices/, ако са ти на No - трябва да включиш някой синтезатор /Yes/. Kойто и да е -трябва да се появи звук. А Kontakt player можеш да си инсталираш чрез обичайните процедури.

Влад

Отговорено
На същото място /Play>Playback and Imput Devices/, ако са ти на No - трябва да включиш някой синтезатор /Yes/. Kойто и да е -трябва да се появи звук. А Kontakt player можеш да си инсталираш чрез обичайните процедури.

Влад

Във Play>Playback and Imput Devices имам 2 колони: Available Devices и Active Devices. В 1вото нямам нищо, а във второто за активен device ми пише, че е "Microsoft GS Wavetable SW Synth ... няма Yes , няма No ...

От къде мога да намеря този Kontakt player 2 ?

Преди да си сложа Sibelius-а си инсталирах Finale 2008 и там всичко си е наред, има звук. Да не би да си пречат 2те програми нещо ... но не ми се вярва. Явно трябва да сложа този Kontakt player 2 към Sibelius-a, но от къде да го взема - не знам :)

• 3 weeks later...
Отговорено

Със Sibelius 5 върви Kontakt Player Gold. Kontakt Player 2 няма,а се нарича Kontakt 2 и е тотално самостоятелна програма-sampler. Kontakt Player се намира във диска на Sibelius 5 и се инсталира отделно, след като Sibelius е вече на системата.

Относно настройките на midi input/output и звукова карта.. хм, аз имах доста проблеми (и имах Finale инсталиран), но успях да го подкарам и все пак новият интерфейс на михер-а направо ме стресна (тотално копие на Finale), та го де-инсталирах и се върнах на версия 4.нещо си.

• 2 weeks later...
Отговорено

търся някоя хубава бас китарка акордеонче защото съм направил няколко аранжимента и искам да семплирам инструментите ама няма бас във вградените.

Отговорено
търся някоя хубава бас китарка акордеонче защото съм направил няколко аранжимента и искам да семплирам инструментите ама няма бас във вградените.

Ползвам Silver

• 1 month later...
Отговорено

Бих искал да използвам семплите от Kontakt Player Gold за Sibelius отделно, със стандартния Kontakt Player (или HALion) VST в Sonar. Ще се получи ли, пробвали ли сте? В момента нямам инсталиран Sibelius и питам, за да не си играя напразно - и без това ми е тясно с този HDD...

• 1 month later...
Отговорено

Ха-ха, както казах - може на избори, може чрез системата за рейтинг тук - в профила ми. Че като насадя някой и той ми смъква яко рейтинга, а доволните не се сещат да го вдигат...;)

http://forum.muzikant.org/index.php?showuser=411

Влад

• 1 month later...
Отговорено

Звука на Sibelius изчезна и не мога да чуя нищо написано, след като влючих пианото към компа. Преди звука също не тръгваше веднага, но като направя настройки се оправяше.