marin_zhelezov Отговорено Февруари 17, 2009 Отговорено Февруари 17, 2009 Чувал съм фус от тази серия. Беше доста приличен за цената си. Върши идеална работа за репетиции. Цитирай
boreto Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 Според мен трайно ще увредят слуха ти Те не са лоши - те са направо ужасни. Има серии на Стаг, които са в пъти по-добри. Цитирай
iffo1024 Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 Хора, някой би ли ми казал горе-долу сносно ли звучат нещата на paiste 101 brass и колко струват в БГ.По принцип съм начинаещ и не ми трябва кой знае какъв звук, тоест търся си нещо на ниска цена, за да ми върши работа на репетиции.Предварително благодаря Наскоро си взех първия комплект чинели - Paiste 101 (14" хетс, 16" краш, 20" райд). Определно звучаха по-добре от Стагговете които чух. Като цяло краша звучи прилично, хетовете не са лоши, но райда е ужасен (освен ако не търсиш точно такова звучене - с много разсиапан състейн, богат на различни високи - също като райдовете на Стагг които пробвах!). Също пробвах райда на 202 и той звучеше много по-балансирано, с приятен състейн и по-ясен пинг. Можеш да ги сравниш на сайта на Пейст - от това което съм чувал, записите там отговарят на реалния звук. В крайна сметка се оказа че цените на чинелите по единично са същите като в комплекта, така че ако си на ограничен бюджет и не можеш да чакаш (като мен), можеш да пробваш с хетс и краш от 101 и райд 202. Цените можеш да видиш на сайта на Динакорд, но доколкото помня комплекта 101 е към 230лв, а 202 към 370лв. Ако направиш горната комбинация трябва да ти излезе към 300лв всичко. Ако обаче можеш да отделиш малко повече пари си струва да пробваш и други марки и серии (особено за райда!), май гледах на Истанбул има аналогични комплекти, само че ръчно ковани, за 500-600лв. В краен случай дори, ако вземеш райд 101 винаги можеш да му лепнеш няколко парченца гел - да убиеш част от "шарения" състейн и да получиш по-ясно изразен пинг. Успех! Цитирай
aviper Отговорено Февруари 18, 2009 Отговорено Февруари 18, 2009 Ако обаче можеш да отделиш малко повече пари си струва да пробваш и други марки и серии (особено за райда!), май гледах на Истанбул има аналогични комплекти, само че ръчно ковани, за 500-600лв. 615 лв. Истанбул Мехмет Султан (Имат малко вдигане на цените). Като се разходих до Динакорд, нямаха 101 и pst3, само pst5. Но казаха, че всеки момент чакат 101 комплекти, тъй че може и вече да са на линия. Цитирай
boreto Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Малко за допира ми със Zildjian K и Zildjian K custom. Като за начало, не е случайно, че толкова много елитни и известни барабанисти ги харесват. Изключително деликатни и музикални чинели с ясно изразен характер на всеки различен чинел. Има едно определение за звука им, което според мен е най-подходящо - звучат "красиво". Определението е доста общо, но при ръчното коване особено отчетливо се забелязва тенденцията един и същи модел и размер да звучат коренно различно. Силата на звука е може би идея по тих от А къстъм, да не говорим за другите дебели баници на марката. За момента съм имал досег само с няколко представителя на серията - по-специално 17 K custom Dark crash, 15 K custom Fast crash, 17 K dark crash, 14 K custom crash, 11 К custom splash, 20 K custom ride и още няколко, ама стана много дълга редичката. Сега се присещам за райда - адски дебел и тежък, много пробивен, но леко неконтролируем (спроед мен) с адски много обертонове и зверска камбана. Чинелите си заслужават всяка стотинка, но по-силовите барабанисти често споделят, че имат проблем със здравината и нерядко се получават пукнатини. Мои фаворити си остават дарк крашовете, които според мен са емблематични за серията и на запис звучат невероятно. Поздрави от мен Цитирай
just_drummer Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Аз съм луд фен на Meinl. Само такива чинели търся и ползвам. Отчасти,защото любимия ми барабанист е Chris Adler(Lamb Of God), НО и защото ми харесва звука им. Притежавам Meinl MCS 14' fuss, 20' ride, 16' 18' crash, 10' splash , 16' china. Знам нисък клас чинели обаче много си ги пазя и харесвам. От около 3 години ги имам вече, НЯМАМ никакви забележки. Цитирай
NeonGod Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 just_drummer бравооо братле и аз съм с Meinl Amun. перфектен звук аз съм хипер доволен от 4 години само с Meinl свиря и не мога да кажа нищо лошо за тези чинелки! Цитирай
vasko_thedrummer Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 аз мисля да си купувам райд 4инел planet Zildjian. Намерих един в dynacord за 105 лв. 6те потърся по - евтин. Цитирай
just_drummer Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 (Редактирано) just_drummer бравооо братле и аз съм с Meinl Amun. перфектен звук аз съм хипер доволен от 4 години само с Meinl свиря и не мога да кажа нищо лошо за тези чинелки! Дам. И аз съм фварлил око на една чайна Amun series ама ще видя кога ще е , защото сега за друго събирам кинти . Иначе съм забелязъл, че не много хора ги употребяват и не са много разпространени в България. Може и да греша, НО това е личното ми наблюдение Редактирано Юни 5, 2009 от just_drummer Цитирай
TheWildstyler Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 Наистина Meinl са доста добри. Аз също ги използвам. Както и при колегата, мои любими барабанисти - Romain Goulon, Derek Roddy, Daray Brzozowski използват чинели с тази марка. Мисля, че това кара човек да се насочи към определена марка - фенщината! Иначе смятам, че по-голямо значение за това как звучат едни чинели, има серията, а не толкова марката. Цитирай
NeonGod Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 (Редактирано) аз не визирам барабанисти! просто тва са за мен чинелите! не че другите не са добри! преди свирих с Zildjian и другите марки като Sabian,Paiste но техния звук неми пасва. и за това вече 4 години се доверявам на Meinl и мисля и за напред да се доверявам! разбирасе ако има пари за най-високия им клас с густо ще го взема! Редактирано Юни 5, 2009 от NeonGod Цитирай
just_drummer Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 И на мен звука много ми харесва. Преди се бях носочил към Пейст ама не ми допадна. Иначе не може да не се отбележи и фенщината при мен Цитирай
NeonGod Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 при мен фенщината е игнор . Meinl махат тикви лично за мен невероятни са само това мога да кажа Цитирай
alexander anev Отговорено Юни 17, 2009 Отговорено Юни 17, 2009 (Редактирано) такам...да ви питам около 250евро(500лв) какъв комплект чинели да си взема:Hi-Hat,Crash,Ride,по възможност и още един краш,но може и само 1 да е...въпроса ми е за марка,модел и от къде да си го взема - бг или германия(не онлайн,ще ходя скоро) а и според Вас,по-добре ли да е готов сет или по-добре да си направя(комбинирам) сам...дайте идеи,най-вече за готови сетове (бтв-фен съм на зилджан) Редактирано Юни 17, 2009 от alexander anev Цитирай
Recommended Posts