FFFDF Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 Вижте какво намерих: Това нещо изобщо използва ли го някой? Цитирай
TrumpetNick Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 има ограничен брой музиканти занимаващи се с джаз/съвременна музика, които ги използват понякога. Но първото условие е да притежаваш такъв...ето един пример: Цитирай
FFFDF Отговорено Април 15, 2010 Автор Отговорено Април 15, 2010 Това е твърде извратено... Това ме подсеща, че може да се направи яка тема за всякакви извратени и странни инстументи Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 (Редактирано) ааа съвсем няма нужда от нова тема, така и така си отпочнал тази; айде сега да ни обясниш кое точно му е извратеното Редактирано Април 15, 2010 от Viara Ivanova Цитирай
Victor94 Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 Еми аз не бих го нарекъл чак извратен, ама наистина е малко странен Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 на мен лично ми звучи ужасно, в смисъл че звука не е кой знае какво и освен това е неприятен... и прави определени асоциации Цитирай
XAS Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Човек какви ли не епитети измисля за да подкрепи щуротиите, които му идват, ей тъй, отведнаж в акъла. Че и асоциации даже! Звукът бил ужасен, странен, извратен... На мен пък ми харесва! Всеки музикален инструмент, попаднал в ръцете на майстор, е вълшебен. То, иначе, не би и съществувал! В Рим посетих един музей на музикални инструменти. Имаше такива, за които не бях и чувал! А и не съществуват днес. Вероятно с нещо не са били сполучливи. Или други са ги изместили от употреба. Преди много повече от 100 години Адолф Сакс измайсторява своя уникален музикален инструмент. След това - цяло семейство саксофони: сопранинов, сопранов, алтов, теноров, баритонов, басов и контрабасов. Кой ни по-харесва е въпрос на вкус! В биг-бендовете се използват предимно алт, тенор и баритон саксофон. Да чуеш сопран-сакс е вече ежедневие. Пак в Рим, чух да свирят разкошно традиционален джаз в оркестър, съставен от баритон-сакс и бас-сакс + тъй наречената ритмична секция. Публиката се забавляваше много. В You Tube може да се чуят и други изпълнения на контрабас-саксофон. Има и оркестър наречен "Супер-сакс". В него участват повечето инструменти от това семейство! В повечето уважаващи се оркестри в съвременната музика има задължително саксофони. Та като стана дума, да не би звукът на контрафагота, бас-тромбона или кой да е нисък инструмент да не будят асоциации... И какво от това? Ами високите - попаднали в ръцете на аджамия! По-приятно ли е? Контрабасът как звучи? Познавам хора, на които най-голямо удоволствие доставя звученето на ниските инструменти - независимо какви! Модата през годините винаги е била различна. Но различното неозначава непременно смешно. Или виж там как беше по-горе... Колко музикални инструменти сте слушали? Мисля, че е проява на лош вкус някои от по-горните изказвания. Но е възможно това да означава и обикновено незнание. Което пък не е оправдание. Защото и днес се използват инструменти като "теремин" или "виола да гамба" и няма нищо необикновено в това! Ама това е вече друга тема. Цитирай
boychrist Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Страхотно! Кефи. Препоръчайте какъв алто-сакс да си купя; начинаещ съм - до 400 лв. Засега съм се спрял на Fortissimo, но приемам и други предложения. Цитирай
FFFDF Отговорено Май 6, 2010 Автор Отговорено Май 6, 2010 Скачай направо на контрабас сакса Само ще трябва да се бръкнеш с 45000$ Ако са ти множко, има и по-приемлив вариант... Може да си вземеш Tubax, който има същия диапазон, но е по-малък и струва 20000$ Поздрави и успех с избора Цитирай
Свилен Бас Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Хъх, а я вижте sub-contrabass sax: за който бях споменал в темата за октобаса Цитирай
Victor94 Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 Малиии, а аз си мислих, че тоя на клипчето е огромен Цитирай
TrumpetNick Отговорено Май 15, 2010 Отговорено Май 15, 2010 (Редактирано) За любителите на "извратени" инструменти - нещо малко като туба, малко като саксофон....дори не знам как се нарича: http://www.youtube.com/watch?v=ajNj5Oc_rlg Редактирано Май 15, 2010 от Schagerl Цитирай
Victor94 Отговорено Май 15, 2010 Отговорено Май 15, 2010 Това не ми прилича на саксофон. По-скоро някаква "извратена", както я наричаме версия на туба. Въпреки, че като го погледна от далече ми прилича на поне 3 инструмента Цитирай
TrumpetNick Отговорено Май 17, 2010 Отговорено Май 17, 2010 (Редактирано) Ето още няколко странни инструменти : 1. контрабас валдхорна (изпълнителя не е толкова добър като на предишното видео, или поне не го показва). От личната колекция на световно известния тубист, Роджър Бобо: 2. Субконтрабас блок-флейта - 3. Суб-контрабас флейта, с която Щефан Келер се справя доста добре: 4. Контрабас сарузофон, с който не бих казал, че изпълнителя се справя много добре за сравнение: Давид Герие, известен френски тромпетист и валдхорнист, чийто умения на един друг странен инструмент, наречен офиклеид, са доста впечатляващи - Мисля, че той използва мундщук на валдхорна или нещо подобно. Редактирано Май 17, 2010 от Schagerl Цитирай
FFFDF Отговорено Май 17, 2010 Автор Отговорено Май 17, 2010 Хайде направо да си направим една тема за странни инструменти (кажете къде) Цитирай
Recommended Posts