Perseus Публикувано Март 19, 2010 Публикувано Март 19, 2010 Трябва ми кубе с което да репетирам вкъщи, на мястото където свирим има други усилватели. Спрях се на Peavey Vypyr защото свиря главно метъл, пънк и тн. Въпроса ми е дали има смисъл да дам повече пари за Vypyr 30 защото има някои допълнителн ефекти или да си везема Vypyr 15 и да спестя 200 лв, като се има предвид че то има малко по-малко ефекти, но пък кубето ще се ползва на слушалки през повечето време или намалено доста заради съседите. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 (Редактирано) Ако нямаш лично твое комбо, а където свирите ползваш чуждо, бих те посъветвал да инвестираш директно в по-добрия модел, за който имаш възможност.Без значение къде ще го ползваш в момента. Аз бих понесъл Рандъла от обявите вчера, но когато си търсех този модел, собствениците се ослушваха. Редактирано Март 19, 2010 от Slacoth Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 Не се мятай веднага на Vypyr! Виж Line 6 - от това, което чух от семплите на Бейби Томас Лайн 6-а го мачка (имам такъв), може просто така да се е получил записа, но все пак - провери. А при Лайн 6 30-ватовия модел задължително. Според мен същото и за Vypyr, може някой път да ти потрябва да го усилиш. А и най-вече по-голям говорител. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 (Редактирано) ^Трябва да се чуят усилвателите. Иначе по записи, си говорим на теория. По-големият говорител има известно предимство, да. Редактирано Март 19, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Valserp Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 Ако говорим за Vypyr - ако ще го ползваш само много намалено - 15-ката е по-добрия вариант. Цитирай
MrDeath Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 Евтим е прав, че е безмислено да се говри на теория по семпли и други работи. Съгласен съм и с Valserp. Аз обаче няма да ти казвам какво да правиш, а какво аз бих направил. Щом е за вкъщи за мен би било важно да издава звук, нали ще си го слушам само аз, нали е за практис. Явно са модулационни тези кубета, няма да има нужда от ефекти, а и ако бих свирил през повечето време на слушалки бих си взел най-евтиния вариант. Естествено с по-голям говорител е по-добре, но ако ще е за вкъщи просто няма смисъл да се дадат повечето пари. Цитирай
Recommended Posts