Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Kak да започна,мхм.Китара-ефекти-процесори-комбота-глави-кабинети и накрая централно.Но да минем към темата,всъщност имам сериозен проблем

,затова отварям тема за мечтаният риг.Отначало започнах с камионче и някаква Вермона 600Х с кабинет 15"+4 елипсовидни говорителчета.

Въпреки годините си,имаше добър саунд.Скоро влизах в сайта им и незнам немски ,мисля че не ги произвеждат тези стари модели.

Но в последствие разбрах освен мойте Скуайър булет страт Дод гръндж и Вермона 600Х ,че мога да се насладя не чак до 100%-вият симулатор

на озвучителите Vox AC30,Fender twin reverb Fender delux 53,Mesa Mark3,Marshal head JCM800 и други подобни чрез ZOOM G2.1u.

Незнам какви са ви мненията,но гласчето му докарва симулацията на тези горепосочени гиганти.

Е и това ми писна ,човек иска и повече и все повече.Тъкмо се бях отчаял когато......О БОЖЕ!!! отвори ми очите.

..........ORANGE!!! Тези оранжеви кутий наистина подлудяват:комбота ,глави,кабинети, в нищо друго не се бях влюбвал така(даже в мацката където

ходя с нея в момента.но няма страшно,тя не знае за този форум)

Та сега съм хвърлил око?НЕ!ОЧИ!Имам идеи за "риг"-ове Orange crush Pix CR35LDX combo имат даже официален дистрибутор ,можете

да видите тук http://www.orangeamps.com/dealers.asp?Area...mp;Code=Country .За китара сега съм се спрял на Гибсън мелоди мейкър(най-ефтините)

проверих в официалният им сайт ,че също имат официален дистрибутор тук http://www.audiolux.info/?&show=item&usbid=17490

За ефектите още не съм решил.Има толкова много фирми Boss Dod Ibanez DigiTech Behringer Line6 и мн. други.

Запознах се с BlackHeart.Допадна ми звученето им като качество.Имат и малки лампови глави Little gianт,които не са скъпи.

Кабинетите като модел на външна изработка са привлекателни а и саунда на говорителите им и като преработка от самата кутия,ми допадна(ех,пак

се влюбих).

Изкочиха ми и още такива любовници като Peavy Vox Marshal Fender ;) да се побърка човек.

Бях решил за китара нещо нестандартно като пример ще ви дам Manson Guitars.Какво толкова,инсталирам един Korg kaoss KP в корпуса

на киртарата свързва се с фантомно захранване и толкова.Гледах един пич как го постига,но не ,ИМА И ДРУГИ КИТАРИ.Лес пол са едни

от любимите ми модели на Гибсън-ите също и SG-тата,но много пари ми се виждат,та гледам към Epiphon-ите повече.

Има и други де ,тези Peavy не знаех че правели китари.Какво ви е мнението за тях?Ще ви попитам и за мнението ви

за Fender(може и някой повече про модел на скуайър,биват ли)Esp,Jackson,Ibanez и др.Разбрах за PRS ,че били много добри както още една фирма

Schecter ,виждал съм китариста от Papa Roach да свири с такава и звукът и ,ме съблазнява.Теле-тата също ме подлудяват БОЖЕ

ИСКАМ ВСИЧКО.Уви както казва един приятел "не стаа".Какво означава LTD .Срещам го не само при ESP ,но и при други фирми на китари.

Е ,по същество:

1.Капитал-1200лв.

2.Стил в музиката-рок малко по-твърдо,но също и по-леко,малко по-широк диапазон в стил рок.

3.Възможност за концерт и репетиция.

Въпроси:

1.Какво бихте направили с такава наличност на капитал ВИЕ?

2.Какво бихте ми препоръчали на МЕН с мойте гореспоменати вкусове?

Отговорено
Тъп съм или не:не разбрах нищо,освен че обичаш оражеви кабинети...

Не си.Обожавам Orange ,имат готин саунд и струват доста.........май ми помагаш малко

с този въпрос :greenangel:;)

Отговорено (Редактирано)

LTD e по-нисъл клас ESP, или нещо такова...

Та.. ако ми се харчат такива пари(че и малко отгоре), бих си взел(най-вероятно втора ръка) един хубав усилвател.

Друг вариант е китара, която да си струва.

Качествените китари, оттам им започват цените.

На хубавите ампове също...

Днес сравнявахме едни усилватели. Можеш да прегледаш темата:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75985

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Човече имаш проблем :(

Добре изля си душата.

Евтим май ти даде правилната насока.

1200 лв са добра сума за китара или амп.

ИЗБЕРИ ЕДНО ОТ ДВЕТЕ.

Понякога човек не може да има и русата и чернокосата едновремено.

Но все пак вземи една, вместо две плешиви, иф ю ноу уот ай мийн.

Отговорено

Мхм....Наистина имате право с Ефтим,но сега вече това си остава мой проблем китара или амп

за начало и така.Още не бързам с решение,мисля да събера още малко и да купя Gibson SG or LP

за около 1400 ,имат страхотен саунд ,режещ.После някаква глава за начало,и по натам кабинет.

Между другото гледах онлайн във visiarts.com Гибсън-и но май ми се струват по-скъпи и мисля да

взема 1-2 дни отпуска и обиколя по София на лов за нещо "диво". :(

Отговорено

Хай,

някой тук продаваше новия GuitarRig плюс RigControl педала. По близо до Orange-звук под 1000 лева няма да стигнеш.

Crush серията освен с цвета няма много с какво да те зарадва. Както и не можеш да сравниш Marshall MG15 с Plexi Fullstack.

Зависимо от обстановката в която свириш, може да те интересува малкия террор. За репетиционната върши идеална работа, както и за малки клубчета: Orange Tiny Terror. Има си всички качества, може от леко до брутално, но ще ти трябва и колона.

Ако по скоро гледаш към китарите и искаш да е голямото Г, хвърли око на рокендрол-институцията LP Junior, има сега серия и за по малкия бюджет. LPJunior

Както посочиха колегите, имаш добър бюджет да вземеш доста приличен инструмен или амп, но май не и за двете.

Поздрави,

Алекс

Отговорено (Редактирано)

Тц тц тц тц.......как съм изпуснал,във форума преди не много време един пич продаваше тийни терор-втора ръка за около 700,но ги знам ,те имат и dual teror както и combo teror (нещо такова май ,ако не ме лъже паметта).Е,май си познал моето решение за джуниър-серия ел пи-то на Г.И аз отдавна му се

точех,въпреки че и ес джи-то ,чери ме съблазняваше.

Ще черпя скоро(с една оферта в "продавам") :)

Поздрави! :)

Редактирано от Stoil simeonov
Отговорено

Уффф

Абе практиката показва, че който се чуди ква китара или кубе да си вземе, значи не е дорасъл да ползва пълноценно апаратурата - каквото и да си вземе. Съвета е свири докато ти стане ясно....

Ако се кефиш на шопинг - ходи и купувай ! Няма смисъл от такива въпроси

Отговорено

^с тва горното не съм съгласен.А и защо човек трябва да е "дорасъл" за да си купи по-добра апаратура.Стига да има възможност защо не?