Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за Kurzweil


TRIC

Recommended Posts

Здравейте,

Преди време исках помощ за да си избера клавир и получих много добри събети за което съм благодарен.Избрах си аз тритон екстрийм/студио и тръгвам на лов из магазините да намеря такъв и да го пробвам...Отивам в Гема Мюзик и там ми казват с 2 думи закво ти е тоя корг вземи си Kurzweil CP3x.Попринцип знам че тази марка има доста добри звузи особено пиана,а също така и клавиатури.Порових из нета и намерих харектеристики и в крайна сметка пак се разколебах,макар че везните според мен клонят към тритона + Ivory за домашното ползване.

Все пак бих се радвал на мнение от колеги за този Kurzweil :)

 

 

http://emusician.com/specs/Kurzweil_PC3x_Specs.pdf

 

Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че хората донякъде се и отказаха да ти пишат, защото ти питаш първо за една свирка, после казваш, че си намерил друга, след това си се спрял на трета, а те се хабят да ти отговарят междувременно... :headbang: Аз съм го пробвал за малко тоя Курцвайл. Повечето му инструменти са доста добри, но електронните пиана и акустичните са доста архаични, не са се променяли семплите от 10 години сигурно и вече звучат по-зле от всички останали марки. Клавиатурата е на Фатар и това е също една от слабите клавиатури. Иначе като цяло към Курцвайлите има пристрастяване както към Apple Mac компютрите, може би заради отдадеността им към продуктите, изпипването до последен детайл - поне на старите им продукти беше така. И все пак фирмата имаше сериозни трудности, обяви фалит преди време, след това някой я купи, но очевидно не могат да хвърлят пари в нови разработки и ползват старите неща, които имаха. Като цяло - перфектна свирка за живо свирене, но за домашно соло пиано и записи - забрави. Влез на сайта на Курцвайл да чеуш семпли и сам ще се убедиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,сам разбирам защо се отказаха хората да ми обясняват като на малоумен,просто все като питам някои и тои ми дава нов акъл,пък аз като не съм се занимавал до сега със електронни свирки и искам да чуя мнения на хора които се занимават.Търся в нета информация обаче само това не ми помага защото научих спецификациите на сигурно 100 инструмента на изуст и въпреки това много от нещата които са написани там не ми говорят нищо и незнам кое е по-добро.Затова ти казах да я махнеш.Благодаря ти за пореден път и за това мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как сте колеги. Да използвам тази тема да питам нещо за тоя Kurzweil.Смятам си ъпдеитвам моета Ямаха МО6 скоро. Та това което ми е апетитно е Корг М50 и Kurzweil PC3 LE6. Знам че тука има много в час хора със якви синтове.Кои бихте ми препоръчали като качество на звук и удобство за работа.Трябват ми хубави падове,органи,keys и синтове.Също и искам добри апрежиатори. Кързуела тоя модел има аналогов синт вграден които обаче маи го няма в тоя малкия 61 клавишен вариант,които е и доста по евтин ... Някакви съвети ?

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика в класа инструмент между М50 и PC3.

Курца трябва да го мериш с М3 на Корг, а не с М 50.

Относно М50 - пипал съм го в магазина на Икономов - имам "цели" 40 минути практика с него - много добър инструмент за парите си.

Той е заместника на Тритон ЛЕ/ ТР - падовете и органите му "цепят мрака", полифонията му е 80 бита, което е доста над МО6 и над ЛЕ/ТР има 256 меги семпъл РОМ - също много добре, голям тач дисплей - (това дори първите Мотифи го нямат и новия PC3) който е изключително прост, лесен и интуитивен за работа. Пианата му хич не са лоши (много по-добри са от тези на ЛЕ/ТР). Също е много лек за класа си, което е плюс, ако ще го мъкнеш по репетиции и гигове.

За апрежиторите му нищо не мога да ти кажа - аз лично не ги използвам - свиря с ето тези две ръце :) .

 

За Курца PC3, както казах трябва да се мери с М3, но М3 го "мачка" от всякъде според мен.

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mitkosan,мерси за информаивния съвет ! Знам че М3 е резач,но цената му е с 500 евро повече от на модела на Кързуел които гледам и с 800 евро повече от М50 B) . Насочен съм към ценовата класа под тях която е.Мога да си позволя горната но не мисля че трябва да давам толкова пари за това в момента.Наистина тач екрана на М50 е много апетитен и много ме зариби четерите бутона -падове към които можеш да си записваш кордове към всеки и после да ги удряш с падовете.Абе вобще имам чуството че М50 е направен 10г след моя МО6 а са на абсолютно една и съща цена. Как да не искам да ъпгреидна ... Явно нямаш опит с модела на Кързуеил ...Но гледах много видеа и с него в ютуба и да ти кажа саунда му ми идва много осезаемо по плътен,богат и ясен от на Корга ... Макар че и тои е с 200 евро повече от М50.Незнам.Трудна задача.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още един тотално объркан човек като мен :cheers2: И аз се мъча от няколко месеца вече да си избера нещо и тъкмо се спра и те ми набутат нова идея...пък нормално е човек да се стреми да вземе най-доброто за парите си.

И аз изгледах сумати видеота за тоя пс3 и вярно има добри звуци,но има и такива които са направо безобразни като например китари и част от брас звуците...Пианата не са кой знае кво ама се търпят според мен.Най-силни са му синт и оркесрър звуците според мен.

В крайна сметка май трябва да ги пробвам и корг и къртзвайл и някоя ямаха и да си избера по клавиатурата,защото всички имат и добри и лоши страни,а по-нататък един рак оправя проблемите със звуците.

 

П.П. Митко,в гемамюзик ми казаха че могат да ми намерят и студио 2-ра употреба и екстрийм :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно - и за мен синтовете и оркестър инструмвнтите бяха наи силни на Кързуела плюс електронните кеис. Но маи М50 на Корг е доста по удобен и креативен в процеса на работа. Яките синтове при Кърза стават с тоя новия им вграден виртуален синт VA-1.А пък тои за жалост го няма във LE61 версията която аз съм набелязал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчете не се притеснявайте да ползвате услугите на ebay

преди 3 седмици си купих на байт нау yamaha motif xs6 която ми излезе 1200 паунда.

инструмента дойде опакован перфектно,с всички документи и книжки и дори касова бележка.

състоянието му е като на абсолютно нов

мисля че за парите си това е абсолютно бинго

често изпадат такива оферти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също и искам добри апрежиатори.

Във Motif XS (8) има над 6000 вида арпежатори :)

 

Да що се отнася до арпежатори мотиф хс е свирката :o ама нещо не съм очарован от др-те и работи само акустичната китара и сакса ми харесват др не виждам толкова добро в него

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TRIC и аз съм на тва мнение. Ямахата не го докарва много на звук.Доста странни,тънки синтове,меки стрингове,трудно използваеми органи (ах Кързуела кви има ... ), слаби пиана,за падове забрави.Има апрежиатори да - моета МО6 също има 1700 - затова много ценя тая опция и гледам на новия ми синт да има богат избор.

 

От ибеи пазаренето си е ОК .Само гледате ревютата от клиентите на търговеца и ако е от 98% на горе положително - плащаш и не мислиш.

 

Между другото като се спомена за Ектриим си мисля дали и това не е наи добър вариант - един Екстриим втора ръка. Тои е наистина доказана класика.Красива машина. Пфф много варианти пак станаха ...

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша втори пост по темата, защото явно не съм бил разбран.

Смятам, че не е коректно да се сравняват М50 и РС3, защото са различни класове инструменти.

Така само се бъркате в избора (а и без това много се терзаете, не си помагате с такова сравнение)- при директно сравняване винаги Курц РС3 ще бие М50 (80 битова полифония), защото Курца е най-малкото с 128 битова полифония - как няма да не звучи по-добре. То разликата е уховадна.

 

Сравнявайте М3 с РС3, тогава ще видите, че Корга го мачка от всякъде.

Свирил съм на М3 и на М50 в един и същи ден, през 40 минути времеви интервал, правил съм директно сравнение - разликата е огромна. И като клавиатура, и като звук и като възможности.

 

Корг М50 е много добър инструмент, даже бих казал най-доброто нещо за парите си в този ценови клас - "бюджетен инструмент".

 

Ако искате нещо безкомпромисно - изборът също е ясен - М3. (стига да ви е здрав джоба)

 

Относно вашите желания за хубави звуци (оркестри, падове, синтове) ще ви светна, че по дефоулт Студио (Бащата на М3) идва с много хубави звуци (Много по хубави от тези на Ле/ТР да речем) и има възможност за добавяне на специални платки ЕХВ (бордове) които добавят умопотресаващи бленди. Те естествено се купуват отделно и това си е политика на компанията - всяко нещо струва пари.

В Екстрим 70% от тези бленди са добавени фабрично (но не всички, не са глупави от Корг) - това е съществената разлика със Студиото.

 

В първата версия на М3 - беше същата история - идва с хубави звуци, а за още по-хубави се кихаше допълнително. В втората му версия М3 ЕХТЕНДЕР нещо от Корг се отпуснаха и със сотфуерен ъпдейт добавиха по дефоулт новите звуци вътре.

 

Хубавото на М50 е че е напълно препрограмируем и "яде" звуци от батко си М3 - е няма да звучат 1 към 1, като М3, но поне имаш огромна банка от звуково разнообразие. Който си вземе Корг, поради същата причина, няма да остане без солидно количество бленди.

 

На Трик препоръчвам да си вземе едно Екстримче, ако има, ако няма Студио и да си щрака с пръсти. Един борд струва 100 лева - смешна цена за това, което дава. Кеф ти борд пиана, кеф ти падове, кеф ти денс, кеф ти оркестра, кеф ти стари аналогови синтове.... Купуваш само това, което ти трябва, защото те са 9 раздела.

И вече с такъв борд никой не може да ти каже, че пианата на Корг били лоши....

 

Трик - мога да ти дам контакт на човек, който си продава Студиото за 2 000 лева, като подарява 2 или 3 борда по избор към него, ако си заинтересуван - Л-С.

 

На колегата Меделин мога да дам свойте уверения, че М50 е наистина нещо много хубаво и в никой случай няма да си даде парите нахалост за него. Ако не му харесват някой от звуците на М 50, винаги може да експериментира и да зарежда други, докато намери това, което търси.

 

Дано съм бил полезен,

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах възможност да го пробвам точно този kurzweil при Невилян преди месец. Звука му меко казано не ми хареса,нито пиана,нито органи,нито китари,нищо...Единственото нещо което ми допадна ,това беше клавиатурата му. Веднага след като го пробвах посвирих и на един Мотиф 8 , разликата беше огромна.... Единствено тежката hammer клавиатура на ямаха никога не ми е харесвала,но това си е мое мнение.Иначе звука на ямахата беше много по-качествен и плътен,въпреки че е 10 годишен модел,особено на пианата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.