Jump to content
Българският форум за музиканти

съвет относно ефектите


Zlatyio

Recommended Posts

Досега не сам ползвал никакви ефекти за баса ама сега ми се 6те да експериментирам сас звука и мисля да си зема не6то.Даите някви съвети дали да си зема само не6то от сорта на овердраив или да търся процесор4е (нямам особенни финансови средства за 2-то таи 4е тарся евтини варианти :bravo: )

Мерси предварително :bravo: Су6то бих искал да разбера някои които е ползвал ве4е не6то такова какво то4но и дали е останал доволен :bravo:

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

препоръчвам ти SANS AMP. има два модела, или поне аз за толкова знам, като по-стария, поне според повечето които ползват подобно чудо, бил по-добър. аз не съм басист, но участвах в едни записи където прекарахме баса през тази джаджа и звучеше страхотно. като се има и предвид че и баса не беше кой знае какво. лошото е, че не можеш да си го купиш от БГ. нашия басист в момента си го е поръчал от Румъния, като каза, че може и от Турция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето ти един линк към тема, относно SANS AMP-а

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7251

не мисля че има единна препоръка какво точно да си вземеш - всичко си е строго индивидуално, преди и аз се навивах да се вземам овърдрайв - но като прослушах семпли направени с такъв ефект, се отказах (не защото ефекта е лош, а защото прецених че няма да ми върши работа), като за начало, можеш (ако имаш компютър де) да пробваш да си "префасонираш" звука с някоя програмка, да се поразтършуваш из сайтовете за семпли направени с този или онзи ефект, па ако имаш възможност - и да се погъбаркаш предварително с някакъв такъв ако има откъде да го вземеш, та да видиш (чуеш) какво е най-удачно за теб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SANS AMP е много добра машина.Заслушаи се в Yes за да разбереш за какво говорим.Техния басист го използва постоянно.За да не бъда голословен ето малко отзиви от хора които го имат:

http://www.tech21nyc.com/reviews/ReviewsFrameset.html

Кликни на:Sans Amp Bass Driver DI

Редактирано от tsetso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nqkoi da znae ne6to pove4e za tova EM_506II.jpg:P izglejda dobre mai :P amaaaaaaaa http://www.activemusician.com/store/produc...sn=20&nav=sh-fi :P

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ? :P Зуум?

Имам познат, който свири с предния на този, модел. Не вярвам че и този е нещо особено, да не кажа по-добре без него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опа извинявам се за латиницата в предния пост :P:P А никфа фаида ли няма от тоз зуум ?

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не са чак толкоз зле зуумовете. Един приятел имаше зуум за китара и не беше зле(и все още си е де)Незнам защо тука така сте ги нарочили.+ това човекът търси нещо евтино. Не е вярно че е по добре без ефект отколкото със зуум. А и щом не е имал ефект досега на тоя ще му се радва поне половин - една година, защото друго е да си правиш всякакви бъзикни с инструмента. А и на живо знам хора да свирят с него и е ок.

А иначе е лесно да му препоръчате и някой Босс за над 600 лева ама кой ще го плати?

Купувай смело:P

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става въпрос за нещо евтино и вършещо работа-аз лично бих препоръчал това:

-според мене тва е доста добра машинка(макар,че за марката Behringer съм чувал какви ли не изказвания).Все пак това си е свестен ефект на прилична цена...

LX1-B_big-87fd6380e86f10797c0a371211789892.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zlatyio първо уточни какво търсиш за бас?

Процесор, дистър, компресор, ЕQ....? и тогава питай :)

гледам са ти дали примери от сансамп за бас до зуум, така, че най-добре ти да знаеш какво искаш като ефект. Аз имах на корг ах1б процесор и не ме кефеше. Абе всички процесори са шит!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно Зуума по-горе - и аз съм свирил с Зуум за китара, тц - не ме кефеше никак, позле си взех Дигитех RP200 - много по-хубав, ама станах БАСмина и го продадох. За Берингера за бас - сигурно е добър, все пак е краден от Лайн 6 Под за бас.

Но си помисли обективно - трябват ли ти в началото, а според мен и по-късно, повече ефекти от един еквилайзер и компресия? Какво свириш? Ако е Пинк Флойд, някакъд по-изчанчен джаз или нещо изцяло по-откачено определено ще ти трябват. Още максимум един дистър, ако си краен екстремист. Защо да си даваш парите от рано за нещо което след година-две ще продадеш и ще се ядосваш че си се вътрил, като можеш от сега да си вземеш камиончета с гореспоменатите ефекти(или едно по едно, ако си зле с кинтите) и многократно по-дълго да им се кефиш?

 

Помисли добре. И аз като си набавях техника исках задължително процесор - "щото скийш ли повече ефекти е по-добре", но нейсе - дори и да си тачех много Дигитеха, знам че няколко камиончета са по-добрия избор. И като начинаещ и като напреднал ще си доволен от звука си. Учи се от грешките на другите. Ще ти спестят нерви и пари :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.