Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Някой да е свирил с Meinl MCS ili HCS понеже се чудя дали да е Meinl или Zil'djan

ПС:Цените са им почти еднакви.

Аз съм пробвал MCS 14 фус и 20 краш/раид,като за упражнения стават,за звук 20-ката мн ми звънеше и ми идваше много дълъг звука,все пак най-ниската серия на Meinl не очаквай много,но бих си я взел да си я млатя без да му мисля ! :greenball:

Поздрави !

• 2 weeks later...
  • Отговори 249
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Имам нужда бързо да си купя чинели, имам 500 лв за Фус, Райд и Краш. Имате ли предложения за тези пари, коя е най-удачната покупка. Видях в xxxx ZBT чинели за 504 лв. От друга страна за тези пари, има разни стагг-ове... :icon_shithappens: (съвети от типа: "събери, още пари и си земи нещо по-добро" не ме устройват)

Отговорено

+1 за Истанбулите. С 500 лева спокойно си купуваш хубави чинели и не се налага да събираш повече. ZBT са лош вариант,за който биха ти казали да събереш още :icon_shithappens:

Отговорено

Ето ти и моето предложение за Истанбул което е малко над 500 лв:

райд: Radiant 20 203лв

краш: Radiant Crash 16 130лв

фус: Radiant Rock Hi-hat 14 261лв

Общо: 594лв, моят съвет е по-добре събери още малко пари и си ги вземи(или други истанбули по твои избор), мисля че всеки от форума ще ти каже, че за още 100 лв ще имаш много по добри чинели като качество и звук от колкото ZBT, но все пак ти си решаваш. :punk_guitar:

Отговорено

Абсолютно категорично подкрепям горното мнение. Имал съм ЗБТ, и спокойно мога да твърдя, че са много временен вариант. Истанбулите са чудесни не само за парите си, а изобщо.

Отговорено

Здравей,

Бих също ти дал съвет (като притежател на Zildjian 18" ZBT crash) - купих си го чисто нов за .. 180 лв, ако не ме лъже паметта. При условие, че другите ми чинели бяха planet Z, звучи значително по-добре, но не мисля, че си заслужава парите. Освен това започна да се огъва по ръбовете (възможно е и аз да съм виновния в случая, но ..).

Тъй като имам и чинели istanbul също подкрепям колегите, които ти предложиха варианта за около 600 лв истанбули =)

Дано съм ти бил полезен.

Поздрави,

Иво

Отговорено
Някой да е свирил с Meinl MCS ili HCS понеже се чудя дали да е Meinl или Zil'djan

ПС:Цените са им почти еднакви.

Аз имам фус, 2 краша,райд, сплеш и чайна на Meinl MCS. Имам ги от 3-4 години(може и повече). НЕ са мръднали.

Сега събирам пари за по-добри, НО моето мнение е ВЗИМАЙ няма да сбъркаш :) .

• 1 month later...
Отговорено

+1. И аз! Макар,че логото не ми помогна много да си изчистя флам тапа и ратамакюто.

Наскоро обаче пробвах много яки SABIAN. Скъпите серии на повечето производители са яки. :)

Отговорено

На всички фирми високите класове са хубави, вече всичко е въпрос на вкус, мисля че каквато и висока серия да се вземе на Paiste, Meil, Zildjian и Sabian, ще задоволи нуждите ни :)

Отговорено

Да, добре си се ориентирал. :godbless: Както се казва в поговорката "Нямам пари да си купувам евтини неща" Истината е, че трудно се събират пари в днешно време, но пък от евтини чинели никаква полза няма.

Поздрави.