Metatron Публикувано Април 30, 2010 Публикувано Април 30, 2010 (Редактирано) Както знаете тук имам прдвид в България и по-конкретно - в София явно също е голям проблем с намирането на точните дебелини за струните с които човек иска да си екипира 7-струнната, 8-струнната или баритон-китарата. Разрових се в нета и какво да видя: Jeff Loomis (Nevermore) uses Ernie Ball strings, gauges: 10-52+70 (10, 13, 17, 30, 42, 52, 70) (Schecter C7 guitar) James Shaffer (KoЯn) uses Dean Markley strings, gauges: 10, 13, 17, 30, 42, 52, 60 (Ibanez guitars) Steve Vai (тоз па зидар не го знам кой е) uses Ernie Ball strings, gauges: 10-46+52 (in concert) and 9-42+52 (in studio, Ibanez guitars) Fredrik Thordendal (Meshuggah) uses Ernie Ball strings, gauges: 9 11 16 26 36 46 52 70 (8-string Ibanez guitar) И още много подобни. Както виждате доста разнообразни дебелини на струните изпозват различните изпълнители. Аз съм виждал тук само комплекти за 7-струнни: 10-52 (като седмата е имено 52). Но това е ластик при мен. Личните ми предпочитания са като си купя такъв стандартен комплект за 7-струнна китара да мога да направя 7-ма струна да е 60 или 62, а 6-та струна - 52. Останалите - както са си в комплекта. За жалост няма такъв избор. Изобщо как се справяте? От къде избирате дебелините си и от къде намирате такива струни? Редактирано Април 30, 2010 от Metatron Цитирай
MDFk Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Имаше преди мнооого време, и по чиста случайност, 6 струнни комплекти 11-60, веднъж съм си вземал, после нямаше ни вест ни кост от такива. Последно в Икономов успях да си взема комплект за 7мак 10-56, и до там. Не съм виждал да продават по-дебели, а проблема ми е аналогичен. Вариант е от Европата - било то сам с други неща в поръчката да не излезе златна заради няколко комплекта струни само, или обща поръчка с други хора(каквото направих аз преди няколко седмици). Друг вариант, който може да проработи е да питаш Baby Thomas, той прави импорти на разни екзотики, но мисля че такива струни не вкарва - все пак питай. Трети вариант е пък да питаш Mephistofel, покрай китариста на бандата му може и да се издири точния комплект за теб, имал бая комплекти в наличност, но марката не си спомням. Та такива работи... Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 (Редактирано) Масово достъпните комплекти за 7-струнна китара са жълтозелените 10-56 Ърни Бол в Райзинг Форса и 10 - 59 Д'адарио в Камертон (които бих сложил на Айбънеез-а само ако ми ги подарят, и то само 59-ката. Иначе на магазина - евала ). Капъша зарежда струни Бостън, сред които има и 58 размер, но когато отидох в магазина да проверя, не ми стана много ясно кога и дали изобщо ще внесе от тях. Във Варненския XXXX мисля, че има GHS Boomers за шестструнна с 60-ка в тях. Това е което имам като инфо. Редактирано Май 3, 2010 от IgniteAll Цитирай
Metatron Отговорено Април 30, 2010 Автор Отговорено Април 30, 2010 (Редактирано) Абе D'addario имат огромен асортимент от избор на типове дебелини: без намотка, гладки (1-ва, 2-ра, 3-та струна): http://store.daddario.com/category/152831/...n_Steel_Singles с намотка (3-та, 4-та, 5-та и т.н. струни): http://store.daddario.com/category/152923/...l_Wound_Singles ама там! Не тук! Няколко по-известни мои любими музиканти свирят с такива, но може и да е само реклама. Явно тук се внасят застарели бройки на по левче за килограм (преоценени). Наричаме го - чиста далавера. И хората роптаят, а той чорапа може да се разплете. Абе терсене си е. Хубаво! Равносметката дотук ми е: вземам си един стандартен комплект 10-52 за 7-струнна, слагам 52-то за Mi 6-та струна, а за 7-ма ше поръчвам по единично. Тва ми изглежда най-компромисно. Накратко казано: търся струна с дебелина 60, да речем 5-6 броя или 10-тина. Мисля че това е и добър вариант за магазините да предлагат така хем стандартните им комплекти ще си вървят за продажба, хем и допълнителни дебелини за 7 и 8 струнни китари ще вървят. Или поне за 7-струнните... които вече не са малко сред китаристите. Редактирано Април 30, 2010 от Metatron Цитирай
Coprophagus Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Бтв Мешуга доколкото знам ползват DR като осма струна е всъщност от комплект за бас. Поне това разправяха в едно интервю. В Икономов има GHS 10-60 за седмак. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Ако е вярно, това ше е находката на годината просто Цитирай
Metatron Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 Интересното е нещо друго: в магазин Камертон (до НМА) има комплект за 6-струнна: 10-52 (шеста е 52) също имат и за 7-струнна комплект 10-59, ОБАЧЕ забележете, че шеста струна в този комплект не е 50 или 52, а е 46. Е, няма пълен кеф да му се не види. Що така... Интересно ако в Икономов (предполагам за магазина в София иде реч и дано да е за в него) има GHS 10-60 за 7 струнна, то каква е шеста и също пета струна в този комплект. Не е без значение. Цитирай
Valserp Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Свържи се с Baby Thomas Иначе, доколкото ми е известно, стандартен комплект за 8-струнна китара по принцип не съществува. Всички потребители на такива инструменти си ги "сглобяват" от друг комплект плюс 1 или 2 допълнителни, на бройка. Цитирай
Lumash Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 По-дебелки по-добре... от 12 по-малко не признавам Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Интересно ако в Икономов (предполагам за магазина в София иде реч и дано да е за в него) има GHS 10-60 за 7 струнна, то каква е шеста и също пета струна в този комплект. Не е без значение. 46 е, проверих ги в нета. В интерес на истината 60-ката би трябвало да издържи доста дълго преди да заплаче за смяна - ако щеш, можеш да се обесиш на това нещо, така че ако ти е по джоба, ше си купиш и комплект по-дебели струни за шестак. Разбира се ,от Б. Томас и Стъмпи вероятно е много по-изгодно. Няма да е зле да си направите малко реклама в темата Цитирай
hed Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 Аз нямам 7-струнка но свиря на 6 от В и А и си купувам от Фактор Earnie Ball 13/56 като трета е с намотка за 10 кинта. И така от години и са ми перфектни. За съжаление последния път като ходих нямаше от тях и сега не ме свърта Дайте някакви струни, може и за 7мак. Цитирай
рахата Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 Иначе, доколкото ми е известно, стандартен комплект за 8-струнна китара по принцип не съществува. Не е така колега - ето 8 струнен комплект: http://www.rondomusic.com/product3118.html Подкрепям за Бейби Томас Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 Elixir пуснаха 8-струнен сет за кухарка. Радостното е, че пак от Elixir вече има и оригинални 7-струнни сетове 10-56 за електричка, освен сглобяваните регионални още 3-4 варианта. Търсете при регионалните представители и джем да има! Цитирай
badValue Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 това звучи чудесно .. че е за Баритонова акустична ... но ми се струва че 8струнната акустична е просто с октавови 3(ре) и 4(ла) -- понеже е си-СИ иначе ми се струва много готино ... някой ден може да пробвам 16-70 Цитирай
a_panov Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Свържи се с Baby Thomas Той ме снабдява с ненамираеми в Булгаристан струни Dean Markley! Цитирай
Recommended Posts