Jump to content
Българският форум за музиканти

iffo1024

Members
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от iffo1024

  1. Виж из ибей - има разни безименни дето излизат максимум по 30лв с доставката... а ако вземеш 2-3 неща от същия търговец, ще спестиш малко от доставката.
  2. LizZz, От половин година имам такъв сет - първи сет ми е и съм съвсем начинаещ. Много съм доволен и от изработката, и от звука, и от цената!! Изобщо не съжалявам че го предпочетох пред разбитите Аматита от обявите (при това на сходна цена).
  3. Смъкни си рипнатите тракове от Rock Band и Guitar Hero 4 - разделени са на китара, бас, барабани и вокал. Не знам дали има точно тези песни - мисля че видях оригнала на "I love..." и няколко неща на RHCP.
  4. Доста са тихи, с кратък състейн и райда не е много подходящ, като звук. Имам такива и звука им направо се губи сред другите. Ако можеш да си позволиш 201 или PST5, вземи такива - ще ги ползваш по-дълго, по-шумни са и звука е по-приятен. Ако не - грабвай някакви Стагове от по-дебелите (за да не се натрошат бързо) - DH, BM, Myra все ще ти свършат работа, докато събереш за нещо по-читаво, пък и ще имаш много по-богат избор от модели и размери. И в двата случая, говоря за чинели които ще ти се иска да смениш след година, или дори след месеци! Иначе, виж на сайта на Камертон (или направо в магазина, ако си в София) - има комплекти Истанбул по 600лв. И между другото - гледай да си оправиш правописа!
  5. Съгласен съм с Baby Thomas - аз също взех евтин Мапекс преди половин година и изобщо не съжалявам!! Стагг изобщо не е опция - барабаните им са меко казано детски, а евтиния им хардуер е пълен боклук (горните серии хардуер стават - на нивото на средни Мапекс са, но и на сходна цена)
  6. Simon, Всъщност отгоре ползвам филц, а отдолу гумено 'топче' - така чинела има много по-малък допир с подложката и съответно се движи много по-свободно. Щом обичаш свободни крашове, задължително пробвай така - отдолу топче, отгоре мек филц, без да затягаш много.
  7. Мисля че трудно може да става въпрос за сравнение на педали по $200 и такива за $800 Иначе аз харесвам гумените топчета, вместо филц, за някои от чинелите - с тях състейна е осезаемо по-дълъг. Недостатъка им е, че след удар чинела доста се люлее
  8. Чак пък нищо ... става ама е по-трудно! Времето винаги можеш да си го следиш с метроном. Проблема, ако не ходиш при учител, е че трудно се ориентираш в поредността и продължителността на ралзичните упражнения в началото - дали си готов да продължиш с нещо ново, или да упражняваш още същото и т.н. Иначе видео-уроците, книгите и ДВД-тата на известните барабанисти са незаменими, защото чрез тях не само виждаш още един различен поглед над нещата, но и си сигурен че той е правилен и добре обоснован. Моето уважение към всички стари музиканти, но съм убеден че част от тях далеч не са в крак с времето и тенденциите, и си обясняват само това което знаят от едно време (не че това задължително е лошо - много от големите барабанисти се позовават точно на техники от преди деситилетия). Мисълта ми е че трябва да се търсят колкото се може повече источници на информация.
  9. Правилно си видял - техниката на Мьолер е (поне една нейна разновидност) - удряш хета нормално, със свободна хватка и докато си вдигаш ръката за следващия замах оставяш палката да падне леко върху чинела. Препоръчвам ти да гледаш ДВД-то на Джоджо Майер (може би любимия ми дръмър) - Secret Weapons of the Modern Drummer. Там е едно от най-добрите обяснения на техниката на Мьолер и различните и приложения.
  10. По въпроса с педалите - имам единичен педал Мапекс от най-ниската серия (идва в комплект с Q серия барабани, а може би и с QR и VX). Като цяло съм доволен - с подходяща настройка става лек или твърд, според необходимостта. ОБАЧЕ сглобката е малко хлабава и просто виждам, ако се свири по-тежко, как може да се разпадне цялото нещо Единствения проблем който съм имал (повечето време свиря умерено, а тогава беше на 2 месеца педала) беше веднъж, както свиря, педала просто 'падна' ...оказа се че е изпаднала скобичката която държи последната връзка на веригата. След половин час търсене по килима я намерих и я пристегнах с клещи. Тя за разлика от другите е направена така че да може да се маха и съответно да се стяга. От тогава не е мръднало нищо, но ще имам едно на ум. Иначе съм свирил на висока серия кардан Мапекс - като усещане за крака нямаше кой знае каква разлика, но от всякъде личи че е в пъти по-здрав и стабилен.
  11. Тази вечер изтрих логотата от две стаггчета с лакочистител и памук - паднаха моментално и нямаше проблеми с брилянтното покритие. Не знам защо си мислех че лакочистителя е по-силен... Махнах ги преди всичко защото боята оставаше по палките - щампите бяха доста дебели и съответно се ронеха при по-силен удар. Пък и сега изглеждат доста по-добре, без разкривените щампи - много съм доволен! Благодаря за идеите!
  12. А с този лакочистител, освен надписа, не падна ли и покритието? Много радикално ми звучи!
  13. А, за чинелите с лъскаво покритие, няма ли начин за махане на логото, без да остане "мазно петно"? Също да питам (въпроса е донякъде свързан с темата) - имам едно чинелче с лъскаво покритие и комплект мазни отпечатъци от пръсти в по-тъмен 'меден' цвят - търках го доста с памучен плат, пробвах и с леко влажен парцал - не помръдват! Не знам с какво са го клепали ама под определен ъгъл изглежда просто отвратно!
  14. Освен да е тъмен, искам и да е сух - примерно да е подходящ и за втори райд - В тази връзка, стори ми се интересно как на сайта на Истнабул Мехмет всички сухи крашове са описани като "краш/райд" (просто в сериите липсваха "обикновени" крашове) Все пак, ако решиш да го продаваш, драсни едно ЛС. Мерси!
  15. Задължително! Ще ми е много приятно да се видим на живо.
  16. За Истанбула от обявата - той човека го продава за 20лв под цената в магазина Иначе не ми изглежда сух, а сякаш към такъв звук искам да се насоча... Днес се порових доста из сайта на Истанбул Мехмет да прегледам различните им серии и долу горе имам идея какво искам (поне по описание) обаче ще трябва да се чуят на живо, за да избера. Но това ще почака, че сега се почват едни рожденни дни, едни сватби и др. такива разходи, и ще трябва да внимавам със семейния бюджет Мерси за съветите! Като цяло може да се каже че ме разубедихте донякъде за Стагговете (е, все още смятам че китайците и сплашовете им са добри). При първа възможност ще се разходя до София да прослушам Истанбулите и да приютя няколко!!
  17. Размерите няма нужда да съвпадат с реалните - все пак и 16" пад да ти направи, идеята е да го удряш само по средата, а отскока ще е все същия Моя практис пад е с диаметър 20см и това е напълно достатъчно ако няма външен обръч (пр. като на истински барабан) ... ако ще ти ги прави с обръчи, по-добре да са малко по големички - 25-30см (съответно съобразени с точния диаметър на обръчите които ще купуваш). Всъщност има смисъл от обръч само на пада, който ще ти служи за соло барабнче, и то ако искаш да упражняваш рим-шотове.
  18. Ако бях решил окончателно да вземам Стагг, щях да съм взел досега - нямаше да питам никого за удобрение Двата дето взех миналата седмица бяха малко спонтанна покупка, след като се оказа че не могат да ми доставят Пейстовете които исках. Не твърдя че ВМ са толкова добри - аз и не разбирам достатъчно, че да давам подобни оценки - уча се да свиря едва от няколко месеца. Просто много ми харесва идеята за 2-3 супер-сухи чинела в комплекта, а двата ВМ-а които рпобвах бяха точно такива. За другите стаггове - ами Myra и Furia (които бяха на цената на BM) не ми харесаха особено, за SH да не говорим! Така или иначе няма да купувам стагг без да го пробвам, но и разходка до София за един чинел реално са 50лв отгоре на цената му... може би ще изчакам малко и ще се разходя за повечко на брой, ако тук не докарат нещо интересно Оценявам мненията на всички и благодаря за съветите!
  19. Ее, много негативно Да ти кажа, на фона на Пеист 101 и другите Стаггове които пробвах, ВМ-а е доста приличен! Какви са впечатленията ти за здравината му - дълго ли го ползва, и образуваха ли се някакви пунатини?
  20. Той Аведиса не ми ходи и на евтините Пейстове, ама няма как. По-нататък може би ще окомплектовам нещо по-прилично! Засега обаче много ми допада звука на двата BM-а които чух... Както и да е, не е спешно - имам на какво да свиря!! Ако не докарат други ВМ тук, следващия месец ще се разходя до София да разгледам Истанбулите в Камертон. Предполагам и те имат драй серия.
  21. Наскоро си взех грозен 14" краш от тази серия - удивително силен и хубав звук (а си мислех че на Стагг само сплашовете и китайците стават!!) Сега се изкушавам да купя и 18" краш, който да ползвам и като супер-сух райд. Проблема е че в магазина на Динакорд тук нямат такъв в наличност (имаха само 14" и 16" ако не греша) и съответно не мога да пробвам 18" модел (да не говорим за избор на качествен екземпляр!). Интересува ме, дали някой има такъв, или други чинели от тази серия, да сподели как са като здравина; също 18"-ката може ли да се ползва за краш-райд? Иначе този който взех изглежда много здрав и е доста тежък за размера си... Ето го грозника който търся:
  22. Вярно, също мога да гледам Дискавъри вместо да ходя на планина, мога да играя Forza и Gran Turismo вместо да карам кола, и т.н.... По-нататък ще пиша какво е станало в крайна сметка, и какъв е ефекта.
  23. Каталината, доколкото знам е нисък/стартов клас, докато Про-М е среден клас, с всички произтичащи от това преимущества Виж коментарите в темата за Мапекс.
  24. Също, може да уточниш на кое искаш да наблегнеш - на количеството, или на качеството - в смисъл повече барабани, повече чинели, или по-малко на брой но от по-висок клас? Както каза Вихро, виж Про-М - доста са изгодни - около 1500-1600лв за стандартен комплект от 5-6 части, среден клас на добра марка. Още 600лв за комплект чинели Истанбул (хетс, краш и райд) или нисък клас на някоя от по-големите фирми (Paiste, Meinl, Zildjian, Sabian) и 300 до 400лв примерно за среден клас кардан на Мапекс. До 3000лв ти остава още малко - за 2 стойки и 1-2 чинелчета отгоре. Това е варианта с по-малко неща. Другия вариант - налазваш някоя от евтините серии барабани - примерно Q, QR, VX на Мапекс (или аналогична серия на друга марка) за 600 до 1000лв. Между другото въпреки че са евтини, изобщо не са лоши!! За още 500лв можеш да добавиш второ барабанче и още два том-тома; кардан от ниска серия за 200лв-250лв; 7-8 чинела Стагг (трябва добре да избираш, защото има и много добри и много лоши Стагове) + прилежащите им стойки, клампи, рамена и пр. за около 1500лв. Ще ти останат и за комплект хубави кожи! Имаш изобор Цените които цитирах са предимно за неща на Мапекс защото за тях знам как вървят. За справка: каталога на Мапекс в Динакорд Успех!!
  25. Мерси за съветите! Ще потърся такива платна тези дни. За платформата под барабаните - не мислех че пода е проблем понеже гаража е подземен, но явно ще трябва и за това да се погрижа. Иначе за завесите и аз си го мислех, остава да намеря достатъчно тежки. Относно бюджета - 1500лв (може и грешно да съм сметнал, не знам) е доста извън възможностите ми, предвид че барабаните са ми просто хоби и рядко свиря повече от 2 часа на ден... да не говорим какво ще ми се случи, когато приятелката ми разбере че ще правим звукозиолация на гаража преди да сме направили външната изолация на апартамента
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.