JustHATEme Публикувано Февруари 2, 2010 Публикувано Февруари 2, 2010 (Редактирано) Здр. на всички нов съм в форума току-що разбрах за този форум и ми допадна адски много . Искам да попитам нещо относно адаптерите ... http://music-memorabilia-posters.com/wp-co...ibson_robot.jpg. Или по скоро какво е това в това върху адаптерите тези метални малки кутийки как се казват .От къде мога да намеря такива 2 за 2 двоини humbucker-a ?Моля отговорете на nub-ският ми въпрос ! П.С. ----------(това не е Купувам/Продавам но някой ако продава такива 2 запазени на прилична цена нека ми пише на ЛС. ------------------------------- -----------------------------Kитарата ми е Epiphone SG special--------------------------------------- :greenangel Редактирано Февруари 2, 2010 от JustHATEme Цитирай
synchu Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Това са капачки върху адаптерите. Имат естетическа функция и относително минимално влияние върху звука. Адаптерите с хромирани капачки си се продават така като са фабрично залепени/запоени/завинтени. Монтирането им върху открити адаптери, вероятно не е невъзможно, но е задача със съмнителен успех. Най-добре директно такива адаптери да си вземеш. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Благодаря видях от този клип как собственика на китарата си е сложил такива и ме изкефи как изглежда .За това и реших че ще изглежада добре и на моята китара която е черна на цвят . а от този че се продават отделно ... но как се слагат и от къде да се здобия с такива .... Редактирано Февруари 2, 2010 от JustHATEme Цитирай
Rezachka Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 То на клипа на ктарата са сложени гибсънски адаптери, не само капачки... Цитирай
abductor Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Ами то в инфото пише, че пича е сменил сток адаптерите с гибсънски, които са си така. Принципно такива капачки се продават и отделно в ибей например (цък), но дали ще паснат с твойте - това не знам. Освен това ще ти трябват и метални рингове като тези. Предполагам, че има и по-евтини, просто това бяха първите резултати, които ми излизат. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Извинявам се забравил съм 2рият клип http://www.youtube.com/watch?v=NQQbuaRBGzE...feature=related и няма ли начин това да стане без да трябва да дупча китарата е на някъде месец и не ми се иска да я дупча толкова рано Редактирано Февруари 2, 2010 от JustHATEme Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Магазинът JAM(Капъша) в софия продава пластмасови капачки. Метални не знам да се продават тук. Дори да се продават и адаптера да взеле вътре, има голям шанс дупките в тях да не съвпаднат с металните шишове на адаптера. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 Жaлко нямам път към София скоро .... все пак ако излезе възмoжност би ли ми казал цена ... да зн с колко да се подготвям прдварително но си мисля че няма да е повече от 20тина лева ... а от Ebay без да съм сигурен че ще станат не ми се пазарува на сляпо ... Цитирай
abductor Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Чак на сляпо не е - продавачите обикновено пишат размерите, така че ако си имериш твойте лесно ще установиш стават ли - не стават ли. Проблемът е само, както каза Евтим - разстоянието между шишовете, защото различните бриджове са с различно разстояние между струните и съответно адаптерите за различните бриджове са с различно разстояние между шишовете, за да може шишовете да се паднат точно под струните, но обикновено това разстояние също го пише, поне в линка който ти дадох го има. Така че три пъти мери и поръчвай . Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 Благодаря за съветите на всички но преди да поръчвам каквото и и да е мисля да потърся в Сливен и в Бургас на първо време Цитирай
Yves Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Между другото има разлика между капачки и капачки. Ако са някакви месингови, които само са никелирани отгоре най-вероятно доста ще убиват тона на адаптерите. За хубавите капачки от съответните материали пишат, че почти не развалят тона, но за сметка на това си струват и пари и 20 кинта няма да те оправят. Така че ако питаш мен - хубави или никакви Редактирано Февруари 2, 2010 от Yves Цитирай
synchu Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Убиват е интересно казано, по-скоро променят индуктивността по някакъв начин. За едни убиване, за други мърдане с милиметър нагоре към струните, за да постигнем същия ефект, за трети перфектен тон. Между другото има и пластмасови (освен тези, които оригинално си покриват намотките), бакелитови и дървени капачки за адаптери. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 Знаех си че в този форум ще намеря хора които ще ми обяснят ... А ако ми кажете и откъде да си купя качествени ... (не пластмасови до 20 кинта xD) които няма да развалят звука на китарката мого се кефя на чистият и звук не съжалявам и грам че за първа ел китара и първа китара почнах с Епифон Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Отговорено Февруари 2, 2010 Знаех си че в този форум ще намеря хора които ще ми обяснят ... А ако ми кажете и откъде да си купя качествени ... (не пластмасови до 20 кинта xD) които няма да развалят звука на китарката мого се кефя на чистият и звук не съжалявам и грам че за първа ел китара и първа китара почнах с Епифон Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 В магазина, който ти посочи Евтим има и метални, днес се рових в ценовата им листа и ги видях. ако се поразровиш повече из линковете ще видиш всички подробности относно съответните капачки. Освен това не боли чак толкова да попиташ в един e-mail дали не може да ти бъдат доставени по някакъв начин. Разгледай хубаво сайта musicjam.hit.bg и по - специално линка на ценовата им листа. отваря се екселски файл, в който асортимента е най - меко казано богат. Цитирай
Recommended Posts