Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  DILETANT написа:
Аэ пък съм фен на Jim Dunlop Jazz III. Ама да не си помислите, че става само за джаз. Джон Петручи свири с такива.

Ъпдейтвам предишният си пост.

Отскоро преминах на Jim Dunlop Jazz III XL, които са по-големи от стандартните Jazz III, но са със същата форма и вече не ми се удрят и търкат пръстите във струните. Струват 1 лв. в РФ.

• Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Jim Dunlop медиум май беше...

а, и 1но дето басиста ми го подари...пишешен нещо за наккъф Гарсия...май...ама общо взето медиум, щото колкото по меко е перото, толкова повече ниски и става за дет метъл бруталии

Имаме си кирилизатор във форума - и нормален и фонетичен, със стандартел лейаут на клавишите - и на скапани компютри работи!(3то нарушение, повече няма да превеждам, а ще трия!)

Редактирано от MDFk
Отговорено
  boogerman написа:
  AXE написа:
Иначе имам една скромна :greenball: колекцийка от около 30-40 перца :)

Е някои ми се повтарят де :)

Може да менкаме ако искаш ;)

;);):)

Аз лично използвам перца с дебелина от 0.80 до 1.20 без значение от марката (но Dunlop май най ми допадат) :think:

фонокартите на ква ли дебелина ги докарват :)

не знам за фонокартите но аз ли4но ползвам фендер 0.5 0.6 но попринцип свиря акорди и за това ги използвам

Отговорено

Аз пък още от самото начало, откакто захванах да свиря, свиря с 1,5мм перца, независимо от марката, само да са с тази стандартна форма на "капка" и да не са със скосени краища, както някои бас перца:greenball: Пробвал съм и с по-дебели (2.0 мм) Dunlop, но дупката по средата ми пречи, някак не ми е удобно. Това е за електрическата китара. На акустичната свиря с 0.46мм, така като перото е меко и гъвкаво по-лесно се плъзга по струните, не се чува онова гадно дращене и търкане...пък за солца тонът се изравнява и става по-чист...

Отговорено
  Gee Tee Age написа:
кажете два три адреса в Сф лесни за намиране където продават перца

ми къде се продават перца - в магазините за китари !

Примерно НДК-магазин Хриси ,или във Фактор зад 1 АЕГ ,или в Хит :P

Иначе фендерските перца нещо не ми допадат

По-скоро Дънлоп,Ърни Бол - 1.5 мм :P

сякаш са най-стабилни

Отговорено

Преди 2 години открих перцата Д`Андреа 0.88 мм. Супер удобни са, имат релеф на гърба. Обаче не мога да ги намеря вече никъде. Сега свиря с Дънлоп 1.00 и Фендер 1.14.

Ако някой е попадал на Д`Андреа да сподели къде B)