sardaesox Отговорено Октомври 30, 2009 Share Отговорено Октомври 30, 2009 EZZ player Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 (Редактирано) Здравейте , От скоро разучавам Superior Drumer - направих му ъпдейт до v2.2.1 и инсталирах пълната библиотека , само не знам как да включа Metal Foundary. Попрегледах инструкциите, но нещо не вдявам - то ще има доста четене, но все пак да разбера дали работи. Доста добре звучат барабаните през този софтуер. Предварително благодаря ! Редактирано Януари 31, 2010 от H.R. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 (Редактирано) Хм - май си отговорих сам - просто трябва да имаш и самият пакет Меtal foundary - 5 DVD-та (около 35 GB дисково пространство) като допълнение. Базоваият пакет включва само N.Y. Avatar - библиотеката. Зареждането става от Srtings , ADD Path or library. Чудя се защо тези библиотеки са толкова големи като дисково пространство - базовата библиотека N.Y. Avatar съдържа 54 инструмента общо (бас , соло барабан , чинели , фусове...) но разпределени на 18 GB дисково пространство - идва много. Със всяко зареждане на 1 допълнителен инструмент използваният RAM скача със 100 мб. Какъв е този формат ? Редактирано Януари 31, 2010 от H.R. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Трябва да си изтеглиш разширението the metal foundy ,което м/у впрочем е около 32 гб,и да го инсталираш-после трябва да му окажеш път/set path to.../ в панела settings на супериора и фундрито тръгва,освен ако за тая версия не ти иска сериен номер/2.2 и нагоре/.Далеч съм от мисълта ,че не работиш с платен софтуер ,но все пак,ако имаш проблем-ЛС.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 4, 2010 Share Отговорено Февруари 4, 2010 Конкретно за Метъл Фаундри можеш да свалиш и сложиш само първите две ДВД-та, които са около 12ГБ. Другите са още хиляди екстрички, без тях си бачка на 6! За да ти върви по-леко може да ползваш бутоните CACHED & 16-bit, при превю-то, а само ако експортваш към WAVE за миксинг да използваш 24-бит. ВАЖНО: Прочети внимателно менюала, там пише наистина МНОГО! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Февруари 4, 2010 Share Отговорено Февруари 4, 2010 Абе,на мен ми искаше всичките 5 диска...В менюала не пише обаче как са преименувани "сухите" канали от out1/2 да речем,на kick,snare и т.н,не е толкова важно,ама дразни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Февруари 4, 2010 Share Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Конкретно за Метъл Фаундри можеш да свалиш и сложиш само първите две ДВД-та, които са около 12ГБ. Другите са още хиляди екстрички, без тях си бачка на 6!За да ти върви по-леко може да ползваш бутоните CACHED & 16-bit, при превю-то, а само ако експортваш към WAVE за миксинг да използваш 24-бит. ВАЖНО: Прочети внимателно менюала, там пише наистина МНОГО! Цитат от менюала : " Веднъж завършил успешно софтуерният инсталатор автоматично ще започне инсталацията на Superior drumer 2.0 Звукова библиотека Ще ви бъде дадена възможност измежду четири (4) различни потребителски инсталации - от 4GB базова инсталация до пълната 20 GB. Моля направете вашият избор и тогава прелистете вашият файлов менажер (browse) и изберете желаното място за Звуковата библиотека да бъде инсталирана. Звуковата библиотека може да бъде инсталирана на вътрешен или външен драйв. Моял позволете всяко DVD да завърши и чакайте вашата система да ви оповести за нова медия преди да поставите новото DVD. Инсталиранрето на звуковата библиотека може да отнеме време , моля бъдете търпеливи ! " Наистина на едно място излизаше прозорец в който трябваше да се отметне - коя от 4-те големини на библиотеката искаме П.П. Малко съм начинаещ с английския Интересното е ,че после инсталацията става 18 не 20 GB. - Това е базовата библиотека SL Awatar - The New York Legacy Volume I Разбира се можем да си сложим само късата версия - 4 GB. Вече при желание Tonntrack са направили още една библиотека - разширение - Toontrack Superior 2 New York Studios Vol.2 (Expansion) - около 11GB. И за метъл маниаци - Metal Foundari - библиотека с комплекти с двойни каси и т.н. - още 35 - 36 GB Общо 65 GB - барабани - кой до колкото му трябва. Като абвсолютно начинаещ ми стана ясно, че този обем от информация идва и от това, че в библиотеката се съдържат звуци за всеки инструмент , за всяка отделна марка и модел, изсвирен по наколко различни начина. Например фус (hit-hat) 13" Sabian HHX Evolution - удар с палка отворен , удар с палка затворен , удар с педал , удар по периферията , удар в средата ...и т.н. - а то може да има 20-30 модела фусове - в зависимост колко библиотеки сме качили. Редактирано Февруари 4, 2010 от H.R. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Drone Отговорено Февруари 4, 2010 Share Отговорено Февруари 4, 2010 Е да ама пак трябват и 5те диска или не ? Понеже ми е кът нястото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Февруари 5, 2010 Share Отговорено Февруари 5, 2010 От моя скромен опит-аз си инсталирах базовата инсталация на супериор/към 6 гб/ и после пълната версия на метал фундри-34гб,поради звука,който гоня не ми трябва и 18гб от супериора.Но ако имате място-слагайте всичко-супериора не е програма,с която да нахвърляте някой бийт и да издрънкате нещо ей така,това е наистина професионален плъгин,който си иска къртовски труд,но съм чувал че дава резултати .Ако baby thomas знае някакъв чалъм да заобиколи исканите 5 диска,аз не го знам-докато не ги "боднах" в емулатора един след друг,така и не ми приключи инсталацията/става въпрос за разширението-the metal foundry/. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicko Mcbrain Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 Здравейте сдобих се наскоро с тази програма - Superior Drummer 2.0 Програмата е великолепна но има един проблем с нея. След, като я инсталирах се оказа, че няма никакъв звук. Тоест не чувам това което правя на нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Юни 25, 2010 Share Отговорено Юни 25, 2010 А какво точно правиш на нея? Тя е семплер. Дай инфо какъв ти е VST хоста и какво точно се опитваш да направиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicko Mcbrain Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Искам да добавя нещо за, което се извинявам, че пропуснах да кажа Когато я стартирам ми дава Audio Error -> Failed to Load audio driver (Неуспех при зареждане на аудио драйвер). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicko Mcbrain Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Значи все още не мога и не правя за сега нищо на нея. Сега съм в процес на изучаване. Тя е семплер - първо какво е семплер и би ли ми дал малко повече инфо възможности, приложения. VST хоста - това какво и къде да го видя за да ти дам повече инфо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 прочети си упътването на програмата и ще разбереш. успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicko Mcbrain Отговорено Юни 26, 2010 Share Отговорено Юни 26, 2010 Добре де ами ако нямам упътване към програмата. Толкова ли е трудно някой да каже, какво трябва да се дoинсталира или добави за да се отстрани този проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts