Георги Тотев Публикувано Април 9, 2010 Публикувано Април 9, 2010 Здравейте банда! Преди да почнете да хвърляте яйца и домати по мене, опитах се да прочета де що има теми за струни, но не успях да намеря това което ме интересува! Прост и тъп начинаещ, който обаче знае какво иска, та въпроса ми е : Има ли аджеба вариант да се комбинират комплект струни. По точно 1-ва до 3-та да са от комплеткт 9-ки, 4-та до 6-та комплект 10, 12-ки. Трябва ми звънлив тон на високите и по-басов на ниските ако се изразявам правилно. Ако направя нещо такова има ли опасност нещо да повредя мотиката (Ibanez SA260FM)? Това от мене като въпрос, айде "ЧИЪРС" Цитирай
bluelemon Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 (Редактирано) Ами то има такива хибридни комплекти бе батка. Иди в магазина и питай. Аз до скоро свирих с 10-52. Като чистите 11-ки са 10-46 или 10-49. Питай в магазина за хибридни комплекти и готово. За повреждане на мотиката ме съмнява. С 10-52-ките свирих в Ми. Ама някой с ибанец да каже, нали са с по тънък гриф. Редактирано Април 9, 2010 от bluelemon Цитирай
prayer4eto Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Грифът не е проблем - въпросът е в тремолото && горното мостче(улеите за струните), като последното обикновено не създава проблеми, така че настройка на тремолото (пружините) е главното. По-дебелите струни оказват по-голям опън(особено 4-а, 5-а и 6-а), съответно дърпат тремолото напред. Цитирай
djbnz Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Лично аз съм правил обратния вариант. От 1-ва до 3-та от 10-ка, а от 4-та до 6-а от 9-ки, просто защото ми трябваха по-дебели струни, че ми режеха пръстите 9-ките . Но иначе е възможно, мисля, че Earnie Ball имаха комплект Hybrid Slinky, който е 9-46. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Като чистите 11-ки са 10-46 или 10-49я поясни това? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Април 9, 2010 Автор Отговорено Април 9, 2010 Въпроса се върти върху това дали няма да изметна (усуча) грифа ако сложа по-дебели струни. Не съм сигурен кои точно търся 10 или 12 за 6-та! Мога да купя няколко комплекта. Слагам едните не ми харесва, слагам другите все повече не ми харесва и се връщам към предишните. Въпроса е дали при смяната докато намеря какво ми трябва да не пр**ба "жената" Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Ма 6-та потъва ли ти като сила или?Свали я малко или вдигни адаптерите отгоре,аз не знам дали ще усучеш грифа,защото нямам опит с такива китари,но не е злле да пробваш да изкараш звук със стандартни да кажем 10-46. Цитирай
bluelemon Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 (Редактирано) я поясни това? Грешка на клавиатурата мисля стана ясно вече. Имах предвид че 6 струна 52-ка е достатъчно дебела. Даже по дебела и от 6-та на стандартния комплект 11-ки. Нещо такова Редактирано Април 9, 2010 от bluelemon Цитирай
a_panov Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Грифът не е проблем - въпросът е в тремолото && горното мостче(улеите за струните), като последното обикновено не създава проблеми, така че настройка на тремолото (пружините) е главното. По-дебелите струни оказват по-голям опън(особено 4-а, 5-а и 6-а), съответно дърпат тремолото напред. Ако си хард тейл нямаш проблем с пружините но, трябва да си настроиш екшъна и мензурата. Грифо нема да се изкриви! И както казаха съфорумци има хибридни струни. Мене ме снабдява Baby Thomas с ненамираеми в Булгаристан струни DEAN MARKLEY 8811 които в комплекта влиза .008 .011 .014 .022 .032 .048 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Април 9, 2010 Автор Отговорено Април 9, 2010 (Редактирано) Ма 6-та потъва ли ти като сила или?Свали я малко или вдигни адаптерите отгоре,аз не знам дали ще усучеш грифа,защото нямам опит с такива китари,но не е злле да пробваш да изкараш звук със стандартни да кажем 10-46. Още не съм слагал! Първо търся инфо да не омажа нещата, но долкото рабрах нема грижи . Ще настроя малко пружини, може да поизпиля нъта на 5-та 6-та и квото дойде, ако не стане ще пия една студена вода (газирана с аромат на хмел) и ще продължа на старото дередже. Благодаря на всички Ви за инфото. Не затваряйте темата за сега, може да искочи нещо интересно! Cheers to all Редактирано Април 9, 2010 от gtotev Цитирай
fishbone Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Само недей нищо да пилиш,особено ако не разбираш какво правиш. Иначе слагай спокойно каквито струни ти е кеф! Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Пиленето на нъта наистина може да доведе до ОГРОМЕН проблем! Така ще снижиш височината на струните над първите позиции на грифа и може да стане доста "красиво" като имам предвид, че ще се чуе едно приятно дрънчене на тези позиции По-добре не пипай с пилата, че да не видим въпрос - От къде мога да купя нов нът? Цитирай
BWC Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Аз лично съм си слагал 8-ци за 4 5 и 6 струни и 9ки за 1 2 3 струни но някак си не ми звучаха между 3 и 4 струна ... сега си сложих 10-52 в Ми и съм супер айляк ... за няколко дена пръстите ми свикнаха с новото напрежение а и ми се струва че е доста по приятно с по добели струни ... някак си по добре ги усещам и ми е по лесно и приятно лекто вибрато.... само дето трябва интониране че ми бягат с 10-12 цента на 12 прагче. Не ти прече да пробваш всякакви вариянти ...ръце всякакви и на всички са ни удобни различни неща Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 Аз не съм сигурен, че хибридните типове струни стил 9-46 биха ти доставили желания звънлив тон на високите и по-басов на ниските. Даже имам чуството, че би имало обратния ефект. Цитирай
Loco Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 Здравейте,да не пускам нова тема искам да попитам следното нещо.В момента съм със 10-46 струни а ми трябват по дебели за по ниски настройки,а когато свиря с групата,да вдигна до Ми.Затова въпроса ми е дали ако махна 4 5 6 струна и сложа тези от 12-52,тоест 1 2 3 струна да са от 10ките 4 5 6 от 12-52 комплекта (незнам изобщо обясних ли го както трябва ) Ще си прецакам ли китарата? Цитирай
Recommended Posts