Zlatyio Публикувано Януари 13, 2006 Публикувано Януари 13, 2006 (Редактирано) Досега не сам ползвал никакви ефекти за баса ама сега ми се 6те да експериментирам сас звука и мисля да си зема не6то.Даите някви съвети дали да си зема само не6то от сорта на овердраив или да търся процесор4е (нямам особенни финансови средства за 2-то таи 4е тарся евтини варианти ) Мерси предварително Су6то бих искал да разбера някои които е ползвал ве4е не6то такова какво то4но и дали е останал доволен Редактирано Януари 13, 2006 от Zlatyio Цитирай
t-rex Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 препоръчвам ти SANS AMP. има два модела, или поне аз за толкова знам, като по-стария, поне според повечето които ползват подобно чудо, бил по-добър. аз не съм басист, но участвах в едни записи където прекарахме баса през тази джаджа и звучеше страхотно. като се има и предвид че и баса не беше кой знае какво. лошото е, че не можеш да си го купиш от БГ. нашия басист в момента си го е поръчал от Румъния, като каза, че може и от Турция. Цитирай
fracture Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 ето ти един линк към тема, относно SANS AMP-а http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7251 не мисля че има единна препоръка какво точно да си вземеш - всичко си е строго индивидуално, преди и аз се навивах да се вземам овърдрайв - но като прослушах семпли направени с такъв ефект, се отказах (не защото ефекта е лош, а защото прецених че няма да ми върши работа), като за начало, можеш (ако имаш компютър де) да пробваш да си "префасонираш" звука с някоя програмка, да се поразтършуваш из сайтовете за семпли направени с този или онзи ефект, па ако имаш възможност - и да се погъбаркаш предварително с някакъв такъв ако има откъде да го вземеш, та да видиш (чуеш) какво е най-удачно за теб Цитирай
AorA_Bass Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Аз бих ти препоръчал ето това http://www.jimdunlop.com/products/electron...oducts/m80.html цената му в България ако енб се лъжа е 360 лв! Цитирай
tsetso Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 (Редактирано) SANS AMP е много добра машина.Заслушаи се в Yes за да разбереш за какво говорим.Техния басист го използва постоянно.За да не бъда голословен ето малко отзиви от хора които го имат: http://www.tech21nyc.com/reviews/ReviewsFrameset.html Кликни на:Sans Amp Bass Driver DI Редактирано Януари 14, 2006 от tsetso Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 14, 2006 Автор Отговорено Януари 14, 2006 (Редактирано) Nqkoi da znae ne6to pove4e za tova izglejda dobre mai amaaaaaaaa http://www.activemusician.com/store/produc...sn=20&nav=sh-fi Редактирано Януари 14, 2006 от Zlatyio Цитирай
MDFk Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ? Зуум? Имам познат, който свири с предния на този, модел. Не вярвам че и този е нещо особено, да не кажа по-добре без него. Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 14, 2006 Автор Отговорено Януари 14, 2006 (Редактирано) опа извинявам се за латиницата в предния пост А никфа фаида ли няма от тоз зуум ? Редактирано Януари 14, 2006 от Zlatyio Цитирай
pampi Отговорено Януари 14, 2006 Отговорено Януари 14, 2006 (Редактирано) Е не са чак толкоз зле зуумовете. Един приятел имаше зуум за китара и не беше зле(и все още си е де)Незнам защо тука така сте ги нарочили.+ това човекът търси нещо евтино. Не е вярно че е по добре без ефект отколкото със зуум. А и щом не е имал ефект досега на тоя ще му се радва поне половин - една година, защото друго е да си правиш всякакви бъзикни с инструмента. А и на живо знам хора да свирят с него и е ок. А иначе е лесно да му препоръчате и някой Босс за над 600 лева ама кой ще го плати? Купувай смело Редактирано Януари 14, 2006 от pampi Цитирай
cecko_affection Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 Ако става въпрос за нещо евтино и вършещо работа-аз лично бих препоръчал това: -според мене тва е доста добра машинка(макар,че за марката Behringer съм чувал какви ли не изказвания).Все пак това си е свестен ефект на прилична цена... Цитирай
badhabittt Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 дайте някъв саит за тва 4е ми допадна Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 дайте някъв саит за тва 4е ми допадна My Webpage Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 15, 2006 Отговорено Януари 15, 2006 Zlatyio първо уточни какво търсиш за бас? Процесор, дистър, компресор, ЕQ....? и тогава питай гледам са ти дали примери от сансамп за бас до зуум, така, че най-добре ти да знаеш какво искаш като ефект. Аз имах на корг ах1б процесор и не ме кефеше. Абе всички процесори са шит! Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 Ми най-общо процесор ми се ще Цитирай
MDFk Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 Относно Зуума по-горе - и аз съм свирил с Зуум за китара, тц - не ме кефеше никак, позле си взех Дигитех RP200 - много по-хубав, ама станах БАСмина и го продадох. За Берингера за бас - сигурно е добър, все пак е краден от Лайн 6 Под за бас. Но си помисли обективно - трябват ли ти в началото, а според мен и по-късно, повече ефекти от един еквилайзер и компресия? Какво свириш? Ако е Пинк Флойд, някакъд по-изчанчен джаз или нещо изцяло по-откачено определено ще ти трябват. Още максимум един дистър, ако си краен екстремист. Защо да си даваш парите от рано за нещо което след година-две ще продадеш и ще се ядосваш че си се вътрил, като можеш от сега да си вземеш камиончета с гореспоменатите ефекти(или едно по едно, ако си зле с кинтите) и многократно по-дълго да им се кефиш? Помисли добре. И аз като си набавях техника исках задължително процесор - "щото скийш ли повече ефекти е по-добре", но нейсе - дори и да си тачех много Дигитеха, знам че няколко камиончета са по-добрия избор. И като начинаещ и като напреднал ще си доволен от звука си. Учи се от грешките на другите. Ще ти спестят нерви и пари Цитирай
Recommended Posts