Jump to content
Българският форум за музиканти

Peavey Bandit 112


krismana

Recommended Posts

Здравейте на всички, от няколко месеца карам без амп и най-накрая имам парите за нов, но проблема е че се колебая между 3. :yes: Единият е Peavey Bandit 112 който засега ми е любимец, другият е H&K Edition Blue 30/60 и третият е Roland Cube X30/Х60. Въпроса ми е има ли някой който да е пробвал въпросните комбота и ако може да изкаже мнение. Ще го ползвам за практис амп-че в стаята и затова не ме бърка особено дали ще е силен, но държа на това да е с 12' говорител. Ако можете предложете и други модели за около 300$. :icon_shithappens: Това което свиря варира доста но голяма част е Groove, Sludge, и проиводни стилове...подобно на Crowbar, Down, Pantera, Machine Head. Свиря с LTD FX260 с 13-72 в Си.......таааа какво ще кажете :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, имам Edition Blue 60 DFX - не става за домашно свирене. Т'ва чудо е толкова кораво, че ми се тресе секцията, като го усила на 6-7. Да, вярно, с 12" говорител е, аз също като тебе исках да имам "the big dick, the real deal". :drummer: И там ми беше грешката. Ама ... откакто си взех една дребна въшка (Rage 158) за тихичка свирня, трябва да ти кажа, че голямо комбо за вкъщи ти е напълно излишно. Не ти е нужен голям говорител, също така - голямата "чиния" иска да я разклатиш сериозно, за да звукне. Ако не си мазохист или НАИСТИНА намразил съседите си (и тухлите, керемидите), скачай на 8-мак, и без друго вкъщи не гониш сценичен тон. Затова се вика practice amp, а не stage amp - достатъчно добър е, за да си вадиш песнички с него и да се разсвирваш, без да създаваш работа на гражданска защита. H&K Ed. Blue 60 си е stage amp отвсякъде. Гарантирам "сериали" с комшиите през 2-3 етажа. :Piano: Ако не вярваш, ела ми на гости за седмица ... :icon_shithappens: Сам по себе си усилвателят е чудничък, но за practice-иране вкъщи (вече със сегашния си акъл), аз бих си взел 15-ката, не 60-тката. Вярно, пробвал съм го и в репетиционната веднъж-дваж - ами ... това кубе си иска помещение, брат. Иска си сцена, иска volume да му разклатиш шпулата. 60 вата не са майтап.

 

Между другото, малкият Rage хич не се дава. Може да е 15 вата с 8-инчова пърдялка, ама и край него не се седи много-много. Нощем ме е страх да му усилвам LEAD-a над 1 вкъщи. Сериозно. Като мощност не е кой знае какво, но с тоя 3,8-омов говорител са му докарали впечатляваща громкост. Е*ах ти Blue Marvel-a, е*ах ти чудото! :happy: На всичкото отгоре го пробвахме с на брата 7-струнката - говорителчето чудесно откънтява на ниското "си" (7-ма струна). :yes:

 

Не съм слагал "на кантар" Rage 158 vs. Edition Blue-то на максимален volume, де, но ми се иска да ги тествам някой път ... ей тъй, за спорта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И друг път съм го казвал с Пийви Рейдж ама не такова 158, ами някво маалко по-различно не знам какво точно е бло, 12 вата 8' говорител, съм свирил с барабанист и бях перфектен около 40-50 минути. Иначе моето мнение е, че не е задължително ако ти е ампа с 12 инча говорител да го плющищ на мах за да звучи добре, все пак като е транзисторно може да минеш и на тихичко. Идеята е, че може да ти потрябва повече мощност за нещо и да си я имаш, докато с малък амп - овисваш, така че ако имаш парите взимай голямото. С такъв бандит съм свирил 2-3 пъти и ми хареса, май до сега от Пийви не съм останал разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, можеш и тихичко да свириш. Ама тоя говорител си иска да го drive-неш малко от малко, че да си изкара душата на свобода. Колкото по-голем говорител, толко повече тяга ше му трябва, за да се размърда адекватно на характеристиките си. А на сцена, където се ползват микрофони за озвучаване на кубето, наистина не ти трябва зверски пауър. Пък и човекът си търси практис амп, който по-добре да е малък, че да може да си го разнася от стая в стая, да го събира в гардероба и т.н. :) Няма да казвам как се размъква 18 кила кубе напред-назад ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро ги видях в този саит :

 

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_22403/Crate_V18_112.html

 

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_426/i_23647/Crate_V18_212.html

 

 

Даже ако някой може да сподели защо има един и същ амп с 1*12 и 2*12 на една цена ... и каква би била разликата . А иначе по това което пише ми се струват мн мн яки за цената си .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ти хубаво си ги видял ама тея не са транзисторни.

Rammkopf, вярно е, че тежат мамка им, но пък 18 килограма от стая в стая не е чаак толкова непослиен труд. А относно озвучаването, естествено навсякъде си озвучават с микрофони, но именно тук идва хавата, че ще е 12 инча говорителя, то иначе и с въшки става, ама нали. Та от гледна точка на това препоръчвах по-голямото кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има ли конкретна причина автора да не включи и "Randall" в дилемата си. :)

 

п.с. всеки си преценява, но едва ли човек свирил на 12'' говорител, би се върнал на 8''.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като човек с наличен Лайн 6 Спайдър 4 30, мога да ти го препоръчам. Има всичко за всичко. Единствения ти проблем ще бъде в Chorus/Flanger ефекта, защото няма да имаш само хорус. За сметка на това в един от готовите пресети има чиста китара с чист хорус - вече ако искаш на дистър да сложиш хорус е по-трудна хавата.

 

НО! Като гледам какви ефекти имаш - човек, купи си едно 30 ватово, без никакви ефекти... това ще ти бъде напълно достатъчно според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах Рейдж 158 и после минах на Bandit 112 и сега се оглеждам за нещо по-по-най :)

 

Не бих направил обратното обаче! Бандита е транзисторно комбо и звучи ок на 1. Никога не съм свирил на повече от 1 продължително в стаята и никога не съм го усилвал за секунди на повече от 3. В репетиционната също е много силно. Добро е за метъл определено, за цената си и транзистора си. Мене си ме кефи много много. Естествено като го сложа в репетиционната до Ориндж 30 вата и звучи като пържене на яйца, но като си е вкъщи си е много добро. Аз вече свиря с преамп копие на Tubeman II от колегата fire_garden и звукът може(!) да се мери с Оринджа, а реално пак е почти изцяло транзисторен.

Рейджа ще издиша много яко в Си. То си е за тихичко, гамички, и така. И ти трябва отделен дист за "яка резачка".

 

Ето това видео е със Пивито, записвано с мик за скайп. Внимавай да не объркаш, че отзад има още една китара, която уплътнява звука /

Друго видео с Бандита -

записвано с камера Сони и вградения мик. И на двете е към 1 волюма.

 

 

едит: !!!! Не знам как звучат новите Пивита! Моето е със старият им надпис от около 2004та мисля. След това смениха надписа, а сега са сменили и външния вид. Свирил съм на такова от старият външен вид, но новият надпис и не ми хареса. Най-добре е ако можеш да пробваш. Реално всъщност този надпис, с който са сега, "острия" е бил на старите им усилватели от 80тте, после го сменят.... Малко объркващо стана.

 

имам предвид, това не ми хареса:

peavey%20bandit%20112.jpg

 

 

аз имам това:

peavey-bandit-112.jpg

 

 

а от това нямам никакви впечатления:

GIT291.rev_peavey.cut_pvy1-460-80.jpg

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно зависи от адаптерите. Аз преди като слизах в Ре не ме кефеше как звучи, особено с вграденият му драйв. Но, и от тях има различни модели и едишъни. Ти за кой рейдж точно говориш? Този дето се продава сега ли или точно този от подписа ти? Аз имах точно такъв, и още си свирукам в БГ като си дойда. Дори Крисмана си пробва на него едно педалче мисля...

 

В крайна сметка - въпорс на вкус явно :)

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря за този от подписа ми, да. Следващите генерации са малко ... т*шак, доколкото съм ги слушал. Между другото, първо свирих на американското му изпълнение на тоя същия Rage (на ~110V/60Hz през трансвертер ... както си му се полага), после edgecrusher удари едно голямо рамо (Денчо, жив и здрав, батко!!!) да се сдобия със сегашния си Rage (китаец, by the way), правен за Европа. Двата ампа изглеждат, звучат и се държат еднакво. Чистият канал е брилянтен, "мръсният" е добър за Металика и Rammstein, поне с моите китари. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Slacoth : Хубаво Рандал но някакви модели да препоръчаш ? :) Не съм изобщо запознат...

@ Fenix : Да наистина пробвах един Берингер компресор :) Ами от 2рото видео не ми звучи прекалено силно, а и както казват някои - бях с 8' , чух 12' и сега не искам и да чуя 8' :D

 

Относно лампите мисля че не съм "дорасъл" така да се каже за такива работи :D ....то си трябва разбиране, подръжка, пък и 18 W лампи съвсем не са за домашно свирене....има време, пък когато има и пари и знание ще се стигне и до там :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и Роланд не са за подценяване. Имат възможност за максимално разнообразен саунд без емулация мисля. Свирил съм на 30 вата и съм доста доволен, а свиря неща горе долу като теб :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.