Jump to content
Българският форум за музиканти

Ангажимен към младите колеги


Recommended Posts

Здравеите колеги китаристи и най- вече тези от нас,които поради една или друга причина са стъпили удобно на краката си ,и са в състояние да направят щастлив някой от многото талантливи млади наши колеги да откликнат на идеята ми, а тя е:да подаряваме китарни пакети от поносим ценови и качествен диапазон на млади китаристи от форума,които да покажат мотивация,разтеж и на прослушване организирано от форума.

Прави впечатление,че има колеги ,които се намират по голямата чужбина,и мисля ,че това няма да ги доведе до финансова руина :greenball: Мисля,че китара+кубе с вградени ефекти и симулатори на прилични цени са реално и достъпно решение за реализацията на идеята.

Идеи и сладка приказка след ЛС ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това май вече го направихме поне 3 пъти.

Но няма лошо и пак да стане, де. Просто не е изпаднал инструмент...

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-точно, около 12 пъти е правено. Който има нещо предвид, винаги може да направи конкретна тема.

Имаше предложения. Тези неща трявба да се правят спонтанно и без предизвестие. В противен случай, във форума ще се навъдят много чакалеещи регистрации, само заради спечелването на китарен пакет. Това е силно нежелателно. По добре е такива теми да се появяват от време на време спонтанно.

Иначе някои хора ще обърнат благотворителността на облагодетелстване.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един пакет на Скуайър е 500 лв. Сто души по 5 лв или 50 по 10. Наистина обаче може да е нещо на 2-3 месеца и да се пращат парите на надежден човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, пак ви казвам. Подаръците са нещо спонтанно и нерегламентирано.

Иначе спират да бъдат подаръци. Нали не искате някъде да виси тема "Подаръци за начинаещи китаристи", и всеки начинаещ китарист да прави

по 5 свои ника от различни компютри, от които да пише мнения, само и само за да се увеличи шансът да му подарят китарен пакет.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пичове, не съм и мислил да събирам пари от когото и да било. Става въпрос, да се правят дарения от хора с възможности,на хора с талант и без възможности.Никакви 5лева от 10 човека ,или какъвто и да е подобен припев.Мислете по скоро за това, как да се неутрализират хитерците. Ако се обяви на пример, че на 59 юни 2682 година в читалище Ахмед Доган ще се проведе прослушване на кандидати за три пакета ,дарени от заможни колеги ,безвъзмездно за каузата,тогава не виждам какви хитрини могат да прокарат кандидатчетата. Мисълта ми е ,да се помага мъдро ,с надеждата и ясното съзнание ,че градим нещо по-хубаво от чалгата на гологлавите и самозабравили се водещи.

Фукнята е ОК за гъдел на суетата ,но какво го топли един талантлив тййн от това,че имам 9 китари,3 ампа,2процесора,студио,музикални станции,програми.......

Казано е ,ако имаш 2 ризи ,дай едната на ближния си. Не е ли красиво и достатъчно :icon_shithappens:

Редактирано от Gero
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, това е страхотна инициатива наистина, но както написа по-горе колегата Евтим - по-скоро неосъществима. Аз бих предложил друго като идея, ужасно далеч съм от идеята аз да мога да я осъществя...

 

Става въпрос за някой и друг безплатен урок от по-напреднал китарист. Човек, който сам се е предложил, и при когото ти печелиш (или някой друг - на случаен принцип) възможността да отидеш и да му загубиш два часа от живота, да му покажеш какво можеш да свириш, той да те набие през пръстите, да ти покаже колко ти е гадна постановката и как и къде трябва да си държиш пръстите (примерно). Всичко се записва, аз бих могъл да го монтирам, и да си направим тема "уроци за начинаещи".

 

Лично за мен основната пречка в свиренето не е това, че нямам електрическа китара или електрически бас :icon_shithappens: И смятам, че човек би могъл да схване основата (не мисля, че съм успял още) и на акустичен инструмент от много по-нисък клас от цитираните 500 лв китара + кубе...

 

Отново повтарям, не бих искал да обидя никого, просто предложения вариант ми се вижда малко по-реалистичен от това да градим нещо на принципа "пирамида". Ако има съгласни да участват като учители, нека ми пишат ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това също е една мн добра,но неосъществима идея,защото аз съм просто един талантлив тийн(хаха скромност)и едва ли наще ще ми дадат да отида на урок при опитен чичко с китара.Мисля,че ще е същото и със другите пъпчиви и не толкова пуберчета,дори и да има гаранция от просто някакъв си форум(според мисленето на едни здраво мислещи родители) :rolleyes:

 

Аре,със здраве :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ни ли интересува възрастовата категория, надраснала "Тате, искам китарата, която нямам!" и вече достигнала "Искам да свиря на китарата, която имам!" Абе с две думи - мъка... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко с времето си.

Който иска намира начин.

Който не му стиска - намира оправдание.

 

п.с. аз съм почнал на кремона 8 употреба, прагчетата и повече приличаха на нарисувани - толкова бяха изядени.

Дистър ми беше гадна самоделка в кутия от ключ за бойлер, а усилвател руски магнетофон с един изгорял канал.

 

И знаете ли какво - никога не съм тропкал сърдито с крачета, пък и група съм имал и албум съм издал и на китарист станах.Преките ми наблюдения са, че днешната младеж е изключително неблагодарна.

 

Бих направил такъв подарък, но на човек преживял вече акнето.

 

Пак ще кажа:

 

Всичко с времето си.

Който иска намира начин.

Който не му стиска - намира оправдание.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преките ми наблюдения са, че днешната младеж е изключително неблагодарна.

 

Точно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.