EMEC Публикувано Март 2, 2010 Публикувано Март 2, 2010 Четох за Кортовете и проблемите с някои части и наистина много съм очуден дори се радвам, че си взех Ямаха Пацифика 012 вмвсто корт от същия клас. Аз лично доста я разтривам във всяко едно отношение. Има е вече 1 година и единственото което се забелязва е леко едва забележимо износване на прагчетата но като се има предвид че използвам много бендове(вдигания на струните) мисля, че е нормално. Във Варна една смяна на всичките прагчета с труда излиза 80 лева при положение, че се сложат по-твърди, като тези на фендерите. Иначе нищо друго не ми е мръднало, макар пак ще кажа я разтривам всекидневно по-няколко часа. Повдигам темата, за да си помагаме ние по-сиромасите. Знаем и всеки иска да свири на Фендер 1954, Гибсън Лес Паул, Айбанец Дем и темподобни но като ни са плитки джобовете да не свирим ли? Надали всички големи китаристи са започнали с чисто нови китарки но пък са положили много труд и са изработили перфектна техника. Призовавам ви собственици на Ямаха пишете и споделяите вашите мнения за тази марка китари. Цитирай
sasoh Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) Аз съм с 2 класически (c40 и една доста рядка c200 made in japan), и съм много доволен от тях. И не знам защо пишеш 'ние сиромасите' при положение, че повечето инструменти на yamaha са доста скъпички Редактирано Март 2, 2010 от sasoh Цитирай
biala Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Ще ти дам един съвет... Преди време ми се беше случило да записвам такава китара и Pacifica 012 - и се оказа че звука е супер кофти (да не кажа че беше най-годно звучащата китара която ми е попадала). Според мен това се дължи основно на смотани адаптери. Иначе като изработка беше ОК китара - с удобен гриф... Та като съвет - можеш да и смениш поне единия адаптер (този който ползваш най-често) с някой Фендерски или Сеймор Дънкан за да можеш да ползваш китарата за друго освен за упражнения.. Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) Ето я моята черна красавица - цък. Тяло елша, супер удобен гриф от клен с (доста тъмен) палисандров фретборд (направо като се гледа отдалече прилича на абанос), 24 прага(май джъмбо), Такеучи TRS-101 лицензиран флойд, 2 хъмбъкера и един сингъл(малко са шит, нямат никакви високи честоти и ще ги сменям като заделя достатъчно пари), 1 х волюм, 1 х тон, 5-позиционен суитч. Купих я през ноември миналата година от и-бей. Произведена е на 22.05.1991 г. най-вероятно в завода Kaoshiung, Тайван. За близо 19-те си години си е доста запазена(с изключение на 1-2 леки чуквания на лака отзад, който даже не се олющил). Изключително много съм доволен от нея и смея да твърдя, че не може да се сравнява по никакъв начин с ямахите(или каквито и да били други китари от средния клас), които се произвеждат сега. Явно хората от 80-те и 90-те са знаели как се правят качествени музикални инструменти. Ако ви попадне такова бижу, изобщо не се двуумете ами вземайте - гарантирам, няма да съжалявате. Редактирано Март 2, 2010 от IsoMorPhiC Цитирай
Van Dim Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Yamaha Pacifica PAC 821D (и Yamaha XJR400 ) (тези на снимките не са моите) Много добра Произведена в Тайван, 2xDiMarzio AirNorton и един DiMarzio Blue Velvet адаптери, добър лицензен флойд Колегата rockfire има същата и я продава, ако не се лъжа. http://home-and-garden.webshots.com/photo/...052606771ZDcXLF - За това става въпрос, само че моята е зеленикава.[/code] http://reviews.harmony-central.com/reviews...ifica+821D/10/1 малко ревюта от хармони централата. Като цяло инструментите на Yamaha са доста добри за парите си (моторите също). Нещо по-ниският клас Pacifica не ми харесват особено като изработка и звук, но съм нямал такава за достатъчно време за да имам по-конкретно мнение. Поздрави Цитирай
backinbizzness Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 От 3 години се радвам на изключително качествения, според мен, инструмент YAMAHA RGX 420S (не е drop 6 модела). От тайвайнската фабрика на Ямаха, с два хъмбъкъра, флойд тремоло, тяло - елша, гриф - палисандър (тънък, бърз и мега-удобен!) С оригиналните адаптери си я карам и звучи супер. Става за голям диапазон от стилове, въпреки че я "дават" рокаджийска китара. Предвиждам на бриджа да сложа DiMarzio Breed, но е въпрос на време и пари. Ето и ревюто от хармони: http://reviews.harmony-central.com/reviews...a/RGX-420S/10/1 Снимки по-късно :-) Цитирай
bulby Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) Повдигам темата, за да си помагаме ние по-сиромасите. Знаем и всеки иска да свири на Фендер 1954, Гибсън Лес Паул, Айбанец Дем и темподобни но като ни са плитки джобовете да не свирим ли? Моля, моля... аз моята SA950 не си я давам за никой Гибсън, а за Ибанец дори не искам да коментирам Реколта '92 Преди нея не се бях докосвал до най-високия клас китари на Ямаха, произведени в Япония, но тази наистина е невероятен инструмент. Имал съм и ел. китара и бас на Ямаха, правени в Индонезия, и си бяха супер за парите си. Редактирано Март 2, 2010 от Angermeans Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) ^ на това му викам аз мярка за качество и естетика. Между другото много се кефя на SG / SBG серията и съм хвърлил око на този модел: ( дано един ден това стане моята втора китара ) Редактирано Март 2, 2010 от IsoMorPhiC Цитирай
kolio_k Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 И на мен Yamaha SA2200 ми се явява една от основните китари. Между другото, качеството на високите класове на Yamaha e доста впечатляващо. Макар и да не са евтини, техните инструменти са едно от тези с най добро съотношение цена-качество на пазара Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 От 3 години се радвам на изключително качествения, според мен, инструмент YAMAHA RGX 420S (не е drop 6 модела). Много добра наистина! За сток пикапи без надпис от известна марка много добър звучец вадят! Цитирай
EMEC Отговорено Март 2, 2010 Автор Отговорено Март 2, 2010 Абе вярно, че звукът й т.е на Пацифика 012 е малко по различен но пък и това си има своите предимства - ще звучи по свои си начин. Слушах един концерт на Джеф Бек и Карлос Сантана е двете китари зучат много различно една от друга но пък всяка си има своето очарование. Кажете тогава колко стрва един добър хъмбакер, защото за солиране използвам него и близкия до него ингъл? Цитирай
jiro Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Пичове аз пък свиря с YAMAHA 612S и съм много доволен.Наистина ,смених и праговете ,но пак е много удобна.Все пак е произведена 1987 г. За сега мисля да не я сменям с друга, има заден адаптер ЕМG , а предните са си на YAMAHA . Цитирай
MDFk Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Много добра наистина! За сток пикапи без надпис от известна марка много добър звучец вадят! + Още един. Имам RGX420s 25,5инча скала вече 8ма година почти, много добра китара и по моето скромно мнение. Втората позиция на задния хъм е много благозвучна, утепАла се е за олд скуул рочец. Бтв, в многогодишното чакане на седмака горката претърпя множество пренастройвания, смяна на струни, натягане на пружини, и едва декември месец се върна в почти нормален строй(ре стандарт). Грифа обаче, си е взе същия - прав и удобен, не е мръднал. Вярно, от сакатата ми техника на свирене малко е поожулена на безименен пръст под струните, но не ми пречи, придава винтидж вид. Ето я и нея: Снимката съкс, ама с телефон толкоз. едит: и е подпряна на радиатора само за снимката, иначе не! Цитирай
St_Eek Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Първата ми свястна китара беше Yamaha RG420s (като горната) И аз от 7-8 години я мъча вече, супер е китарката! Сложих й DiMarzio Evolution Bridge и Neck ... въобще не отстъпва на Ibanez-a от към звук Цитирай
lyu_records Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Аз имам YAMAHA EG112 сравнително нисък клас. Та през годините и се случиха доста модификации, единственото което не е барано по китарата е електрониката. Сравнявал съм я с други китари, които са доса по висок клас и електрониката и е чудесна. Наблюденията са ми следните: праговете са много меки и лесно се износват (вече са минавани 2 пъти при това доста успешно, следвъщия път нови), хъмбъкара и е перфектен сравнение с други инструменти има доста отчетливи високи честоти и за твърда музика звучи брутално. Та това ми един от любимите инструменти които притежавам. Цитирай
Recommended Posts