Miky Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 може ли да ми кажете коя марка има евтини и сравнително прилични чупещи се поставки? благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukls Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 личното ми мнение е че Амунките не струват , нито за парите си , нито нищо ... прекалено "светли" , безхарактерна атака , никакъв уникален оттенък ... наблюденията ми са в/у 10" сплеш , 16 и 18" медиум крашове . за любителите на този тип звук препоръчвам АРХ на сейбиън , те са звучат много повече като чинели , абе направо си отнасят глави сравнение с немските тенекета . Доскоро пазарувах от тук !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NeonGod Отговорено Юли 21, 2009 Share Отговорено Юли 21, 2009 ме мисля че си много прав. за теб братле ако струват за много струват! че тук знаем Paiste,Zildjian,Sabian и друго всичко едва ли не неструва е много тъпо! Пробвай да кажем Meinl Soundcaster те също ще ти скъсат тиквата от звук! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Odd Future Отговорено Юли 22, 2009 Share Отговорено Юли 22, 2009 А някой има ли наблюдения и впечатления относно Zildjian ZHT Splash-овете 8" или 10" ??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NeonGod Отговорено Юли 23, 2009 Share Отговорено Юли 23, 2009 Ами пич, малко по-добре от ZBT, ZXT може се каже че звучат горе-долу в границите на приемливото! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kukls Отговорено Юли 24, 2009 Share Отговорено Юли 24, 2009 ме мисля че си много прав. за теб братле ако струват за много струват! че тук знаем Paiste,Zildjian,Sabian и друго всичко едва ли не неструва е много тъпо! Пробвай да кажем Meinl Soundcaster те също ще ти скъсат тиквата от звук! ооо споко и тия съм ги пробвал , еми не ме впечатлиха крашовете ама изобщо, единственото което ми хареса беше 13"-ка фус Саундкастер къстъм с накривеният долен капак, не му запомних точният модел ... за цените си които са еквивалентни на ААХ или АА , няма какво да говорим .. никога не бих си взел Мейнл. Нещата ги гледам, чувам и ги взимам от UK . Някой ще ме контрира ,че в БГ нямало официален дистрибутор на Сейбиън и т.н. То като има пък на меинл все едно динакорд вкарва цялата гама продукти и линии . . пък и интернет е навсякъде и пазаруване от там е елементарно дори за нашите условия. може да изглеждам като твърд фен на сейбиън .. ДА ТАКЪВ СЪМ !!!! притежателите на ламарини с този надпис знаят защо. амунките може ида не са лоши , но просто си звучат евтино Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miky Отговорено Юли 30, 2009 Share Отговорено Юли 30, 2009 (Редактирано) Драги съфорумци... почти събрах пари да си взема чинели (тъй като съм начинаещ барабанист) и в момента съм с едни временни фус и райд (райда е Стагг SH Handmade 20' Medium Regular, а на фуса не се знае марката защото е доста старичък) ... както и да е, исках да попитам дали има начин да намаля (с лепенка или друго нещо) кънтенето,или дължината на звука (, не знам точно как му е наименованието) на райда ... много е разлят и направо ми къса нервите а като имате напредвид ,че съм го затегнал на макс на стойката.. даже накрая затягах с клещи, че не можех с ръце Благодаря ви предварително ! Редактирано Юли 30, 2009 от Miky Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Юли 30, 2009 Share Отговорено Юли 30, 2009 лепенка отдолу на чинела, колкото по- към ръба, толкова повече състейн намаляваш и колкото повече лепенки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vihro Отговорено Юли 30, 2009 Share Отговорено Юли 30, 2009 ^^Като си го затегнал толкова има голяма вероятност да го счупиш-чинелите се държат максимално свободни! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miky Отговорено Юли 30, 2009 Share Отговорено Юли 30, 2009 благодаря ви много, утре ще го пробвам а и не мисля че ше го счупя , защото той почти не помрудва като го млатя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Monni Отговорено Юли 31, 2009 Share Отговорено Юли 31, 2009 (Редактирано) Точно затова можеш да го счупиш. Не си ли учил механика, действие противодействие? Колкото повече го стягаш толкова по-голямо е натоварването. От друга страна по-добре да счупиш нещо гадно, до като се научиш, та да те е яд по-малко . Успех! Редактирано Юли 31, 2009 от Monni Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miky Отговорено Юли 31, 2009 Share Отговорено Юли 31, 2009 ми там е работата, че съм на 15 и предстои да я уча както и да е, ква точно лепенка трябва да е? като тези които се слагат на кожите на томовете - с лек връх? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Юли 31, 2009 Share Отговорено Юли 31, 2009 някаква по-дебела, лично аз бях си облепил един райд Сейбиън отдолу с изолирбанд, не от най дебелия, 4 лепенки сложени по края, образуващи квадрат ако ги продължиш мислено. имай пред вид, че малко или много ще загубиш по този начин от атаката на самия чинел и от "пинга", демек самия звън на чинела при удар с палка ще намалее, идеята е да експериментираш, да намериш точния баланс и звука, който теб те кефи и да имаш пред вид, че малко или много това си е компромис - ако искаш различен звук, купуваш различен(не непременно скъп!) чинел по принцип , сори ама трудно ще избягаш от това. вместо изолирбанд, може и с гафер, но според мен си намери по-тесничък. с тиксо определено няма да стане добре. и пак напомняне - отдолу на чинела Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
himynameisivo Отговорено Август 5, 2009 Share Отговорено Август 5, 2009 Преди няколко дни си купих 12" Istanbul Mehmet Samatya splash и 18" Zildjian ZBT Crash и съм доволен, въпреки негативните коментари, на които попаднах относно ZBT сериите. Като единствен минус (поне засега) мога да посоча само продължителността на звука, която е една идея по-дълга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miky Отговорено Август 29, 2009 Share Отговорено Август 29, 2009 (Редактирано) Най-накрая се престраших да си взема легендарните Planet Z пакет, но се оказа че някой ме е изпреварил и си е взел краш отделно и сега няма за мен :) Някой знае ли откъде на друго място мога да си взема такива? (Исках да ги взема от от Райзинга в София) П.П. Да не са на старо Благодаря на всеки който изкаже мнение! Редактирано Август 29, 2009 от Miky Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts