Dilian Nedev Публикувано Февруари 5, 2006 Публикувано Февруари 5, 2006 Искам да си купя електрическа китара : До 300 лв. -> Някоя запазена китара на старо , Squier , Peavey … До 500 лв. -> Yamaha , стар Jackson , Ibanez ... До 1000 лв. -> Каквато си харесаш ... Какво ще ми трябва ??? Китара , усилвател , кабели , ефекти , перца , колан за китарата . Какви ефекти да си взема : Ако предпочитате аналоговия вариант – BOSS , Digitech , Ibanez SampleTanks , Behringer (ако не разполагате с много пари) . Ако ли не – дигиталните ефекти също не са за изхвърляне – Zoom , Behringer V-Amp , POD ( „малко” е скъпичък) . Как звучи всеки ефект ? Chorus ТУК Delay ТУК Distortion ТУК Overdrive ТУК Phaser ТУК Flanger ТУК Tremolo ТУК Това са само основните ефекти . Като се правят комбинации между тях , се получават други . ( всички са записвани с Behringer V-Amp II ) Какво е Amp & Cabinet Simulation ??? Това е симулация на звука , който се получава от (най-често ламповите) китарни усилватели – Marshall , VOX , Roland , Mesa и др. Какви струни да ползвам ??? Накои препоръчват да се започне с тънки (0.09) , за да не боли много , други препоръчват да се почне с по-дебели (0.11) , за да свикне ръката . Каква е разликата между Hambucker и Single-Coil адаптер . Hambucker имат по-нисък шум , но звука им не е толкова реалистичен , докато при Single-Coil адаптерите , звука има по-приятен/звънлив звук . Айде сега всеки , който задава подобни въпроси да види тука първо . Цитирай
Lord_Bad Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 Добра идея е такава тема, ама нещо има дупки в нея - примерно аз digitech бих ги сложил и при цифровите ефекти, а и не е лошо да се даде и малко материал за акустичните китарки и т.н. Може да компилирам нещо по въпроса ако ми остане време някой път... Цитирай
synchu Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 (Редактирано) има вече такава тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406&st=0 п.п. дебелината на струните не е за "тренировка на ръцете", има значение за звука най-вече (тренировката на пръстите си е бонус)... Редактирано Февруари 5, 2006 от synchu Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 За акустичната китара ... Каква китара да си взема (като марка) ? Предпочитаните марки от повечето хора са Washburn , Stagg , Ibanez . Ibanez - може да се намери най-вече в Благоевград (Музикален център Икономов) WashBurn , Stagg - Фактор , xxxx Ако сте , така да се каже , само любител - може да се намери до 100 лв. Кремона/Орфей . Не са за подценяване. Найлонови или метални струни ??? По-добър (както някъде пишеше "металичен") звук имат металните , но са по-трудни за начинаещи . Ако сте се насочили към класически изпълнения - найлоновите струни са идеални . Как се озвучава акустичната китара ??? Ако тя си няма адаптер , най-добрия вариант е микрофона (то май няма друг) . За настройването ??? Или чрез микрофон в компютъра , където да изполвате софтуерен тунер , или примерно , тунерите на KORG са с вградено микрофонче и са просто идеални . Аз имам KORG GA-30 ... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 има вече такава тема:http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406&st=0 п.п. дебелината на струните не е за "тренировка на ръцете", има значение за звука най-вече (тренировката на пръстите си е бонус)... Точно тая тема я разгледах , някои неща ги няма ... Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 предлагам модовете да слеят двете теми, като синтезират най-важните неща Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 никой не ги чете тие теми всеки директно си пуска нова и тва е Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 Освен да се направи така - като влизаш в менюто за нова тема - най-отгоре ти излиза огромен надпис ПРОЧЕТИ ПЪРВО ВАЖНИТЕ ТЕМИ !!! АКО НЕ СИ ПОЛУЧИЛ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА СИ - ТОГАВА СЕ ВЪРНИ ТУК !!! ИНАЧЕ ЩЕ ИМА НАКАЗАНИЯ !!! Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 аз предлагам(ако опциите на форума го позволяват де), всеки ново-регистрирал се да получава лично съобщение, с линк към темата и обяснение за какво ще му помогне, нещо както мейл сървърите пращат на новите си потребители "добре дошли...дрън дрън" другия вариант колегата Рокмен го каза... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 аз предлагам(ако опциите на форума го позволяват де), всеки ново-регистрирал се да получава лично съобщение, с линк към темата и обяснение за какво ще му помогне, нещо както мейл сървърите пращат на новите си потребители "добре дошли...дрън дрън" другия вариант колегата Рокмен го каза... Да , ама няма да ти помогне това , ако си басист , затова по-добре в различните раздели , различно съобщение ... Цитирай
Lord_Bad Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 По принцип и сега с важните теми не е лошо, просто да бяха по-добре изградени... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 По принцип и сега с важните теми не е лошо, просто да бяха по-добре изградени... В какъв смисъл по-добре изградени ??? Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 В такъв случай да се остави едната тема или 2те слети на ВАЖНО и д си седят там защото са полезни... а по другата тема - абе само аз ли си настройвам по слух китарата? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 В такъв случай да се остави едната тема или 2те слети на ВАЖНО и д си седят там защото са полезни...а по другата тема - абе само аз ли си настройвам по слух китарата? Не си сам , спокойно ... Но е препоръчително да се ползва тунер , защото ти , примерно , не можеш да усетиш ±2 Cents... Цитирай
Recommended Posts