никс Публикувано Февруари 10, 2010 Share Публикувано Февруари 10, 2010 Здравейте съфорумници.Въпросът ми е как да възвърна блясъка на пласмасата на фингърборда на китарката след като го мина с шкура(2000)? налага ми се защото беше супер мръсен на няколко места имаше деформаций.та какво да използвам ми е въпроса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2010 Share Отговорено Февруари 10, 2010 Не знам какво ще каже император Деформаций по въпроса, но: -От пластмаса ли ти е направен фингърборда? По принцип можеш да пробваш с полир паста, но много пластмаси не се полират добре по механичен начин. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Февруари 10, 2010 Share Отговорено Февруари 10, 2010 Един спомен от казармата с гарантиран резултат-паста за зъби(по възможност "Поморин")+вълнен парцал+яко търкане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 11, 2010 Share Отговорено Февруари 11, 2010 Значи полирпаста. Вече и поморин не е с абразив. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Февруари 11, 2010 Share Отговорено Февруари 11, 2010 Относно пастата за зъби - все още има пасти, които помагат и то изключително добре. Аз работя в завод за производство на пасти за зъби и съм имал възможността да експериментирам доста, като съм постигал изключителни резултати (стъклена прозрачност при надран плексиглас или възстановяване на прозрачността на екрана на предния панел на джи ес ем). Трябва да се гледа само основнатата съставка във използваната паста да е калциев карбонат. Силикатните пасти не помагат особено (да не кажа никак) за целта. Всичко останало се свежда до търкане с вълнен парцал на ниски обороти, дотолкова, че пластмасата да не се загрява прекомерно. Както обаче бях посочил в една друга тема, където дискутирахме това приложение на пастите - остава въпроса какво се случва със зъбите ни докат ги мием Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никс Отговорено Февруари 11, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 11, 2010 мерси за инфото хора и да питам каква паста конкретно мога да ползвам ако някои знае или да вляза в магазина и да почна всяка паста да я прегледам дали има тоя калциев карбонат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Февруари 11, 2010 Share Отговорено Февруари 11, 2010 Бих могъл да назова на глас някои марки, но би могло да се сметне за реклама . Затова ако искаш мога да споделя на ЛС Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Февруари 11, 2010 Share Отговорено Февруари 11, 2010 Бих могъл да назова на глас някои марки, но би могло да се сметне за реклама . Затова ако искаш мога да споделя на ЛС Ще споделиш ли и с мен? Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aureliano Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Ето моето предложение: първо шкуриш с водна шкурка 1000, докато изчезнат всякакви драскотини. После полираш с фина шлайфпаста за автомобили. (Или с вълнения парцал и поморин, но много по-дълго.) Ще получиш огледално гладка повърхност Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никс Отговорено Февруари 12, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 12, 2010 а този поморин какво представлява и с него има ли смисъл да жуля? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Ами Поморин е марка паста за зъби. Доколкото знам все още се произвежда в Бургас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tzolov Отговорено Февруари 20, 2010 Share Отговорено Февруари 20, 2010 Потърси DISPLEX това е паста за полиране на гсм-ски дисплейчета но не знам дали ще стигне като количество , другото е полир паста (номер 5 ако не бъркам) предназначена за полиране на бакелит ( реставраторите на стари телефони и радиа я ползват) срещал съм я в ебей-а но все не се наканих да си купя за проба ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts