Jump to content
Българският форум за музиканти

Dolemite , Scott Henderson


kolio_k

Recommended Posts

Еми то май темата си го казва. Един познат го записал с мобилни средства ( от което идва и ужасното качество ) и ми го прати. Парчето е много свежо блусче

 

http://www.youtube.com/watch?v=wgof4I1SZsk

 

Свиренето ми не е от най цветущите, но парчето го свиря за първи път цялото , на едно просвирване на репетицията преди гига. Следващия път-повече (надявам се)

 

П.С. Разбира се всякакви коментари са добре дошли и приятно гледане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен хиляди имена в музиката не са ми познати (защото съм пресен в това изкуство),Скот Хендерсън само съм го чувал "отнякъде",но съм изненадан страшно приятно!Очаквах (това съвсем честно) брутален джаз-нещо дето почва и нема край,и само един господ знае какво се свири на сцената.Това парче е много лесносмилаемо,а с това соло изобщо не ми звучи като джаз (такъв,какъвто го възприемам).Иначе целият бенд сте супер. :happy: Аз съм неадекватен слушател и реагирам първосигнално на музиката-или ще ми хареса веднага или никога няма да ми хареса.Е те това ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е едно от любимите ми парчета в този стил, което рядко съм чувал да го свири някой най вече поради липсата на брас секция

 

А за това изпълнение мога да пиша само суперлативи

 

:happy::):bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодаря, радвам се , че ви харесва. И на мен това парче много ми допада.

 

Рахата, малко няма как да стане от към финанси да се докара бенда в България, а иначе и аз много бих искал. Много ги бива. Другото парче, което пуснах в кавъри е също с тях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха. Това сега го видях. Мнго яко звучи новата китарка. Педали ли ползваш тук или е звука на кубето? Или по малко от всичко?

Оркестър без диригент? Или то понеже има барабанист и диригента сте го уволнили? Или диригента изпълнява двойна функция - дирижира и през същото време свири тенор?

 

При всички положения звучи яко! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси друже :)

 

Новата китарка е супер, а иначе звука го вадя стриктно от педали. Използвам апарурния овърдрайв само в къщи. Педалите са много по гъвкави и вадят страшен саунд ( стига да ги бива, а моите ги бива :) ), не че ламповия драйв е лош, но с моите камионетки, не виждам смисъла от него кой знае колко.

 

Иначе бендът никога не е имал диригент, обикновено някой от саксофонистите ( на първия ред) подава, когато е нужно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Какво да кажа.....!?

 

Попаднах на мнения за това изпълнение на Николай в един англоезичен музикантски форум и за един много кратък период откакто е било публикувано парчето, темата вече бе с 5 страници коментари, като отзивите бяха от типа: (не ми се рови да ги търся, затова цитирам по памет)

"Най-добрият първи пост!", "Невероятна работа!", "Това е най-добрият кавър на Хендерсън, който съм чувал досега!", "Изпълнението е убиец!".

 

Само ще вмъкна, че коментарите идваха от такива места, като Калифорния(бай дъ уей от много градчета в този щат), Ню Йорк, Вирджиния, Хавай, Тексас, Великобритания, Италия, Швеция и т.н.

 

За мен обаче, по-важното бе, че хората наистина се бяха изкефили на парчето. Както и аз разбира се :)! И то множко. А, го споделям чак сега с вас, защото едва от няколко дни съм член на форума.

Редактирано от malkin71
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за слушането и коментарите :) :)

 

Сега, благодарение на поста malkin71 забелязах, че линка не е активен вече, нещо съм пообъркал, за което се извинявам

 

Ето го и действащият

 

 

Иначе TGP (The Gear Page) e наистина много готин форум и там научавам супер неща за ампове, педали, китари и тн. А и юзерите са много полезни и човеколюбиво настроени :hooray:

 

Останах и много впечатлен от техния вариант на авторска музика из темите могат да се слушат парчета от гигове на участници във форума свирещи с примерно Чарли Хънтър или Стив Суолоу, има наистина какво да се чуе

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.