Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикалния бизнес и защо не ставаме ....


Recommended Posts

HED - кое те кара да мислиш, че това което си пуснал като пример за добра, нова БГ група е нещо повече от проектите на Нуфри? Аз ги слагам в една катерогия. Слушаемо е, но си е средна работа.

Редактирано от Slinky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 332
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен т'ва е въпрос на музикален вкус.

Аз Бастардоломей ги харесвам, даже имат 1-2 парчета, които много ме кефят.

Тия Смолмен като цяло получават доста високи оценки по разните метъл сайтове и то от хора, които трудно дават високи оценки. На мен, обаче, не ми пасват много като стил.

 

Иначе по въпроса "Кога някоя от "бандите" които поощрявате в Авторска Музика ще достигне такова ниво на продукция" - едни от Габрово наскоро свириха заедно с едни от Полша и не мисля, че имаше особена разлика в нивото на продукция :rockon:

Разликата е, че в Полша най-вероятно има действаща вътрешна "машина", докато у нас всеки трябва да се оправя сам както може. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HED - кое те кара да мислиш, че това което си пуснал като пример за добра, нова БГ група е нещо повече от проектите на Нуфри?

 

Това, че очевидно имаме различни критерии за стойност. Не искам да противопоставям двете групи дадени за пример, защото не е това идеята, но по моите критерии Bastardolomey са изкуствено създадена група, от човек който винаги е имал пренебрежително отношение към свиренето на "метъл", и сега изведнъж е бъларският Томи Виктор... Малко ми тъпее това, честно, иначе като свирене-свирят :) Smallman поне са искрени и се кефят на това което правят, освен че са си изградили самобитен и оригинален стил... Пък ако смяташ че Smallman са средна работа, не знам ти какви бг банди слушаш и намираш за top.

 

@overhate "едни от Габрово наскоро свириха заедно с едни от Полша" - това насериозно ли е? :ok:

Според теб всички групи от дадена държава са на еднакво ниво, да? И каква "машина" по-точно имат в Полша, каквато ние си нямаме? Все някой ни пречи а?

 

:rockon:

Редактирано от hed
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Принципно от проектите на Нуфри визирах главно Panican Whyasker, Groovy Bone Crusher, R.O.B.T.F. Според мен проектите са сравнително оригинални, имат доста приятни и интересни музикални моменти и са направени качествено.

Колкото до Smallman и аз мисля, че са готини, но за самобитния стил бих поспорил малко. Според мен са си един различен прочит основно на Tool и някои други съвременни американски банди със вмъкната гайда в играта. Иначе са добри, спор няма. Но да нахраниш така горните 3 групи например и да кажеш, че Smallman са много по-оригинални и яки не ми се струва много адекватно. А и принципно не ми се намесваха банди, давах само примери и ето, че която и банда да сложим в тая тема винаги може да й бъде намерен кусур. И то от, така да се каже, алтернативните музикални фенове, които не слушат съвременния бозав БГ поп с малки приятни проблясъци или порнографския поп-фолк...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hed, извинявай, надцених те, мислех че след всичко, дето изписа, си малко по-добре запознат с нещата и ще се сетиш за какво става въпрос.

Моя е грешката :D

 

Ето, чети, ограмоти се: http://katehizis.com/news/shNews.php?id=15026 :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HED - тук по отношение на сравнението на продукцията на Нуфри и Smallman нямах пред вид само Бастардоломей. Имах пред вид цялостното творчество на Нуфри, защото и то е доста алтернативно и има нещо подобно на Smallman. Та според мен, може да има моментни проблясъци, обаче просто като цяло за мен са си средняшка работа. А що се отнася до групи, които наистина са на ниво и са български, и свирят и сега, и издават авторска музика може да се посочат много. Рискувам да обидя някои наистина добри банди, ако ги пропусна, но - албума Реналгин на Звези и Аналгин е от 2002 година - за мен като музика, текстове, аранжимент, саунд - пълно 10. Бившите Каскадьори - сега Odd Crew - и с едното име, и с другото - цялостното им творчество за мен също е с оценка пълно 10. Ювиги - въпреки, че не слушам прогресив метъл смятам че албума им също си заслужава 10. Има и още много, да ме извинят тези които съм пропуснал, но тук нямам намерение да правя ревюта и анализи на всичко, което е излязло в БГ през последните 10 години.

Айде със здраве!

Славчо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аналгин - Първият Път

Реналгин (2002)

 

Не беше лесно и беше тясно

първият път.

Не знаех честно, но стана ясно,

че ще блика кръв.

С ръце се борих, с устата хапах,

не се разсейвах, накрая не остана дъх.

У, дъх...

 

Загубих даже ума и дума от този път,

а нея всичко я болеше и течеше кръв.

Лежеше кротко, почти в несвяст,

в очите й - безумна, злобна страст.

 

Първият път е веднъж,

щом младежът става мъж.

 

Когато свърших, розовият скрих и ревах,

нейното тяло тръпнещо и нервно целувах.

Тя ме погледна и ми каза нежно:

"Болеше, но летях във облаци безбрежно".

 

Първият път е това,

девойката е вече жена.

 

Първият път е веднъж,

щом младежът става мъж.

:):thumbs_up::recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но да нахраниш така горните 3 групи например и да кажеш, че Smallman са много по-оригинални и яки не ми се струва много адекватно.

 

Чакай чакай, къде съм ги "нахранил" тия 3 банди??? Айде малко по-коректно да говорим :surprise: Казах че не са върха и също така имах предвид под това определен период в музикалните медии, когато по Тангра например всяка седмица предаванията на Върбанов и Бойчева ни убеждаваха че с Паникан/SufferH/Insmouth/BFC се изчерпва българския ъндърграунд. Това не значи непременно че тези банди са лоши, никого не храня (!!!). Просто ако не си имал шанса да чуеш че съществуват и други групи, е по-лесно да решиш че тия са върха. Това имах предвид по-горе. Лично на мен не ми харесват Паникан и GBC чисто стилово, но това вече e въпрос на вкус в случая, никъде не съм казал че не стават. Дори за Bastardolomey писах че свирят момчетата, при тях проблемът за мен е друг. Но ако другите това което правят ги кефи - никого не съм спрял да ги слуша и подкрепя :rolleyes: И нещо много важно - R.O.B.T.F. никога ама (НИКОГА) не е бил проект на Нуфри... Иначе за Smallman - имат вероятно влияния от много групи, вкл. споменатите от теб Tool, обаче кой няма влияния от нещо. Топлата вода е измислена отдавна. Но има разлика между това да имаш вплетени нечии влияния в музиката ти, мотивирани от това че чрез нещата които слушаш и те кефят израстваш като мислене и като музикант, и самоцелен копипейст, бил той и качествено изсвирен, от типа "и аз го мога това, ето вижте ме" (в случая не визирам никой конкретно).

 

@overhate Сега видях какво си имал предвид конкретно като имена, нямаше да се сетя. Но пак Riverside не са Behemoth, така че пак няма много смисъл...

 

@Slinky Odd Crew са ясни, там няма компромиси :greenball: За другите неща просто няма да коментирам и наистина предлагам да спрем с меренето на групи защото взе да става мазало и рискуваме да засегнем много хора, включително хора които познаваме или които пишат и четат тук. Излишно е, и не беше това идеята. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ абе у odd crew има голям компромис с английския език между другото... на места чак е смешно.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе и за Odd Crew може да се каже, че имат прекалено много заемки от Pantera и Down. Както и че една значителна част от успеха им се дължи на роднински връзки. :D

Но това едва ли ще промени мнението на хората, които ги харесват.

 

hed, Riverside са едно от най-нашумелите имена на прогресив сцената в последните години. Щом аз съм чувал толкова за тях, дето принципно съм доста далече от прогресива. Определено са една от водещите групи в полската тежка сцена в момента.

За Върбанов, Тангра и изброените групи съм напълно на твойто мнение.

Всъщност и с първоначалното ти мнение съм почти напълно съгласен, но подхода ти беше малко прекалено агресивно-менторски :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Талантът е важен, но без труд нищо не се постига. А е важен и късметът.

Като говоря за талант вижте колко фалшиво пее в студиото: ЛИНК а е толкова известна певица и печели огромни пари и има много почитатели.

Фалшивото пеене е на 1:03 - 1:23. Това клипче показва, че можеш и с такъв глас да станеш световно известен изпълнител. ;) Май в този случаи късметът е замесен?

Редактирано от dmx116
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Талантът е важен, но без труд нищо не се постига.

 

Бе ако нямаш талант, колкото и да се трудиш, ще си като Сизиф с камъка :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Талантът е важен, но без труд нищо не се постига. А е важен и късметът.

Като говоря за талант вижте колко фалшиво пее в студиото: ЛИНК а е толкова известна певица и печели огромни пари и има много почитатели.

Фалшивото пеене е на 1:03 - 1:23. Това клипче показва, че можеш и с такъв глас да станеш световно известен изпълнител. ;) Май в този случаи късметът е замесен?

Да ти кажа, не пее толкова фалшиво - просто малко и трепере гласа. А при мадами като нея смятам знаете със сигурност поне 50% от факторите довели до успеха и са свързани с това, че е готина и вероятно си е лягала с всички мениджъри и продуценти. Но това си е от значение за почти всички жени в шоу бизнеса. Сексът проправя пътя им към върха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не забравяй, че половината мениджъри и промоутъри не подбират мъжко-женско, така, че по сексуалния път (през съответните телесни отвори) минават вероятно и не малка част от "boy" звездите :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.