Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабели, Процесори, Програми...


JustHATEme

Recommended Posts

МНОГО кофти ситуация се получи днес си скъсах " разтегнах прекъснах " кабела . Та това за което ще ви питам може-би е смешно и прекалено елементарно особено за по-напредналите но все пак.... Кабела от китарата към кубето е 6.3"моно към 6.3" моно jack или пак съм в грешка.Мога ли да си поръчам от специализиран магазин изработката на такъв .Има ли значение каква е дължнината ( с риск да прозвучи неправилно) и това отразява ли се на звука ,чел съм някъде че и това влияе върху звука ... а ми е кофти без кубе .... :music336: Идеата ми е да не давам в Технополис 25 кинта за кабел Фендер (не защото е Фендер или защото имам нещо против Фендерите намирам ги за много яки просто нямам в наличност 25 кинта за кабел и гледам да мина тънко ... събирам за процесор .... и накрая като видя колко $ имам ще си избера .Ще използвам темата и за :offtopic-001: . Бихте ли ми препоръчали и процесор приличен за posthardcore/screamo/emo да има готин Дисторшън(и някои др ефектче ест ) в рамките на 100/130 кинта (може и повечко все пак съм го предвидил за лятото ... тъкмо да понатрупам още опит ) :pray::cheers2: Абе хора трябва ми и програмка от сорта на "Power Tabs" или поне така си мисля,че се казваше като "add-на" песен в тази програмка да ми изкарва таблатури и нотите от самата песен която съм "добавил" в програмата ?! И ще ми трябват ли още програми от сорта на Midi конвертори и тн ... за да мога да добавям самата песен?!

Моля кажете и от къде да ги изтегля?! :topicsux::offtopic-001: С риск да стана буртално банален се извинявам на всички прочели стотици подобно теми.И благодаря на всички помогнали предварително ! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, съжалявам, ама писането ти е шокиращо неграмотно! Лично аз не можах да изчета и половината от текста! Не знам как някой ще ти помогне, когато почти няма вярно написано изречение... Буквално не се чете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно кабела - има и по-евтини решения по магазините. Другия вариант е да си вземеш кабел на метър и 2 жака и да си ги запоиш сам.

И да, кабелите и дължините имат значение. Основното правило е - ако кабела е тънък и лесно се гъне в ръцете ти - най-вероятно няма да ти хареса. А относно дължината - докато си свириш само вкъщи - вземи си един 3 метров и не го мисли.

 

Програма в която като сложиш песните, да ти ги транскрибира на табулатури - те такова животно няма. Power Tab, както и Guitar Pro са програми, които показват MIDI файлове във вид на табулатури. Но тези MIDI файлове са написани от други хора-фенове, които най-често само си мислят, че са научили песните правилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти защото поялника се развали преди 2 дни и сега съм с подобие на електрожен ..... :) (темата е написана за минути заради това са и грешките ... следващата ми тема ще е без тях обещавам!) :(

Редактирано от JustHATEme
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене да си направя кабел ми излиза към 1 лев, тъй като кабела си го имам, само дет трябва да си зема жаковете.

Иначе е хубаво да си земеш екраниран кабел или ако ти се намира някой по-дебел. Можеш същот така да си земеш примерно 2 кабелчета тънки (многожилни) и едното да вържеш за масата, другото за канала и после с нещо като изолирбанд да ги посъбереш. Иначе във почти всеки магазин за електроника, могат да ти направят кабела. (но ще ти излезе предполагам по-скъпо). Иначе до колкото знам за предпочитане са тия, дето жаковете не могат да се вадят (т.е със залята изолация)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия жакове дето са по стотинки са жив ташак. Направих си кабели с такива и съжалих още първия месец. Връхчетата им се откачат и остават в женската част на жака и след тва да видиш ти шоу...3 пъти ми е ставало така и ги подменям с Proel вече.

 

А тва "тънките кабелчета" няма да коментирам каква е цигания :hysterical: Защо е нужно като гумирани екранирани кабели дори с копринена оплетка са по-малко от едно кафе на метър?

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един лаф: "с пръдня боя не става"

 

Във форума има тема как да си направиш кабел, мнения за кабел и семпли с различни кабели. Сигурен съм, че има и други теми за кабелите. 25 лева е добра цена за кабел, когато гониш нещо средно като цена-качество. Това е моето мнение на човек ползвал кабели от доста време.

 

за миди програмите: По-лесно ще ти е да се научиш да вадиш песните по слух, отколкото да дрънкаш по миди. Това отнема време, но развива други неща, които ще са ти полезни за напред.

 

 

Според мен приличен звук от процесор за 100 лева няма. Не съм запознат какви процесори има, но мисля, че най-евтините са на зуум. Виж тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програма в която като сложиш песните, да ти ги транскрибира на табулатури - те такова животно няма.

 

има, има :punk_guitar:

имах нещо подобно преди 5-6 години, но не помня

сигурен съм, че в нета ще се намери нещо

нали с подобни се вадят табулатурите на повечето певци и затова в много от случаите пръстовките не са верни

имам спомени, че трябваше да се качи wave файл в софтуеъра и за по-добри резултати примерно китарата да е сама

... друг е въпросът, че навярно има и някакъв по-специален хардуеър при про вариантите

Редактирано от solo5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми супер. Очакваме да я пуснеш тук и да тестваме какво и как го прави. :punk_guitar:

 

Кабел се прави ето ТАКА. И не с телефонна жица и жакове за 42 ст. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди сек. направих "ЖИЦАТА" и стана супер .... соред мен купих си 3 метра кабел ДЕБЕЛ! И мога да кажа че вади дори по-чист звук ... от този който беше в комплекта :girl_cray2::cheers2: ДОСТА НЕЩА НАУЧИХ В ТОЗИ ФОРУМ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! КАБЕЛ 3 МЕТРА - 3.60ЛВ (1.20 м.) жакове-1.60 лв някфи метални дето изглеждат яко . С желание и никакво познание по ел.техника и всякакъв род жици и поялници... се справих с кабела ... ЩОМ АЗ ГО НАПРАВИХ ВСЕКИ КОЙТО ИМА ПРОБЛЕМ С КАБЕЛА ... ДА СЕ ПОРБВА И МОЖЕ ДА СПЕСТИ 20-ТИНА ЛЕВА ! :):greenangel: :greenangel: :greenangel: Темата остава 2v1 ;] Довечера ще постна снимки !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.