Jump to content
Българският форум за музиканти

dmx116

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

dmx116's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Талантът е важен, но без труд нищо не се постига. А е важен и късметът. Като говоря за талант вижте колко фалшиво пее в студиото: ЛИНК а е толкова известна певица и печели огромни пари и има много почитатели. Фалшивото пеене е на 1:03 - 1:23. Това клипче показва, че можеш и с такъв глас да станеш световно известен изпълнител. Май в този случаи късметът е замесен?
  2. И понеже вече не мога да едитна предния пост аз се замислих и реших, че ще ми е много по-лесно ако стана част от някоя поп-рок група, пък чак след това да се занимавам със соло проекти. По много причини да си в банда е предимство.
  3. Мен просто много ме е яд, че такива като Криско стават известни, а за хора които наистина имат талант и амбиция на никой не му пука. Не, не се слагам себе си в тази група, имам предвид някои хора от форума (чета форума от много дълго време, нищо че чак сега се регистрирах). Направо не мога да разбера как такива като въпросния Криско и фолкаджийте са толкова обожествявани в коментарите на vbox7. Явно публиката в България не е узряла за по-стойностна музика, пък била тя и комерсиална. Казвам това, защото поп музиката и денсът са лигавщини на фона на алтърнатив стиловете и метъла, обаче са за предпочитане като комерс пред чалгата и поп-фолк рапът, който е на мода напоследък. Започвам да си мисля, че дори при омразния комунизъм е имало повече възможности да се развиеш като поп (естраден) или поп-рок изпълнител. Поп музиката окончателно капитулира когато поп певците Крум и Миро се вляха в чалгата (не че и преди не си бяха лигави и бозави, обаче това че и двамата преминаха в редиците на чалга компании е показателно). Пределно ми е ясно, че много хора се оплакват от тази ситуация и ще кажете "Предложи как да я променим!", за съжаление не съм оптимист и не смятам, че може да бъде променена насила. Остава да чакаме интересът на хората към чалгата да отмине.
  4. Лили Иванова също е изпълнявала много кавъри - на някои италиански изпълнителки от онова време и... дори Бийтълс. Всичката информация я намерих на официалния сайт на Лили Иванова. На някои плочи са написали чия е музиката: Тя си купи билет музика: Битълс, текст: Милчо Спасов Както онзи ден музика: Битълс, текст: Милчо Спасов Не такъв е случаят с Венера (кавър на оригиналната песен на групата Shocking Blue, която доста след Лили има друг кавър - на Bananarama): Венера музика: Хетко Николов, текст: Дамян Дамянов ^тук изобщо не се споменава истинския автор на музиката Текст от припева в оригинала: She's got it Yeah, baby, she's got it I'm your Venus, I'm your fire At your desire Well, I'm your Venus, I'm your fire At your desire И припева на версията на Лили: Венера, аз имам име на богиня. Но ти повярвай, че е земна мойта обич. Но ти повярвай, че е земна мойта обич. Някои ноти са променени, за да пасне мелодията на българския текст, но общо взето е ясно, че е кавър. Дори по името се разбира. Ето и някои други кавъри на Лили, където обаче се споменава оригиналният автор на музиката: Ти музика: Адриано Челентано, текст: Милчо Спасов Лети, лети към мен (Vola Vola Da Me) музика: Буфоли, текст: Теста, аранжимент: Николай Арабаджиев За съжаление освен за Венера, не знам кои други песни на Лили Иванова са всъщност кавъри, защото не се намират за прослушване в Интернет. Знам, че има една песен "Ако имах чук" или нещо подобно, изпълнена от Лили, която я изпълнява и Емил Димитров но с друг текст. Само че не знам на кой е оригиналът, чувал съм, че не е българска песен, но не знам кой я изпълнява. Рита Павоне има версия на тази песен с чука, обаче май и нейната е кавър. Явно българите по онова време не са осъзнавали, че всъщност съвсем легално са имали достъп до песните на Бийтълс и други западни изпълнители и състави, макар и в кавър вариант и с български текст.
  5. Не съм искал да обидя никого. Точно заради тази ши*ана ситуация в музиката и културата на България май музиката ще ми остане само хоби.
  6. Ами музикант и певец не се става само с писане по форуми. Трябва си тичане по конкурси, прослушвания, фестивали и т.н.
  7. Хората не се насочват към поп-фолка защото ги кефи, а защото определени поп и естрадни величия не ги допускат до сцената и всячески им пречат. Нека наричаме нещата с истинските им имена.
  8. Какво точно имаш предвид с последното изречение? Ако е за акулите в музикалния бизнес, които трудно допускат нови изпълнители, това ми е пределно ясно. Ясно ми е, че се лансират нечии протежета, особено в поп музиката. Но ще натискам докато успея да лансирам тази песен!
  9. Нямам голям опит като вокалист, обаче реших да запиша нещо. Ето откъс от това, което се получи, което представлява един куплет и началото на припева: директен линк към mp3 Качих само това, защото в hit.bg имам място само за толкова. Какво мислите, дали има смисъл да се занимавам с музика? Насочил съм се към поп/денс музиката, както става ясно от песента. Та песента е малко в стил денс, но клони към ретро, понеже харесвам ретро музиката. Мисля да се амбицирам и да изпратя тази и още няколко демо песни на някоя музикална компания, но първо искам обективна оценка на гласа ми. До сега често съм се разпявал, обаче като че ли ми липсва увереност и амбиция, затова и не се явих на нито един от кастингите за Мюзик Айдъл. Е, какво мислите? Знам, че е кратичко, но все пак се надявам да имате някакво мнение. Песента е почти завършена, само трябва да си намеря издател, обаче дали си заслужава да се занимавам с музика или да се откажа? В момента съм студент по специалност, която няма нищо общо с музиката, но пък винаги съм искал да имам поне един сингъл.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.