Jump to content
Българският форум за музиканти

Кое ви звучи по добре?


yotzzo

Recommended Posts

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен кремонският хъмбъкър, който е производство на "Милин камък", би звучал перфектно в комбинация с липовото тяло. Ако не те мързи да ги трампиш, пусни и семпъл 3 в такава комбинация, моля! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разобличен съм! :rocker: Първият свмпъл е кремонски.

@dandilov - няма да ги менкам по ред причини, но по-натам ще те компенсирам със семпли на такива адептери с корпус, който маха и гони - пак кремонска китара. Като я видях :surprise: ... Не знаех, че са произвеждали такива. Само трябва да й сменя ключовете и потенциометрите.

 

Та защо пускам такива идиотски теми? Много просто. Вместо да си купувате стагове, скуайъри и т.н. ментета си стегнета старите "отварачки". Не ги подценявайте.@Heartman - типичен случай! Хареса този адаптер, за който смята че е най-гадния под слънцето.

Моето скромно мнение - лп ментето/семпъл 2/ има своите предимства, но няма динамика. Семпъл едно е плосък. Туйто - кай какво ще хареса-въпрос на вкус. Исках само да покажа, че Кремонките не са за подценяване!

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз одавна съм се убедил, че кремонските хъмбъкъри не са за подценяване. Въпросът в случая опира до "дръвцето". Много ще ми е интересно как ще звучат с " маха и гончето"... :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Там и конструкцията е друга, изобщо... На първо четене има доста голям състейн както е с умрелите си струни. :surprise:

Тази от семпъл едно е бор-чвор или изобщо някакви иглолистни парчета/поне 4/ вярно, добре изсъхнали. 87-ма година съм я купил от ЦУМ. :rocker:

Друго, което забравих да кажа - звука на китарата от семпъл1 се отдава по-лесно на обработка в студийни условия, другата китара/семпъл2/ създава проблеми на тонрежисьорите - правени са опити.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе бор-чвор си е бор-чвор... не става! И за печката пак не става щото гори бързо и не прави жар. То затова и китарата звучи плоско щот' борчето не става. Адаптерът вади чист звук, но борчето няма душица и не държи състейн. Давай скоро махагончето да послушаме. :surprise:

Редактирано от dandilov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Може да ти прозвучи глупаво, но на стратовете /америкаски стратове - мексиканските и прочее не ги броя за такива/ състейна им е по-къс. Факт. освен това почти няма глухи тонове като изкл. сол на 12-та позиция. С което не казвам нищо лошо за стратовете - ще си купя при първа възможност!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Нищо чудно. Не казвам, че е върха. Ама другаде одобряваш звука - по всички джемове и студийни съм с нея. :hysterical: Изключение - парчето "Утре" на Авансдос - там има и страт.

Истината е, че цените на китарите започват от 1200$ магазинска цена. Другото е компромис, но в тази криза има някои приемливи компромиси - обръщам внимание върху възможностите на една китарка оплюта от сума ти музиканти. :hysterical:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как, на мен първата ки китара беше абсолютно същата. :hysterical:

Мисля, че са ОК кремонките, в смисъл - могат да се сравняват с другите евтинджоси след лек ремонт, а понякога свирят дори малко по-добре.

Но са доста грозноватични от друга страна. Като за проект-китари за любители стават.

Аз даже се чудя, ако стегна моята с нова боя, ново лакиране, прагчета, сетъп и т.н., дали ще се намерят ценители, които искат да притежават добре сетъпната и лъскава кремонка.

 

Иначе за чама - чел съм в разни сайтове, че ако се направи китара от СМЪРЧ, която да има поне сантиметър и нещо топ от твърдо дърво като орех,

тогава би се получил доста приятен тон, без типичното за смърча демпване на басите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ми тя има някакъв твърд топ, но е тъничък, освен това де да знам чам ли е или смърч. Носят се различни легенди.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, де да знам, ама май-май си е редовА чамовинка. Преди време попаднах на една и като я изшкурих, беше фрашкана с чворчета (чепове). Дори и смърч да е не вярвам да е добре подготвена и качествена дървесина за целта. А пък и от всички произведени бройки на времето няма нито една с друга да са еднакви и като изработка и като качество на дървесината. Абе по ония времена нали целта беше да се преизпълни петилетката за 3 години...

Важното е да не спира поточната линия... Е, не казвам, че не са произвеждани и качествени единици, но те са рядкост. Затова ми е интересно махагоновата Кремона що за "Чудо" е...?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И ти си прав. Неведоми са тайните Кремонски. :hysterical: Само продължавам да твърдя, че евтинджосите залели пазара не са по-добри. Доколкото за махогановата -не мога да кажа точно какъв е махагона - има много подвидове. Нашите какъв са уцелили не знам, но и изработката е съвсем друга. Като я стегна ще запиша семпли, ама като хората с нацепен говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен кремонсикя звук ми допадна повече, някак си чар и в даден момент би могъл да даде интересен нюанс. Между другото, отговорно твърдя, че някои от по старите Кремони Отварачки, съвсем не бяха толкова зле от към звук. Иначе на външен вид са си покъртителни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.