Jump to content
Българският форум за музиканти

Нова епоха за B.c. Rich


Necrophagist

Recommended Posts

Китара с флойд и ЕМГ на която може да се свири само метъл и нищо друго. Съдейки по факта с колко "железа" са я окичили, ще струва маса пари за нищо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък нова епоха. Аз бих казал, че време беше да добавят една струна към Stealth-а.

Иначе BC Rich избухнаха със страхотни цени тази година. Кофти, че за седмаци най-си предпочитам суперстрат форма :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе всичко харесвам, само ей тва не харесвам: Scale: 25.5"

 

Да бяха турили някой инч отгоре за разкош.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напомня ми за Чък Шълдинър... Иначе кефи бая. Не знам защо хейтвате, но изглежда много яко и определено е една от най-големите металургии, които съм виждал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Формата Steath е била използвана от Chuck Schuldiner от самото начало на музикалната му кариера(~1990 година)

Тук нещата са подобрени,стария модел не е от махагон и е само с един двоен адаптер.

Schuldiner е легенда в death метала,повечето знаете групата Дет и Контрол динайд...

Тази година каталога на Б.С. е пълен с изненади и добри цени :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За изненадите съм съгласен, но за съжаление са все неприятни. С тия червени кантове на повечето модели съм разколебан от идеята за нов b.c. rich. Повечето ръбати модели са с по-смекчени форми или е променена големина, а да не говорим за безумните модели от типа Warbeast, Dragon или най-смешната китара която съм виждал Beast V. На всичкото отгоре са пуснали евтини (550 лв.) серии на модели, които до скоро нямаха такива. И тази мания на всеки модел тремоло, ми аз неща тремоло, но естествено Beast-a e във вариант само с тремоло. (не споменавам сакатаия му син Avege). А тоя 7 струнен Steаlth с тия EMG-та да си го заврът в..... навсичкото отгоре са разкарали оригиналният модел от сайта си. И колкото и качествени да са EMG e81 и e85 е неща да звуча като Зак Някой си и Кери Кинк. Оригиналният Stealt е с адаптер димарцио разположен непосредствено до бриджа, който не е тремоло. Тъй, че изводът за мен е следния, новите модели на B.C. Rich може да са бъдещето, но на мен така представено не ми харесва.

 

ПС: И от кога за да жулиш "корава мелатургия" ти трябват 2 двойни адаптера и 7 струни, моето наблюдение е, че 3 струни за квинти са напълно достатъчни.

Редактирано от Belgarad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло си е старата песен на нов глас...а това за цените изобщо не съм съгласен Много от моделите бяха с повишена цена от сорта на 40-50 лв и много успешно ме накараха да не си купя би-си рич

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПС: И от кога за да жулиш "корава мелатургия" ти трябват 2 двойни адаптера и 7 струни, моето наблюдение е, че 3 струни за квинти са напълно достатъчни.

Верно ли "коравата музика" се свири на 3 струни,леле не знаех :wacko:

Ако не си прослушал творчеството на някои от най-големите дет банди вземи ги виж и тогава ми говори за 3 струни(Death,Necrophagist,Suffocation,Nile,Vital Remains,The faceless,Dying Fetus) има още знайни и незнайни групи който използват не по 3,а по повече от 6 струни.... И как ги използват? Всеки с вкуса си и за музиката и за външния вид на китарата...

Да не си говорим за използването на нек адаптера...това просто е необходимост за съвременния метал,който се развива доста вързо и нивото все расте ли расте ;)

Активните EMG са си класика,не искам темата да става спор кой от кой модел е по-добър и кой малоумен,това си е решение на фирмата производител,която явно търси нещо ново,нещо не виждано на пазара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм разбирал какво се кефите на тези ръбати китари. Иначе за хардуера бива- флойд джиджи-биджи, адаптери, но тъй като гледам каква е скалата тая седма струна ще се мята като циганси простор в Шумен (" Ве-тро-вееее... ").

Време е да разберете, че тежка металургия се свири с всичко, не е нужно китарата ти да е остра. Друг е въпроса, че на някой хора им харесва как изглежда, просто не мисля, че това изрязано тяло ще се отрази добре на цялостния звук добре, все пак голяма част от звука на инструмента се дължи на дървото.

 

Има го и момента с килването на китарата напред заради окачването на колана (освен ако не мине колана пред тялото). Като цяло не виждам как ще се свири на тази китара с нормална постановка или по-вдигнат колан (а това си е от значение ако искате да вкарвате повечко техника, а не само да жулите пауър акорди).

Редактирано от Coprophagus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В отговор на Necrophagist ще кажа, темата е Новата епоха за BC Rich е мнението ми е, че тази нова епоха е гадна. Мнението ми за модерният Дет е същото. Може би е крайно, но целта на темите май е именно това, да се дават мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.