rockstarr Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 Сори към колегата за това 4е му ползвам темата, но не искам да отварям нова тема, която е дъвкана досега из4етох какво са му отговорили колегите, и се присъединявам към питането с марката WashBurn, а именно http://www.audio-factor.com/home.php?page=product&pid=75 не съм сигурен дали го имат въобще, защото ходих и не го видя то4но този модел, но имаше един black изпълнение, на който разстоянието между струните и грифа беше доста , според мене... тепърва ще се у4а да свиря и не ми трябва бас за 2000лв, а дори и да се стигне до изява, имам откого да взема китара. Става въпрос за домашно unplugged свирене... Squier-ите според мене са скъпи4ки - около 500лв, и доколкото гледам мнения на колеги , не са и много ка4ествени...или пък са??? най-ме влекат Ямахата и Ibanez-a... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_20662/Cort_Action_WS.html Мисля че ще ти е добре като за начало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 Добре изглежда, ще отида да го видя имат ли го днес..а добре ли е да запо4на с 5 струнен??? п.с. Съжалявам 4е пиша с "4"-ка, не ми работи бутона на тъпия лаптоп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 Това реално е 4 струнния просто са сложили тази снимка,даже си пише The guitar shown is not the same model and is for colour reference only! Според мен няма значение с колко струни ще почнеш,зависи какъв стил ще свириш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 Темата е наистина дъвкана и предъвквана. Както и с почти всичко друго, в най-ниския ценови клас не очаквай големи разлики в качеството на изработката и звука между отделните марки. Някои от тях се произвеждат и на едно и също място. За под 500 лв, Cort е дежурното предложение. След като не си свирил до сега, най-удачно е да намериш някого с опит, който да ти подбере не само модела, а и конкретната бройка, тъй като при евтините китари разликите могат да бъдат големи. ПП: Не препоръчвам ünplugged" свирене. Дори и да вземеш съвсем малък комбо усилвател ще е много по-добре от нищо. Свиренето на сухо може да ти докара сериозни грешки при силата на тоноизвличане, които ще ти спират развитието по-нататък и ше ти е трудно да корегираш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 По принцип не е проблем и 600лв да изкихам, но по принцип съм вокалист и ми предстои покупка на Бета 58 wireless, ин-иър-монитори и затова не ми се дават много пари за бас, до 400лв мисля 4е най-разумно да се охар4а....интересува ме да е верен, да не се изметне на 3-тата седмица, и да ми е удобен като цяло...ако кажете някой модел за 500лв дето не сме го споменавали, ще се напъна и ше го купя. не ме вълнува дори и да не се 4ува добре през уредба, имам откого да взема назаем за евентуално бъдещо у4астие ( след 3 години ) ) Следя и базара, ама нищо не откривам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kulov Отговорено Ноември 16, 2012 Share Отговорено Ноември 16, 2012 Колега, дай някакви насоки горе долу какви музикални стилове те влекат. Ако си метълист като мен - аз бих те насочил към Ibanez, имат добри бюджетни басове. Тук колегите се надпреварват да хвалят Кортовете. Бях взел един, нисък-среден клас за седмица и го разкарах. Нещо в този инструмент ме дразнеше, не мога да определя точно какво. Може би защото тъкмо му бях сменил струните с малко по-дебели и грифът реагираше дни наред. За седмица така и не можах да му намеря точния сетъп на височина на струните/височина на адапторите/гриф. Примерно занимавал съм се с него половин един час днес да докарам тона, който търся, на другия ден го включа, пак някакъв shit-тон. Мътен такъв, гаден. И айде пак пребарвай всичко. Де да знам. Повечето колеги ще ме заплюят, но Корт и френска кола няма да си купя. Не ми харесват. Всъщност имам и един друг Корт Стейнбъргър, но той е горе долу мой набор, а по това време инструментите бяха истински. Подарък ми е от един френд, канадски чех евреин, на него някаква американка му го подарила преди 15 години. $ за него не съм давал и не бих дал, макар да е стар и истински инструмент. Предубеден съм към марката. Ако пък искаш да ставаш слапър - Jbass, бате. Пробвал съм разни скуайъри, стават за начинаещи. Пролетта свирих малко с http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16247/f_395/Stagg_B300_NS.html . В един магазин го бях засякъл точно този модел за 165 кинта. Ако ги имах в мен кинтите, директно го бях взел. Нямаш ли някой познат да обиколи с теб малко по магазините? Има не малък избор, 100 марки са на пазара, тука изброяваме само най-тривиалните. Може да си харесаш някоя тояга, дето не си я и чувал, де да знаеш... P.S. още веднъж, мнението ми за Кортовете си е лично мое, не целя да убеждавам никого в него. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Ноември 17, 2012 Share Отговорено Ноември 17, 2012 Хвърли едно око тук, цените на басовете започват от 160.00 лв. Макар и евтини инструментите са добре изработени и напълно ще покрият изискванията за начална подготовка (пък и не само). http://www.gemamusic.net/category/193/bas-kitari.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moosekiller Отговорено Ноември 18, 2012 Share Отговорено Ноември 18, 2012 http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_20057/ESP_Viper_104_OW.html Намален е от 596лв. Залужава си, има го в черно и в бяло! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Ноември 19, 2012 Share Отговорено Ноември 19, 2012 http://www.gear4music.com/Guitar-and-Bass/Ibanez-GSR010LTD-Bass-Guitar-Limited-Edition-Black/DBU От Икономов, 420лв, няма го в сайта им..по мойте критерии за звук, добре ми зву4и...лек, удобен, сравнително евтин оба4е, вЕрвайте ми, тоя жълт финиш ме разби...вие бихте ли свирили с такава цветова гама ??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Ноември 19, 2012 Share Отговорено Ноември 19, 2012 Важното е на теб да ти харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Ноември 19, 2012 Share Отговорено Ноември 19, 2012 Преди време и аз си търсих бас, някои колеги много добре ме насочиха. Прегледай темата ми Абстрахирай се от факта, че в момента продавам въпросния бас, по други причини е Общо взето в този ценови клас най-много ми харесаха Cort B4 и Squire Vintage Modified Jazz Bass. Скуайърът разбира се доста отстъпва откъм електроника и хардуер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Ноември 24, 2012 Share Отговорено Ноември 24, 2012 В крайна сметка след мислене и четене, мисля че постъпих умно, вземайки бас китарата на колегата Yves, в прекрасно състояние, и на чудесна цена, а именнно Cort B4 Благодаря на него, както и на всички, които ми писаха и помогнаха със съвети...сега започвам да се уча, после ще помисля и за практис-комбо, може и някое камионче... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 25, 2012 Share Отговорено Ноември 25, 2012 ...сега започвам да се уча, после ще помисля и за практис-комбо, може и някое камионче... Препоръчвам ти да помислиш за това комбо възможно най-скоро. Свиренето на сухо, когато се учиш може да ти докара грешки в постановката и динамиката на свирене, които после ще ти е трудно да корегираш. Дори и едно малко комбо с 10" и дори 8" говорител ще е много по-добре от нищо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bat_koren Отговорено Ноември 29, 2012 Share Отговорено Ноември 29, 2012 Колегата е прав за комбото, не е нужно да е ново важното е да работи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts