zorodrum Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 а някой може ли да ми каже нещо за sabian b8 серията в смисъл дали някой е свирил на такива 4инели и какви са впе4атленията му от тази серия знам 4е това една е от най- ниските серии но все пак става въпрос за sabian Цитирай
Katsko Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 според мен са гола вода. стават за репетиции. Цитирай
simon Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 А някой от вас има ли или поне да е пробвал чинели Istanbul Agop. Преди време мислих да си взимам такива, но имах добра оферта за Paiste Dimensions и предпочетох тях. Но все пак искам да чуя коментари за тях. Цитирай
drummer_93 Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Ненчо ми даде да се запозная с Истанбул Мехмет и останах много приятно изненадан от тях Агоп сигурно са яки...чувал съм добри отзиви за Алхеми Профешънъл (които се водят на Агоп). Цитирай
vihro Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Istanbul са много хубави чинели,особено като се има предвид,че корените на фамилия Zildjian са турски /турски арменци/,т.е. модерния облик на чинела произхожда от там. Предпочитат се предимно от хора които свирят по-комерсиални неща и джаз.Но въпреки това правят и рок серии,имах 13" фус чинели които звучаха много добре-комбинация от медиум горен чинел и супер тежък долен.Предимството за мен пред комбинацията на Зилджан на К горен и З долен чинел беше в това,че тук и двата чинела са ръчно ковани което променя в още по-голяма степен звука.Готино е да имаш такъв хай-хет.Имах и краш чинел,точно от серията за която споменаваш Агоп,но ми идваше малко сух за моя вкус.Като цяло се комбинират краш чинели от различни серии-машинно и ръчно ковани,това обогатява възможностите за един барабанист,но при положение че ползвам един краш чинел в комплекта си,предпочитам да е машинно кован,примерно А къстъм на Зилджан /за по-комерс звук/ въпреки че,в момента свиря с К дарк краш на Зилджан. Но най-хубавото произтича от това,че тук Истанбул са много евтини и определено е най-достъпният ПРОФЕСИОНАЛЕН избор за БГ музикантите ,а аз лично предпочитам чинелите им пред тези на Пейст. Негативите...мисля е само един и касае по-тежко свирещите колеги.Чувам,че турските чинели се цепят повечко,но това си е доста субективно,особено като се има предвид ,че доста от ползващите З къстъм на Зилджан се оплакват от същото-поради прекалено голямата твърдост и непластичност на метала в чинелите на тази серия предназначена за тези с по-тежка ръка. Цитирай
kukls Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 за мен Zildjian Avedis са страшна серия чинели звучащи прекрасно като са озвучени с микрофон. наскоро пеибавих 20" краш към останалите си аведиси и е адски як и пробивен и носи як пауър в себе си , а чинела сигурно е над 20 годишен. сега произвежданите аведиси малко светлички ми звучът сравнение със по старите произвеждани модели. Цитирай
vihro Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Е как Vintage чинелите са супер яки.За нищо на света не си заменям 20" краш-райда на Зилджан,който май е и по-стар от твоя Цитирай
eL_NinYo Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Натъкнах се на едно интересно видео http://zazz.bg/play:5d0afe70 Цитирай
drummer_93 Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Мдам.Мисля,че това е от сериите How It's Made по Discovery.Там бяха давали и как се правят барабани и палки също. В ютюб като напишете в търсачката how it's made drums и ще излязат А това за чинелите е много интересно. Цитирай
kukls Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 аз от видеото едно разбрах .... в чинелите Zildjian A Custom няма нищо custom ... всичко е докарано до по лесно и евтино производство,но това не означава че чинелите са лоши .. напротив. но на мен ми харесва когато всеки чинел си има индивудуален характер и звук, а такъв се постига само от ръчно ковани чинели, например тези на истанбул. Цитирай
boreto Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 аз от видеото едно разбрах .... в чинелите Zildjian A Custom няма нищо custom ... всичко е докарано до по лесно и евтино производство,но това не означава че чинелите са лоши .. напротив. но на мен ми харесва когато всеки чинел си има индивудуален характер и звук, а такъв се постига само от ръчно ковани чинели, например тези на истанбул. Напротив колега, има къстъм Важните операции се правят на ръка, а и всеки чинел се прави от отделно парче, а не от лист (както са евтините чинели). Плюс това видя ли човека от куолити контрола - музикант, а не инженер! Цитирай
kukls Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 разбира се , приемам имах впредвид коването на самият чинел , извършва се от машина която имитира човешка дейност, съответно машината така е програмирана че всеки чинел го кове абсолютно еднакво. както и да е това няма никакво значение понеже чинелките на зилджан А къстъм са страхотни. просто някъде из форума някой беше споменал че примерно Сейбиъните се правят 100% къстъм. Цитирай
drumvarna Отговорено Март 4, 2008 Отговорено Март 4, 2008 То ако всичко се прави на ръка , имаш ли идея клко ще струват и колко бавно ще се правят!!Основния звук на чинела идва от материала и дебелината на метала , вдлъбнатините които прави машината се програмират предполагам , така че пак може всеки чинел да се прави с различен звук!! Къстъм не означава всичко да е различно и правено на ръка!аз знам че само К серията е ръчна,при SABIAN e HHX!! Истанбул не са всички чинели ковани на ръка!!! Цитирай
drummer_93 Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 При Sabian знам,че и HH (Hand Hammered) серията са ръчно направени...то името си говори-ръчно ковани Цитирай
simon Отговорено Март 21, 2008 Отговорено Март 21, 2008 Айде някой който е наясно с чинелите Istanbul да каже кои модели спадат към професионален клас. Специално Istanbul Mehmet имат 18 модела, ако не се лъжа, но така и немога да разбера кои са нисък, среден и висок клас. Цитирай
Recommended Posts